Boconád

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Hatvan és Füzesabony között kell Heves felé letérni, vagy a 31-es autóúton Hevesnél Jászárokszállás irányába kanyarodva.A település első okleveles említése 1331-ből való. A török pusztítás nyomán 1549-52 között elnéptelenedett, és csak 1635-ben települt újra. Nevezetességei: a XVIII. században épült a templom és a plébániaház...

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Hatvan és Füzesabony között kell Heves felé letérni, vagy a 31-es autóúton Hevesnél Jászárokszállás irányába kanyarodva.

A település első okleveles említése 1331-ből való. A török pusztítás nyomán 1549-52 között elnéptelenedett, és csak 1635-ben települt újra. Nevezetességei: a XVIII. században épült a templom és a plébániaház barokk együttese. A templomkertben lévő Nepomuki Szent János-szobor 1807-ben készült. Az 1792-ben készült Golgota-szoborcsoport késő barokk stílusú. 1760-ban épült fel a Szeleczky család barokk stílusú kastélya. Az U alaprajzú épület előcsarnokában az építéskor készült, nagyon szép rokokó falképek láthatók. Az épület ma iskola. Hajdani parkjában a hatalmas, százéves fák lenyűgözők.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!