Alsópáhok térkép

A Kis-Balatonhoz közel fekvő üdülőfalu a csöndes környezetben pihenni vágyóknak kínál lehetőségeket. Az Ófalu máig őrzi jellegzetes képét, az ősi, egyutcás településszerkezetet.A község neve feltehetően a "páhol" igéből származik, a környéken egykor gyakori tímár foglalkozásra, a nyersbőr páholására utalva. Már a XII. századból tudunk a falu templomáról, mely az ótemetőben volt...

A Kis-Balatonhoz közel fekvő üdülőfalu a csöndes környezetben pihenni vágyóknak kínál lehetőségeket. Az Ófalu máig őrzi jellegzetes képét, az ősi, egyutcás településszerkezetet.

A község neve feltehetően a "páhol" igéből származik, a környéken egykor gyakori tímár foglalkozásra, a nyersbőr páholására utalva. Már a XII. századból tudunk a falu templomáról, mely az ótemetőben volt - alapfalai ma is megtalálhatók.

A falu első írásos említése 1259-ből származik. A XIV. században a Laczkfy család birtoka volt. A települést 1950-ben Veszprém, majd 1979-ben ismét Zala megyéhez csatolták.

A község két, egymástól jól elkülöníthető része a szőlőhegy és az Ófalu.

Alsópáhokon a falusi vendéglátás mellett az egészség- és a wellness-turizmus szolgáltatásai is elérhetők. A nyugalmas környezetben több szálloda és panzió kínál lehetőséget a kikapcsolódásra.

Alsópáhok a Balaton-parti Keszthelyről a 75-ös útról közelíthető meg.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!