Sámsonháza

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Hatvannál kell letérni a 21. számú főútra, arról pedig Tarnál vagy Vizslásnál lehet rákanyarodni a Sámsonházára vezető útra.Sámsonháza a legenda szerint a XII. század elején a vidéket birtokló főúrról, Sámsonról kapta nevét, aki 1132-ben II. Béla ellenfelét, a trónkövetelő Boricsot támogatta a koronáért folyó...

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Hatvannál kell letérni a 21. számú főútra, arról pedig Tarnál vagy Vizslásnál lehet rákanyarodni a Sámsonházára vezető útra.

Sámsonháza a legenda szerint a XII. század elején a vidéket birtokló főúrról, Sámsonról kapta nevét, aki 1132-ben II. Béla ellenfelét, a trónkövetelő Boricsot támogatta a koronáért folyó küzdelemben. A szájhagyomány szerint ő építette a falu fölé magasodó hegyen Fehérkő várát is. A községet máig nagyrészt a hódoltság után betelepült szlovákok utódai lakják.
A helyi evangélikus egyházfő felügyelője Kossuth Lajos volt, aki 1871. április 6-án, Turinban kelt levelében fogadta el e tisztséget.
Az Országos Kéktúra útvonala mellett fekszik a község, így felkészültek a turisták fogadására.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!