Vonyarcvashegy

A vidék egykor a nyugat-balatoni bortermelés központja volt, ma kedvelt üdülőterület, ahol az idegenforgalom valamennyi szolgáltatása megtalálható: kempingek, panziók, üdülők, vendéglők.Vonyarc neve szláv eredetű szó, vincellérek településére utal. A messziről is jól látható kápolnadomb - rajta a Szent Mihály-kápolnával - valaha a Balaton vizéből kiemelkedő sziget volt. Feltételezhető, hogy a rómaiak őrtornyot...

A vidék egykor a nyugat-balatoni bortermelés központja volt, ma kedvelt üdülőterület, ahol az idegenforgalom valamennyi szolgáltatása megtalálható: kempingek, panziók, üdülők, vendéglők.

Vonyarc neve szláv eredetű szó, vincellérek településére utal. A messziről is jól látható kápolnadomb - rajta a Szent Mihály-kápolnával - valaha a Balaton vizéből kiemelkedő sziget volt. Feltételezhető, hogy a rómaiak őrtornyot építettek ide, és valószínű, hogy itt állt 1543-tól a györöki vár. A várat később lerombolták, és alapjaira épült rá az 1600-as évek elején a kápolna. A ma is látogatható kegyhelyhez a balatoni halászok csodás megmenekülésének a története kötődik.

A középkorban Vonyarc a nyugat-balatoni bortermelés egyik központja. Területének túlnyomó része szőlőhegy volt és puszta. 1741-től a Festetics család keszthelyi uradalmához tartozott. A szőlőhegyen ma is álló klasszicista épület a Festetics-birtok présházának épült 1819-ben.

A mai település Vonyarc és Vashegy 1846. évi egyesítéséből jött létre. Az egyesített falu a XX. század közepétől lett egyre kedveltebb üdülőhely.

Vonyarcvashegy a Balaton északi partján, Keszthely szomszédságában fekszik, személyautóval a 71-es úton, vasúton a Balatonszentgyörgy-Tapolca vonalon érhető el.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!