Nagykamarás

Főoldal Európa Magyarország Dél-Alföld Békéscsaba vidéke A Csanádi-hát NagykamarásNagykamarás információk

A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Kiskunfélegyházáig, majd a 451-esen Szentesig, tovább délkeleti irányban Orosházára, innen keleti irányban Medgyesegyházára, majd még 7,7 km a Kevermesre vezető úton. Négy egykori kincstári kertészközség: Kunágota, Almáskamarás, Nagykamarás, Dombiratos (vasút nélküli települések) itt egymáshoz szokatlanul közel fekszenek,...

A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Kiskunfélegyházáig, majd a 451-esen Szentesig, tovább délkeleti irányban Orosházára, innen keleti irányban Medgyesegyházára, majd még 7,7 km a Kevermesre vezető úton.

Négy egykori kincstári kertészközség: Kunágota, Almáskamarás, Nagykamarás, Dombiratos (vasút nélküli települések) itt egymáshoz szokatlanul közel fekszenek, amit elsősorban a munkaigényes hajdani dohánykultúra kis területigénye, másfelől a szinte egyidejű (1841-1844) alapítás magyaráz, Nagykamarásra palócok érkeztek.

A község neve 1418-tól oklevelekből is követhető, de korábbi eredetű. A két Kamarás (a középkorban Maróti János macsói bán, a gyulai vár építtetője után Bánkamarás) együttes területén több Árpád-kori falu nyomai találhatók, de nevük nem maradt fenn.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!