Az Aggteleki-karszt

A tájegység legnagyobb része az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozó Aggteleki-karszt, melynek barlangrendszere - a Szlovák-karszt barlangjaival együtt - 1995-től a Világörökség része. A tájegység nagyobb települései: Rudabánya és Szendrő.Több mint 270 barlangot tartanak nyilván, ezek közül a Baradla- a Béke-, a Vass Imre-, a Kossuth-, az Égerszögi-, a Szabadság-, a Rákóczi-barlangok...

A tájegység legnagyobb része az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozó Aggteleki-karszt, melynek barlangrendszere - a Szlovák-karszt barlangjaival együtt - 1995-től a Világörökség része. A tájegység nagyobb települései: Rudabánya és Szendrő.

Több mint 270 barlangot tartanak nyilván, ezek közül a Baradla- a Béke-, a Vass Imre-, a Kossuth-, az Égerszögi-, a Szabadság-, a Rákóczi-barlangok a legjelentősebbek. A terület két központi települése a Baradla főágának két végpontja: Aggtelek és Jósvafő.

A tájegység települései - többnyire apró falvak - őrzik a hagyományos építészet emlékeit, de több értékes középkori templom, barokk kastély is van ezen a vidéken. Jósvafő mellett található az ország egyetlen hucul ménese.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!