Lagos De Fanabe Hotel **** Tenerife, Costa Adeje

Spanyolország / Tenerife. A szálloda 5 percnyire található az óceánparttól, elegáns és tágas apartmanokkal várja a pihenni vágyó utasokat. A hotel lagúna medencével, napágyakkal, napernyőkkel és saját edzőteremmel rendelkezik. Minden korosztálynak ajánljuk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A repülőjegy és repülőtéri illeték árát oda-vissza Budapest - Tenerife - Budapest útvonalon
Transzfert a szállodába/szállodából
A szállodai elhelyezést, ellátást árjegyzék szerint
A telepített magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatásokat

Részvételi díj nem tartalmazza

Az utasbiztosítást, a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, idegenforgalmi adót.

Lagos De Fanabe Hotel **** Tenerife, Costa Adeje

Távolság a tengerparttól: 
200 méteren belül

Általános információk:
Spanyolország / Tenerife. A szálloda 5 percnyire található az óceánparttól, elegáns és tágas apartmanokkal várja a pihenni vágyó utasokat. A hotel lagúna medencével, napágyakkal, napernyőkkel és saját edzőteremmel rendelkezik. Minden korosztálynak ajánljuk.

Szállás elhelyezkedése:
távolság a tengerparttól: 100 m
távolság a repülőtértől: 15 km
távolság a központtól: 800 m (Costa Adeje)
távolság a vásárlási lehetőségektől: 800 m

Tengerpart leírása:
homokos tengerpart
napágyak és napernyők térítés ellenében
vízi sportok térítés ellenében

Ingyenes sportolási lehetőségek:
fitnesz, jacuzzi

Sportolási lehetőségek térítés ellenében:
szolárium
golfozási lehetőség a közelben

Szobák leírása:
apartman szoba
emeleti felújított erkélyes szoba felárért
légkondicionáló
telefon, műholdas TV
hűtőszekrény
nappali kanapéággyal
egyszerű konyhafelszerelés, mikróhullámú sütővel
Wi-Fi - külön fizetendő
tea és kávéfőző
széf a recepción - külön fizetendő
saját fürdőszoba (kád vagy zuhanyfülke, hajszárító, WC)
erkély

Szállodai szolgáltatások:
recepció, étterem
bár
Wi-Fi - külön fizetendő
fodrászat
medence (napágyak és napernyők ingyenesen)

Ellátás:
félpanzió: büféjellegű reggeli és vacsora

Igényelhető ellátás:
all inclusive: napi háromszori főétkezés, napközben snack, helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása 10:00 - 23:00 óráig. Az all inclusive szállodák szolgáltatásai bizonyos részletekben szállodánként eltérhetnek.

Repülési idő: 
5,5 óra
Időeltolódás: 
-1 óra
Érkezési repülőtér: 
TFS
Távolság a reptértől: 
20 km-en belül
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hotel Hovima Santa Maria *** Tenerife, Costa Adeje 284.130 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Spring Hotel Bitacora **** Tenerife 287.583 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Hotel Iberostar Las Dalias **** Tenerife, Costa Adeje 315.961 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Melia Jardines del Teide Hotel ***** Tenerife (16+) 342.066 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Guayarmina Princess Hotel **** Tenerife (16+) 423.543 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa

A területről

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobbika, területe majdnem 2000 km2. Közel egy millió állandó lakosa van, de évente 5 millió nyaraló látogat ide. Tenerife elsősorban nyaraló sziget, kulturális és turisztikai látnivalói nincsenek. Természeti adottságai azonban kiválóan alkalmassá teszik az aktív nyaralást kedvelők számára, vendéglátó- és szórakozóhelyei és homokos partjai pedig a pihenni, kikapcsolódni vágyók igényeit elégítik ki maximálisan.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Egyéb tudnivalók - Lagos De Fanabe Hotel **** Tenerife, Costa Adeje
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülőjegy és repülőtéri illeték árát oda-vissza Budapest - Tenerife - Budapest útvonalon
Transzfert a szállodába/szállodából
A szállodai elhelyezést, ellátást árjegyzék szerint
A telepített magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatásokat

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az utasbiztosítást, a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, idegenforgalmi adót.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Időjárás: 
Tenerife éghajlata mérsékelt, nincsenek nagy hőingadozások napközben és az év folyamán sem. Az északi part hűvösebb, szelesebb, esősebb, mint a déli rész, ahol folyamatos nyár van. Itt évente pár napot esik az eső és téli délutánokon a csúcshőmérséklet többnyire meghaladja a 20 fokot, nyaranta pedig nem megy 30°C fölé. Ennek köszönhető, hogy a sziget északi oldala dús zöld, míg a déli kopár, sivatagos.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

Repülővel.

Földrajzi adatok
Földrajzilag az ellentétek világa. A sziget északi részét óriási sziklák határolják, míg a déli részét homokos tengerpart övezi. Az északi vadregényes, csodálatosan zöld, és igazi trópusi hangulatot áraszt, míg a déli részen több és hosszabban tartó a napsütés, emiatt a turisták többsége ezt a területet részesíti előnyben. A nagyobb népszerűségnek köszönhetően itt sokkal több a szálloda, a szórakozóhely és az üzlet is.
A vulkanikus eredetű sziget különleges látványosságai a fekete homokos tengerpartja, és a sziget közepén magasodó Pico de Teide (3718 m) inaktív vulkán, amely a Kanári-szigetek, és egyben egész Spanyolország legmagasabb pontja.

Történelem
Az európaiaknak a Kanári-szigetek sokáig a világ vége volt, hiszen innen nyugatra már nem volt más, csak a végtelen óceán. A távolság misztikus képzeteket alakított ki a szigetekről. Az ókori görögök és rómaiak az Örök tavasz szigeteinek, a Boldogság szigeteinek, Szerencsés szigeteknek is nevezték.
A Kanári-szigetek őslakosai a guancsók voltak. Magas, szőke, kék szemű, viking típusú emberek voltak, akik aztán a más afrikai és európai népekkel keveredtek. A guancsók pásztorkodással foglalkoztak és barlangokban éltek.
A sziget újkori történelme a spanyol hódításokkal kezdődik. Tenerifét véres csaták után 1496-ban foglalták el a spanyolok, akik számára a Kanári-szigetek nélkülözhetetlen állomás lett az új világ felé vezető hajóutakon. 1494-ben a spanyol hódítók partra szálltak Santa Cruz de Tenerife-n, és benyomultak a sziget belsejébe. Az őslakosok nagy részét rabszolgává tették, sokan meghaltak járványokban is, így a következő évszázadban betelepítéseket végeztek a spanyol királyság területéről.
A 19. században II. Izabella királynő szabadkereskedelmi státuszt adományozott a szigetcsoportnak. Ez fellendítette az egyébként is hajózásból, kereskedelemből élő szigetvilág gazdaságát. Igazán a század végétől, amikor a banán export fellendült, mondhatjuk gazdagnak Tenerife szigetét. A világháború után, a légi turizmus elterjedésével a sziget előbb lassú, később annál gyorsabb fejlődésnek indult.

Közlekedés
A tenerifei déli repülőtér, a Reina Sofia, Tenerife forgalmasabb repülőtere, mely 62 km-re dél-nyugatra fekszik a fővárostól Santa Cruz-tól, 17-km-re Los Cristianos-tól 19-km-re Costa Adeje-től és 92 km-re Puerto de la Cruz-tól.
A helyi tömegközlekedés jó, busszal bárhová eljuthatunk bárhonnan. A repülőtérről is több buszjárat indul a sziget különböző pontjaira, ahonnan a viteldíj - a távolságtól függően - kb. 3 és 13 EUR között mozog. A zöld színű helyi buszokat a TITSA nevű társaság működteti, a jegyet a buszsofőrnél lehet megváltani, de utazhatnak újságárusnál vagy a buszállomáson megvásárolt bérlettel is, úgynevezett Bono-val, amely a távolságtól függően kedvezményre jogosít a viteldíj árából. Az előre megváltott bérletet több személy is használhatja, és egy évig vagy a keret teljes felhasználásáig érvényes.
Ha taxival szeretne eljutni Tenerife bármelyik pontjára, érdemes a hivatalos taxitársasággal utaznia, és elkerülni a privát autósokat. A hivatalos taxitársaságok kb. 0,6 EUR/km áron fuvaroznak napszaktól függően, a reptéri illetve kikötői fuvaroknál 1,65 EUR felárat számolnak fel, és a minimum viteldíj 3-4 EUR körül mozog.
Amennyiben a szigetet szeretné bejárni, és felkeresni Tenerife látnivalóit, akkor a legpraktikusabb megoldás az autóbérlés. Napi 20-30 EUR-tól, hetente pedig már 110-130 EUR körül lehet autót bérelni, mely akár már a repülőtéren várhatja Önöket. Gyerekülés is megoldható. Az autóutak jó minőségűek, a benzin ára kedvező, alacsonyabb, mint akár Magyarországon.

Beutazási feltételek
Spanyolországhoz tartozó terület lévén a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy új típusú személyigazolvánnyal léphetnek Tenerife területére. Vízumra csak abban az esetben van szükség, ha több mint három hónapon át szándékoznak a szigeteken tartózkodni vagy valamilyen munkatevékenységet szeretnének végezni.
Ha a szigetek területén vezetni kíván, akkor ne felejtse el nemzetközi vezetői igazolványát magával vinni. Amennyiben nyaralása alatt okmányai elvesznek vagy ellopják őket, azonnal jelentse személyesen a helyi rendőrkapitányságon és a Tiszteletbeli Konzulátus megadott telefonszámán.

Időeltérés
Közép-európai idő -1 óra, tehát egy órával előrébb járnak, mint mi. A Kanári-szigeteken is van téli és nyári időszámítás.

Repülési idő
Budapestről Tenerife kb. 5 óra 30 perc

Transzferidők
A Tenerife déli részén található Reina Sofia repülőtértől kb. 30 percnyi buszút a Playa de las Americas, Puerto de la Cruz pedig kb. egy óra transzferidőt vesz igénybe.

Hivatalos nyelv
A szigeten a spanyol a hivatalos nyelv, de a turisztikai övezetekben a helyiek szinte mind beszélnek angolul.

Külképviselet
Tiszteletbeli Konzulátus
Apartado de Correos 404, 38.650 Los Cristianos, Arona, Tenerife
Telefon: (00 34) 639 20 91 97

Magyar Köztársaság Nagykövetsége – Konzuli Hivatal
C/ Ángel de Diego Roldán 21. 28016 Madrid
Telefon: (00 34) 914 13 98 50
(00 34) 914 13 41 37
Ügyelet: (00 34) 619 22 19 29

Időjárás
Tenerife éghajlata mérsékelt, nincsenek nagy hőingadozások napközben és az év folyamán sem. Az északi part hűvösebb, szelesebb, esősebb, mint a déli rész, ahol folyamatos nyár van. Itt évente pár napot esik az eső és téli délutánokon a csúcshőmérséklet többnyire meghaladja a 20 fokot, nyaranta pedig nem megy 30°C fölé. Ennek köszönhető, hogy a sziget északi oldala dús zöld, míg a déli kopár, sivatagos.

Elektromos áram
220 V váltóáram, a nálunk is megszokott kétpólusú dugasz illik a konnektorba.

Hivatalos pénznem
Euro (EUR). Váltópénze a cent (1 EUR= 100 cent). Bankautomaták rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

Autóbérlés
Rengeteg autókölcsönző áll a szigetet felfedezni vágyók rendelkezésére, amelyek – márkától függően – kb. 30-50 EUR/nap + üzemanyag áron kínálják a gépjárműveket bérlésre. A feltétele az érvényes nemzetközi jogosítvány, emellett teljes körű casco biztosítás megkötése javasolt. A közlekedési szabályok megegyeznek a Magyarországon érvényes előírásokkal, kérjük, az ismeretlen környezet miatt fokozottan ügyeljenek ezek betartására.

Közbiztonság
Központi segélykérő szám: 112 – ezen a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is elérhetők.

Egészségügyi ellátás
Afrikai jellegű higiéniai kockázatok és emberekre veszélyes állatok nincsenek. Az alapvető higiéniai és egészségügyi szabályokat azonban mindenképp ajánlott betartani, hogy a nyaralás minden gond nélkül teljen. A napsütés a Kanári-szigeteken nagyon erős, használjon napkrémeket, és kerülje a napozást 13 és 15 óra között, de ezen az időszakon kívül sem érdemes huzamos ideig a tűző napon tartózkodni, még akkor sem, ha az állandó szél miatt nem érzi a nap erejét. Fejfedő és napszemüveg viselése ajánlott. Az orvosi ellátás költségei elég magasak, ezért érdemes az utazás előtt komplex utazási biztosítást kötni. Ha az egészségügyi problémája nem olyan sürgető, akkor a gyógyszertárakban, amelyek zöld kereszttel és „Farmacia“ felirattal vannak jelezve, vásárolhat gyógyszert.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!