Domony

Főoldal Európa Magyarország Budapest és környéke A Galga-völgye DomonyDomony információk

A Galga-völgy nyugati oldalán, Aszód és Iklad szomszédságában fekszik Domony.

A műemlékek, felújított kúriák mellett a település legfőbb nevezetessége az idetartozó üdülőterület, Domonyvölgy - a tavakkal, horgászhelyekkel, stranddal, lovaglási lehetőséggel.

A falu határában, a Galga- és Egres-patak völgyében, 14 régészeti lelőhelyet tártak fel, melyek közül rézkori a legkorábbi. A Flóramajor területén Árpád-kori földvár volt valaha. A XIV-XVI. század első feléig a Domonyi család birtoka volt ez a terület. A tizenöt éves háború idején elpusztult. 1695-96-ban telepítettek ide evangélikus szlovákokat, és ekkor költöznek ide újra katolikus magyarok is. 

Közigazgatási Domony községhez tartozik a dinamikusan fejlődő Domonyvölgy, mely adottságai révén (a kellemes környezet; a mesterséges tavak - horgászhelyekkel, strandolási lehetőséggel; a lovasudvar - kiállítással, lovasbemutatókkal, lovaglási lehetőséggel, az őshonos állatok parkjával) egyre népszerűbb üdülőterület.

Közúton a 30. sz. főútról érhető el, az Aszód melletti leágazásról vagy az M3-as autópályáról, aszódi kijárattal. Ikladdal közös vasútállomása van az Aszód-Galgamácsa-Vácrátót vonalon.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!