Táska

Szilárd burkolatú közúton Fonyódról Lengyeltótin és Buzsákon át, illetve Marcali irányából, Nikla érintésével lehet megközelíteni. Kisvasút is vezet ide Balatonfenyvesről, és egész évben hozza a turistákat, valamint a helybelieket.A faluról 1268-ból való az első híradás: a pápai tizedjegyzékben Task Villa olvasható. 1536-ban Thask névvel szerepelt, de 1677-ben - a török pusztítást...

Szilárd burkolatú közúton Fonyódról Lengyeltótin és Buzsákon át, illetve Marcali irányából, Nikla érintésével lehet megközelíteni. Kisvasút is vezet ide Balatonfenyvesről, és egész évben hozza a turistákat, valamint a helybelieket.

A faluról 1268-ból való az első híradás: a pápai tizedjegyzékben Task Villa olvasható. 1536-ban Thask névvel szerepelt, de 1677-ben - a török pusztítást elkerülve - feltehetően tűzvész pusztítja el. A terület új tulajdonosa, Széchenyi György kalocsai érsek horvát telepesekkel népesíti be az újjáépülő falut. Mai leszármazottaik azonban már elfelejtették ükapáik nyelvét, de az asszonykórus még ma is igyekszik őrizni népdalaikat és ünnepi viseletüket.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!