Nagybánhegyes

Főoldal Európa Magyarország Dél-Alföld Békéscsaba vidéke A Csanádi-hát NagybánhegyesNagybánhegyes információk

A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Kiskunfélegyházáig, majd a 451-esen Szentesig, tovább délkeleti irányban Orosházára, innen délkeleti irányban Kaszperre, majd innen 4,7 km-re van egy bekötőút balra, innen 5,8 km. A középkorban még Zaránd megyei Bánhegyes, Maróti János macsói bán birtoka, a gyulai váruradalom faluja volt. A török hódítás kipusztította,...

A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Kiskunfélegyházáig, majd a 451-esen Szentesig, tovább délkeleti irányban Orosházára, innen délkeleti irányban Kaszperre, majd innen 4,7 km-re van egy bekötőút balra, innen 5,8 km.

A középkorban még Zaránd megyei Bánhegyes, Maróti János macsói bán birtoka, a gyulai váruradalom faluja volt. A török hódítás kipusztította, és kincstári Bánhegyesi-pusztán a dohánykertészet 1842-ben a Nagylakról, utóbb Tótkomlósról érkező evangélikus szlovák lakosokkal népesült be. A község szlovák lakosainak nagyobb része 1947-ben Szlovákiába települt át, majd csallóközi (vágfarkasdi és negyedi) magyarok érkeztek a helyükbe. Ők alapozták meg a református egyházat. A nagybánhegyesiek egyaránt ápolják a szlovák és a magyar népművészeti és folklórhagyományokat.
A községben 1971-ben termálvizet találtak, ezért fürdőt és kempinget létesítettek.

Nagybánhegyes szülötte volt Hanzó Lajos Kossuth-díjas történész, szarvasi tanár.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!