Tabdi

A település megközelíthető közúton: Kiskőröstől északkeleti irányban, az Izsák felé vezető útról balra kanyarodunk. Tabdi 1950. január elsején lett önálló község. Alig két hónap elteltével megalakult a Tabdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely nemzetközi és országos hírnévre tett szert az évtizedek során azzal, hogy például a női tűzoltók országos első helyezést értek...

A település megközelíthető közúton: Kiskőröstől északkeleti irányban, az Izsák felé vezető útról balra kanyarodunk.

Tabdi 1950. január elsején lett önálló község. Alig két hónap elteltével megalakult a Tabdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely nemzetközi és országos hírnévre tett szert az évtizedek során azzal, hogy például a női tűzoltók országos első helyezést értek el 1969-ben, és Ausztriában is sikerrel szerepeltek Magyarország képviseletében. A község rendezte 1995-ben a Gróf Széchenyi Ödön Diáktűzoltó Kupaversenyt.

A Szent Erzsébet tiszteletére felszentelt római katolikus templomot 1960-ban építették vályogból a Szent István és a Kossuth Lajos út találkozásánál. Az 1900 és 1903 közötti időben Dankó Pistának, a híres cigányprímásnak és zeneszerzőnek volt nyaralója Tabdi és Csengőd határában. A villát eladták, az olasz tulajdonos átalakíttatta, és a Boróka tanyával együtt a turizmus szolgálatába állította.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!