Zákány

A horvát országhatárnál lévő település megközelíthető közúton, Csurgó vagy Nagykanizsa felől, illetve vasúton, a Gyékényes-Nagykanizsa vonalon.

A község szélén, már horvát területen kezdődik a jelentős nemzetközi forgalmat lebonyolító Dráva-híd feljárója.

Zákány múltjának becses emléke az az 1227-ben kelt oklevél, amelyben a települést még Zakun néven említik. Váráról 1325-ben írnak először. Ebben a korban már vám és rév is működött itt. 1526-ban - Szigetvár eleste után - elhagyta őrsége, maga után felgyújtva a várat. Az elpusztult, lakatlan település 1733-tól népesült be ismét. A XVIII. század végén már híres volt borairól, melyekről Csokonai is említést tett. Utolsó földbirtokosa Zichy Ödön volt.

Az utóbbi időben egyre több kiránduló fedezi fel ezt a helyet. Figyelmet érdemel a Vasút-oldal és a Látó-hegy védett növényzete. Sokak szerint az itteni hegyről nyílik a legszebb kilátás a Drávára! Akik viszont csak kellemes sétára vágynak a környéken, azokat várják a szőlőhegy földútjai és a vízi sportok kedvelői által még fel sem fedezett, gyönyörű környezetű, tiszta levegőjű bányatópart, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park erre is elhúzódó, változatos növényzetű és domborzatú tájai.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!