Mórahalom

A település határában ritka növényi társulásokat védő természetvédelmi területek találhatók. Gyógyfürdője több mint négy évtizedes múltra tekint vissza.A város neve a ″Móra Halma″ homokdombról veszi eredetét - melynek első említése 1729-ből való.

A halom névadója a Móra család, mely a XVII. századtól kap szerepet Szeged életében.

A mai Mórahalom területén már a török hódoltság alatt állattartó szállások léteztek. A város határából önállósult település fejlődése különleges utat járt be. "Mórahalom tanyai kapitányságban" Szeged közigazgatási és kultúrközpontot létesített 1892-ben. Az ebből kis faluvá fejlődő Alsóközpontot 1950-ben önálló községgé, 1970-ben nagyközséggé nyilvánították, 1989-ben pedig városi rangra emelték az öt és fél ezer lakosú települést.

A város határában a Dél-Alföld legszebb semlyékes rétje húzódik meg. A természetvédelmi terület védett növényei például: a pókbangó, szibériai nőszirom, korcs nőszirom, poloskaszagú kosbor.

A település központjában található Mórahalmi Gyógyfürdő ugyancsak turisztikai vonzerő. A fürdőkomplexumban medencék, szauna, szolárium, fitneszterem, különböző gyógyszolgáltatások várják a látogatókat.

Mórahalom Kecskemét felől az 5-ös úton Szegedig, onnan nyugati irányban az 55-ös úton közelíthető meg.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!