A Sajó-völgy

A Szlovákia területén eredő és a Tiszába ömlő Sajó Sajópüspöki és Sajólád közötti szakasza tartozik ehhez a tájegységhez. (A folyó Sajópüspökinél lép Magyarország területére és Sajólád közelében torkollik bele a Hernád.) A jelentősebb települések: Putnok, Sajószentpéter, Felsőzsolca.A nehézipar visszaszorulásának köszönhetően az utóbbi években jelentős mértékben javult a Sajó vízminősége, így a...

A Szlovákia területén eredő és a Tiszába ömlő Sajó Sajópüspöki és Sajólád közötti szakasza tartozik ehhez a tájegységhez. (A folyó Sajópüspökinél lép Magyarország területére és Sajólád közelében torkollik bele a Hernád.) A jelentősebb települések: Putnok, Sajószentpéter, Felsőzsolca.

A nehézipar visszaszorulásának köszönhetően az utóbbi években jelentős mértékben javult a Sajó vízminősége, így a kirándulók körében egyre népszerűbb ez a vidék. A természeti értékek mellett figyelmet érdemel a putnoki Gömöri Múzeum, Sajószentpéteren a Lévay-ház, a XIV. századi eredetű gótikus stílusú református templom, és a Felsőzsolca múltjának emlékeit őrző múzeum a klasszicista stílusú Bárczay-kastélyban.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!