Nyaralás Madagaszkáron

Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be minden évben a világ 10 legszebb szigete közé a Tripadvisor vezető utazási internetes oldal listáján.
A Madagaszkár északnyugati partjainál található sziget egy igazi paradicsom, ahogyan azt az álmainkban elképzeljük. Élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik (a csak Madagaszkáron megtalálható lemúrok) nézegetnek minket, fürdőzőket. Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. Ebédünket a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg ? A növény- és az állatvilág szerelmeseinek kötelező program a gyönyörű Lokobe különleges természetvédelmi terület, ahol a hetedik mennyországban fogják érezni magukat.
Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

Alapár tartalmazza

 A szállásokat a megjelölt 4* hotelekben (kétágyas szoba)
 A félpanziós ellátást
 A transzfereket a megjelölt programokra
 Három kirándulást a fakultatív kirándulások közül (angol nyelvű idegenvezetéssel)
 A karácsonyi/szilveszteri vacsorát (időpont függvénye)

Alapár nem tartalmazza

 A nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját
 Az ebédek és italok költségét
 Az esetleges további fakultatív programok költségét
 A biztosítást
 A borravalókat

Nyaralás Madagaszkáron

Szállás: 
szálloda
****
Időeltolódás: 
+1 óra
Érkezési repülőtér: 
Antananarivo

1.nap: BUDAPEST – ...... – ANTANANARIVO                                                     Tengerentúli repülőjárat

A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban érkezés Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren az utasokat sofőrjük és autó várja, transzfer a belvárosban lévő elegáns szállodába.

A késői érkezés miatt a főváros megtekintésére az elutazás napján van lehetőség; a szállodából azonban csodálatos kilátás nyílik a városra, melyet vacsora és reggeli közben is élvezhetnek.

Szállás és vacsora: Hotel Royal Palissandre****

2.nap: ANTANANARIVO - NOSY BE                                                                  Belföldi repülőjárat  

Reggeli a szállodában, indulás ismét a repülőtérre, a belföldi repülőjárathoz, ami Madagaszkár észak-keleti csücskébe, a gyönyörű Nosy Be szigetcsoportra repít. Érkezéskor transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása a gyönyörű, exkluzív tengerparti hotelben, ahol hat éjszakát fognak eltölteni.

Szállás és vacsora: Hotel Nosy Be****

3-7.nap: NOSY BE

Reggeli a szállodában

Kirándulás (szabadon választható a listáról) vagy szabad program az óceánparton.

Szállás és vacsora: Hotel Nosy Be****

8.nap: NOSY BE – ANTANANARIVO - …………….                      Belföldi és tengerentúli repülőjárat  

Reggeli a szállodában

Transzfer a repülőtérre és utazás belföldi járattal a fővárosba.

Érkezés után városnézésre indulhatnak a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintik a kulturális látnivalókat és felfedezik a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárják az « alsó » és « felső » várost, valamint a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatják a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programnak : megtekintik a Benyovszky utcát is.  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatják az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

A járat indulásától függően, de valószínűleg este autóval az idegenvezető kikíséri az utasokat a repülőtérre, hogy elbúcsúzzanak Madagaszkártól és hazainduljanak a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

9.nap: BUDAPEST
Érkezés Budapestre.

 

A programban megjelölt szállodák a foglaltság függvényében változhatnak.

A leírt útvonal csak javaslat, igény szerint bármilyen hosszúságú, útvonalú, kategóriájú túrát összeállatunk. 

Nyaralás Madagaszkáron - közeli szállások:

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Nyaralás Madagaszkáron képek:

Fakultatív programok, Nyaralás Madagaszkáron

Nosy Be: Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ».Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. Ebédre a madagaszkári konyha remekeit kapjuk. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kíváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.

Nosy Komba: Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven
tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banén segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat.

Nosy Tanikely: Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete. A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket piquenique formájában Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

Nosy Sakatia: Nosy Sakatia, az « Orchideák szigete », Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el. Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy
felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben.

Nosy Fanihy: Kishajóval indulunk Nosy Be-ről Nosy Fanihy felé, amely a « Kagylók szigete ». Ez a nap a pihenés és relaxáció jegyében telik. Csodálatos, nyugodt órákat töltünk a csendes strandokon, miközben megfigyelhetjük a halászsasokat és a Fanihy-sziget felé igyekvő delfineket...

Lokobe Természetvédelmi Terület: LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy piroguera (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat.

Egyéb tudnivalók - Nyaralás Madagaszkáron
Alapár tartalmazza: 

 A szállásokat a megjelölt 4* hotelekben (kétágyas szoba)
 A félpanziós ellátást
 A transzfereket a megjelölt programokra
 Három kirándulást a fakultatív kirándulások közül (angol nyelvű idegenvezetéssel)
 A karácsonyi/szilveszteri vacsorát (időpont függvénye)

Alapár nem tartalmazza: 

 A nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját
 Az ebédek és italok költségét
 Az esetleges további fakultatív programok költségét
 A biztosítást
 A borravalókat

Vízum: 
Magyar állampolgárok részére a belépés vízumköteles.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

A Budapest - Antananarivo repülőjegy várható ára 2015. decemberre, amennyiben egy átszállással repülnek: kb. 330 000 Ft-tól (illetékkel)

A belföldi járat várható ára kb. 75 000 Ft, tehát oda-vissza összesen 150 000 Ft.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!