Kertészsziget

A település megközelíthető: a 4-es úton Karcagig, onnan déli irányban 18,7 km-re (a Füzesgyarmat felé vezető úton) jobbra, innen még 2,5 km.A falu múltjára vonatkozó adatok alapján valószínű, hogy a szomszédos Füzesgyarmat újratelepülésével egy időben, 1710 és 1715 között érkeztek az első lakók Bereg megyéből. Határát még a múlt században is...

A település megközelíthető: a 4-es úton Karcagig, onnan déli irányban 18,7 km-re (a Füzesgyarmat felé vezető úton) jobbra, innen még 2,5 km.

A falu múltjára vonatkozó adatok alapján valószínű, hogy a szomszédos Füzesgyarmat újratelepülésével egy időben, 1710 és 1715 között érkeztek az első lakók Bereg megyéből. Határát még a múlt században is víz borította, s csak az 1880-as években épültek meg a vízlevezető árkok. Az így felszínre került földek igen termékenynek bizonyultak és kiválóan megfeleltek a dohánykertészkedésre is, innen ered a falu elnevezése. A község 1952-től lett önálló közigazgatású, addig Füzesgyarmathoz tartozott.

Ez egyik környékbeli kis majorság, Akasztó elnevezése a halálra emlékezteti a látogatókat - noha mindössze arról volt szó, hogy amikor a környéket még összefüggő vízfelület borította, ez egy olyan szárazulat volt, ahová az ún. "sárhajót", ezt a tompa orrú, széles fenekű ladikot kikötötték, azaz "kiakasztották".

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!