Palotás

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Hatvannálkell letérni a 21. számú útra, arról pedig Jobbágyinál a Palotásonáthaladó útra.A község nevét az Árpád-korban itt letelepült királyi ajtónállókról és testőrökről, a palotás vitézekről kapta. Egyébként a Kökényes-Radnót nemzetség ősi birtoka volt a környék, 1246-ban Kökényes fia, János birtokolta. Egy oklevélben 1260-ban a...

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Hatvannálkell letérni a 21. számú útra, arról pedig Jobbágyinál a Palotásonáthaladó útra.

A község nevét az Árpád-korban itt letelepült királyi ajtónállókról és testőrökről, a palotás vitézekről kapta. Egyébként a Kökényes-Radnót nemzetség ősi birtoka volt a környék, 1246-ban Kökényes fia, János birtokolta. Egy oklevélben 1260-ban a falu Palotáshatvan néven szerepelt. Később a környéket a Kacsics nemzetség nyerte adományul. A XV. század első felében Báthory István volt Palotás földesura. A török időkben, 1633- 34-ben a váci nahije, azaz járásrésze volt, négy adóköteles háztartással. Palotás határában a Bujáki-patak vizét völgyzáró gáttal elrekesztették, víztározót alakítottak ki. Ez is hozzájárult ahhoz,hogy a falu kiváló célpont lett a természetkedvelő turisták számára.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!