Tarnalelesz

A település megközelíthető közúton: Eger felől a 25-ös úton Pétervására felé haladva, vagy a 25-ös úton Borsodnádasdtól indulva a 23-as és 25-ös út kereszteződése után.Korai település, hiszen késő rézkori leletek kerültek elő területén, határában ún. kunhalmok találhatók. Az 1200-as évek végén az oklevelek már Lelesz alakban említik. A törökök pusztítását Tarnalelesz...

A település megközelíthető közúton: Eger felől a 25-ös úton Pétervására felé haladva, vagy a 25-ös úton Borsodnádasdtól indulva a 23-as és 25-ös út kereszteződése után.

Korai település, hiszen késő rézkori leletek kerültek elő területén, határában ún. kunhalmok találhatók. Az 1200-as évek végén az oklevelek már Lelesz alakban említik. A törökök pusztítását Tarnalelesz sem kerülhette el, de hamar újranépesült, és a török korszakot tartós elnéptelenedés nélkül vészelte át. Az évszázadok során folyamatos fejlődésen ment keresztül, lakóinak száma nőtt, a falu területileg is terjeszkedett.
A falu szerkezetére a palóc hadas települési mód a jellemző: a családok vér szerinti rokonságban egy-egy portára telepedtek le.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!