Tornanádaska

A 27-es út mentén fekszik a szlovák határhoz közelitelepülés, amely mellett közúti határátkelő található. Vonattal aMiskolc-Tornanádaska vonalon jutunk el ide.Az Árpád-korban Nádasd volt a falu neve, amely egy 1280. évi királyi adománylevélben már szerepelt. A Torna névrész az egykori vármegye emlékét őrzi. Lakói 1570-ben a törökdúlás elől elmenekültek, de utána újra...

A 27-es út mentén fekszik a szlovák határhoz közelitelepülés, amely mellett közúti határátkelő található. Vonattal aMiskolc-Tornanádaska vonalon jutunk el ide.

Az Árpád-korban Nádasd volt a falu neve, amely egy 1280. évi királyi adománylevélben már szerepelt. A Torna névrész az egykori vármegye emlékét őrzi. Lakói 1570-ben a törökdúlás elől elmenekültek, de utána újra benépesült a település.

A XVIII. században a Gyulay grófok, a XIX. században a Hadik család volt a falu birtokosa. Itt található a Bódva-völgyi vasút végállomása. Határátlépőhelye a Magyarország és Szlovákia közötti autósturizmusban is jelentős szerepet játszik.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!