Túrony

A Pécstől 17, Siklóstól és Harkánytól kb. 7 km-re található, az 58-as számú főútvonal mentén fekvő település közúton jól megközelíthető, az autóbusz-közlekedés kiváló.

A régészeti feltárások tanúsága szerint már a kőkorban is lakott volt a település, és kerültek elő bronzkori leletek is. A rómaiak korában hadiút haladt a falun keresztül. Az 1237-ből fennmaradt írásos dokumentumban még Turul alakban szerepel a falu neve. A török hódoltság idején a lakosság jelentős része áttért a református hitre. Túrony múltjának tragikus eseménye volt, amikor 1706-ban a rácok felgyújtották a falut. A következő jelentős dátum 1849. Ekkor Kossuth felhívására több ezer ember vonult Pécs felé. A rosszul fölfegyverzett, rendezetlen sereget a császári csapatok Túronynál legyőzték, a falut felégették, lakosainak nagy részét kegyetlenül megölték.

A falu látnivalói közül mindenképpen figyelmet érdemel az Árpád-kori református templom. A település gyönyörű természeti környezete kiváló lehetőségeket kínál a természetjárók, az ökoturisztikai fejlesztések számára.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!