Pusztaradvány

Pusztaradványa 3-as úton Encs után balra térve Szemere felől, illetve Garadnától szintén balra, Hernádvécse irányából is megközelíthető.A szlovák határtól nem messze fekvő kistelepülést először a XIII.században említették az írásos források. Azokból az időkből, amikor IV.Béla visszatért a tatárok által elpusztított országba, és megmaradt híveit megjutalmazta: ekkor kapott Detre is "örökös szállásul"...

Pusztaradványa 3-as úton Encs után balra térve Szemere felől, illetve Garadnától szintén balra, Hernádvécse irányából is megközelíthető.

A szlovák határtól nem messze fekvő kistelepülést először a XIII.században említették az írásos források. Azokból az időkből, amikor IV.Béla visszatért a tatárok által elpusztított országba, és megmaradt híveit megjutalmazta: ekkor kapott Detre is "örökös szállásul" földet, köztük Radványt is. A település nevét azonban majdani birtokosairól,Felkus György unokáiról kapta, akik a Radványi nevet vették fel.

A falu nevezetessége a Pallavicini-kastély, amely a település központi részén, ősfás park közepén szabadon, domboldalon áll.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!