Szécsényfelfalu

A település megközelíthető közúton: a 22. számú főútról - Szécsény vagy Salgótarján felől érkezve - Endrefalvánál kell letérni. Régen csak Felfalu volt a neve. Középkori eredetű, de a birtoklástörténeti adatok hiányosak. Szécsényi László fiú utód nélküli halála után, 1459-ben a község leányainak birtoka lett. Közvetlenül a török világ előtt, 1548-ban bizonyos...

A település megközelíthető közúton: a 22. számú főútról - Szécsény vagy Salgótarján felől érkezve - Endrefalvánál kell letérni.

Régen csak Felfalu volt a neve. Középkori eredetű, de a birtoklástörténeti adatok hiányosak. Szécsényi László fiú utód nélküli halála után, 1459-ben a község leányainak birtoka lett. Közvetlenül a török világ előtt, 1548-ban bizonyos Nyakazó György volt a földesura. Ezt a környéket is 1552-ben szállta meg a török. Felfalu a szécsényi szandzsák része lett. A török kiűzése után lassan újratelepült a falu.
Az itteni emberek ma is elsősorban mezőgazdaságból, erőművelésből élnek. Az érintetlen természeti környezetnek köszönhetően szívesen jönnek idea turisták is.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!