Szögliget

A 27-esről, illetve a 26-os és a 27-es utat összekötő, a határ közelében futó útról tudjuk megközelíteni a települést. A község határában, a Ménes-patak völgye fölött emelkedő 460 méter magas sziklás hegycsúcson ma is áll a középkori Szád-vár romja, amellyel összefonódott Szögliget sorsa. A település honfoglalás kori alapítású lehet, temploma az...

A 27-esről, illetve a 26-os és a 27-es utat összekötő, a határ közelében futó útról tudjuk megközelíteni a települést.

A község határában, a Ménes-patak völgye fölött emelkedő 460 méter magas sziklás hegycsúcson ma is áll a középkori Szád-vár romja, amellyel összefonódott Szögliget sorsa.
A település honfoglalás kori alapítású lehet, temploma az Árpád-korban már állott. A vár első okleveles említése 1264-ből származik, sok vihar után a Rákóczi-szabadságharc bukását követően a császáriak felrobbantották. A település a XIX. század második feléig az Esterházy család birtokamaradt.

Korábban Szögligethez tartozott Derenk romközség - a várhegy északnyugati részén. A falu 110 házát vásárolta meg és romboltatta le Horthy Miklós, mert összefüggő vadászterületet kívánt itt létesíteni.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!