Szentkirály

A település megközelíthető közúton: Kecskemétről indulva kb. 15 km Tiszakécske felé. Először "Sanctus Rex" néven említi I. Lajos király 1354-ben keltezett oklevelében, amikor a területét egy kun nemesnek adományozta. A XVIII. század elején az Ottlik család és Vay Ádám kuruc udvari marsall...

A település megközelíthető közúton: Kecskemétről indulva kb. 15 km Tiszakécske felé.

Először "Sanctus Rex" néven említi I. Lajos király 1354-ben keltezett oklevelében, amikor a területét egy kun nemesnek adományozta. A XVIII. század elején az Ottlik család és Vay Ádám kuruc udvari marsall famíliájának a birtokában volt a puszta, amelyet Kecskemét városa fokozatosan megvásárolt. Önálló községgé 1952-ben Lászlófalva néven válhatott, majd a lakosság kezdeményezésére 1987-ben visszakapta ősi nevét. Az Árpád-házi szent királyok közül Istvánt tartják névadójuknak.
Napjainkra újjáéledt a gazdakör, a cserkészmozgalom, a néptánccsoport és a népdalkör is. A falu mindkét temploma 1901-ben épült. A római katolikus, a gótika és a román stílus keveréke, kertjében látható Szent István szobra. A református is hasonló jegyeket mutat, mint a katolikus. Augusztus 20-a körül Szentkirály Napot, motokrosszversenyt, október elején szüreti bált tartanak.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!