Mesztegnyő

A községet vonattal a Balatonszentgyörgy-Somogyszob vasútvonalon lehet megközelíteni. Közúton a 68-as fő közlekedési út kínál jó lehetőséget, 50 km-re van Kaposvártól, és 10 km-re a legközelebbi várostól, Marcalitól.

A falu neve, a kutatók szerint, nagy mésztartalmú talajára utal, hivatalos iraton 1332-ben jelent meg először. A XV. században a Kordovai család neve bukkan fel birtokosként. A hódoltság alatt elpusztul, majd a XVIII. század elején épül újjá. 1733-tól a Hunyadyak tulajdonában volt, akik cseh, horvát és szlovák nemzetiségű családokat telepítettek be. A község jó híre határainkon túlra is eljutott a szomszédos országokban élő magyarsághoz, lévén házigazdája több honismereti rendezvénynek, tábornak. Akik a természet ritka állat- és növényvilága iránt érdeklődnek, azok is ismerik Mesztegnyő nevét.

A község az elmúlt évtizedekben országos elismerést szerzett a hagyományok, népszokások, néprajzi tárgyi értékek gyűjtésével, közkinccsé tételével. Mesztegnyőn a megyében az elsők között ismerték fel a falusi turizmus fejlesztésében rejlő lehetőségeket. Ma már a Vendéglátó Egyesület keretében csaknem félszáz család fogad szervezett formában vendégeket. A falu kiemelkedő rendezvénye július végén a gólyafesztivál és a rétessütő verseny

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!