Az Alföld peremén

A Mátrától és a Cserháttól délre eső, alapvetően síkvidék legnagyobb települése a közlekedési csomópontként is jelentős Hatvan.Hatvan és környéke kedvező adottságú folyóvölgy. A Zagyva völgyében az ártéri réteken védett növények sokasága tenyészik. Ez a terület kiváló talaja miatt Magyarország egyik legjobb gabonatermesztő körzetei közé tartozik. Hatvan építészeti emlékei közül kiemelkedik a...

A Mátrától és a Cserháttól délre eső, alapvetően síkvidék legnagyobb települése a közlekedési csomópontként is jelentős Hatvan.

Hatvan és környéke kedvező adottságú folyóvölgy. A Zagyva völgyében az ártéri réteken védett növények sokasága tenyészik. Ez a terület kiváló talaja miatt Magyarország egyik legjobb gabonatermesztő körzetei közé tartozik. Hatvan építészeti emlékei közül kiemelkedik a Grassalkovich-kastély, amelynek építéséhez a hatvani vár romjait is felhasználták.

Az itteni néphagyományok jelentős értéke a boldogi fehérhímzés, az ecsédi lakodalmas ünnep. A mezőgazdasági termékek közül nevezetes a csányi dinnye. A tájegység keleti részét érinti a Tarna, a Zagyva bal oldali mellékvize.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!