Cserszegtomaj

A Keszthelyt körülvevő dombvonulaton meghúzódó falu lélekszámához viszonyítva nagy területen fekszik. Legvonzóbb adottsága tájképi környezete, amelyben barlangok, természetvédelmi területek kínálnak kikapcsolódási és túrázási lehetőségeket. A település 1846-ban Cserszeg és Tomaj egyesülésével jött létre 1846-ban. Itt működik az Agrártudományi Egyetem, Georgikon Mezőgazdaság-tudományi Karainak Kísérleti Szőlészeti Telepe, ahol a környék azóta híressé vált...

A Keszthelyt körülvevő dombvonulaton meghúzódó falu lélekszámához viszonyítva nagy területen fekszik. Legvonzóbb adottsága tájképi környezete, amelyben barlangok, természetvédelmi területek kínálnak kikapcsolódási és túrázási lehetőségeket.

A település 1846-ban Cserszeg és Tomaj egyesülésével jött létre 1846-ban.

Itt működik az Agrártudományi Egyetem, Georgikon Mezőgazdaság-tudományi Karainak Kísérleti Szőlészeti Telepe, ahol a környék azóta híressé vált szőlő- illetve borfajtáját, a Cserszegi fűszerest állították elő.

A Hévíz felé eső falurészen található Arborétum kellemes kikapcsolódást nyújthat az itt nyaralóknak, akik számos túraútvonalon ismerhetik meg a környék természeti értékeit, többek között a Csókakői-sziklákat, vagy a Gyötrőstetőt. Érdekesség ezek között a 3 kilométer hosszú Kútbarlang, amelynek létrejötte az ős-hévíz feltörésének köszönhető.

Számos kulturális és szórakoztató programot rendeznek a faluban, az itt megtartott nyári képzőművészeti alkotótáborba több országból érkeznek.

Cserszegtomaj Keszthelytől öt kilométerre, a Hévíz felé vezető úton érhető el.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!