Somogyvámos

Somogyvámos napjainkban a településen belül kiépült, az érdeklődők előtt nyitott Krisna-faluról nevezetes, amelynek temploma ötvözi a hagyományos magyar vályogépítészet és az indiai templomépítészet jellemzőit.

A mai Somogyvámos határában régóta létezett Vámos falu. Ennek az őstelepülésnek a területén, a mai Ihász-dűlőnek nevezett részen látható a Pusztatoronynak nevezett középkori templomrom.

Ma már arról is ismert a település, hogy 1993-ban 150 hektárnyi területet vásárolt itt a Magyar Krisna-tudatú Hívők Közössége azzal a céllal, hogy meghonosítsák az ősi Indiából eredő védikus kultúrát.

A Krisna-hívők további célja, egy védikus oktatási centrum létrehozása, melyben az általános iskolától az egyetemi szintig folyik majd az oktatás. Nagy szívélyességgel mutatják be az érdeklődőknek életmódjukat, tevékenységüket.

A település Somogyvárról kelet felé néhány kilométeres bekötőúton érhető el. Vasútállomása nincs, de a Kaposvár-Fonyód vasútvonalon, a somogyvári megállótól rendszeres autóbuszjárat van a faluba.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!