Hotel Sangany Lodge **** Nosy Be

Nosy Be északi részén, Amporaha-ban, autentikus környezetben található szálláshely.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon.  A tartózkodás tetszés szerint hosszabbítható extra éjszakákkal. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében eltérhet az oldalon feltüntetett összegtől. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető! Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt. Személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt. Szállásdíj a választott hotelben, kétágyas szobában, a megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (változhat), helyi transzfereket, angol nyelvű fakultatív programokat, egyéb kiadásokat, egyéb étkezéseket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-betegség-poggyász biztosítást.
A fakultatív programokon való részvételi szándékukat kérjük, hogy az utazásra való jelentkezéssel egy időben adják le.

A területről

Az Indiai-óceánban, Afrika délkeleti partjainál fekvő varázslatos Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, állat-és növényvilága rendkívüli. Ritka állatai között 70 fajta gyűrűsfarkú maki, más néven katta (lemúr), de a világ legkisebb és legnagyobb kaméleonja is megtalálható, páratlan növényeit többek között 930 orchidea faj gazdagítja. Változatos tájak jellemzik: keleten buja, zöld trópusi őserdőkkel borított hegyek, a sziget közepén teraszos rizsföldek, nyugaton sziklás és füves síkságok, majomkenyérfák teszik változatossá vidéket, a part mentén pedig képeslapra kívánkozó, fehér homokos, csodálatos partszakaszok ölelik körül. Madagaszkár varázsát elsősorban a csodálatos természeti látnivalók és a romlatlan társadalom adja. Az őszinte, kedves és vendégszerető lakosságnak, a kevéssé fejlett gazdaságnak és a tömegturizmus hiányának köszönhetően egy vadregényes és érintetlen sziget várja azokat az utazókat, akik fogékonyak belső értékeire is.

Hotel Sangany Lodge **** Nosy Be

Szállás: 
szálloda
****

Fekvése: Nosy Be északi részén, Amporaha-ban, autentikus környezetben található szálláshely.

Szobák: 9 tágas, elegáns bungaló és egy faház foglalására van lehetőség. A trópusi környezet és az elegáns berendezés csodás harmóniát árasztanak.

Ellátás: reggeli.

Szolgáltatások: Éttermében egzotikus ínyencségeket kóstolhatnak. A relaxálni vágyókra masszázs, az aktívabb tevékenységeket kedvelők számára horgászat, hajókázás, illetve az állat és növényvilág felfedezése biztosított.

Időeltolódás: 
+2 óra a téli időszámításkor, +1 óra a nyári időszámításkor
Érkezési repülőtér: 
Nosy Be repülőtér

Hotel Sangany Lodge **** Nosy Be - közeli szállások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Hotel Sangany Lodge **** Nosy Be képek:

Fakultatív programok, Hotel Sangany Lodge **** Nosy Be

A kirándulások árai Nosy Be főszigetéről való indulással érvényesek, angol nyelvű idegenvezetéssel! **A kirándulások ára kizárólagos részvételt tartalmaz, tehát a vendégeken kívül más nem csatlakozhat a kiránduláshoz, kivéve a bálnales program. Kérjük, hogy a választott fakultatív programokat az utazásra való jelentkezéssel egyidőben szíveskedjenek megrendelni annak érdekében, hogy helyüket biztosítani tudjuk!​

Nosy Be sziget körút
Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ». Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.
Részvételi díj: 34 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Komba
Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Tanikely
Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti: « a kis föld szigete ». Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket pique-nique formájában Tanikely egyik legszeb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. 
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Iranja
Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte « kötelező », kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 55 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Sakatia
Nosy Sakatia, az « Orchideák szigete »,
Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el.
Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és  ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 31 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​


Lokobe Természetvédelmi Terület

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 25 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​


Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re
„Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek.” Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája.
A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot – akár 1000-1500 évig is él.
Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható.
Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet „Baobab Beach”-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri...! 
Részvételi díj: 46 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő​


Lemuria Land 
A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.
Részvételi díj: 29 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő​

Bálnales (a bálnaszezonban, júl-okt. között)
Amennyiben bálnaszezonban érkezünk (július-október), ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel  találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket : megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.
Részvételi díj: 1-10 főig 29 900 Ft/fő (júl-okt. között)
Időtartam: félnap
Ellátás: szendvics

Egyéb tudnivalók - Hotel Sangany Lodge **** Nosy Be
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon.  A tartózkodás tetszés szerint hosszabbítható extra éjszakákkal. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében eltérhet az oldalon feltüntetett összegtől. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető! Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt. Személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt. Szállásdíj a választott hotelben, kétágyas szobában, a megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket (változhat), helyi transzfereket, angol nyelvű fakultatív programokat, egyéb kiadásokat, egyéb étkezéseket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-betegség-poggyász biztosítást.
A fakultatív programokon való részvételi szándékukat kérjük, hogy az utazásra való jelentkezéssel egy időben adják le.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 60%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

 

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj.
Egészségügyi tudnivalók: 
Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A, B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont (Budapesten, a Gyáli úton található, honlapcímük http://www.oek.hu/) meg tudja adni a szükséges információkat. Madagaszkáron előfordulhat malária. Bár nagyon ritka, hogy turisták elkapják, erről is érdemes kikérni a véleményüket, mely gyógyszert javasolják. Kint a gyógyszertárakban lehet kapni malária gyorstesztet, mellyel kétség esetén gyorsan ellenőrizhető a fertőzöttség.
Gyógyszerek: emésztéssel kapcsolatosan felmerülő problémákra (Daedalon, bélfertőtlenítő, Neurosan, Smecta, Immodium, Bolus Adstringens, stb.) Szúnyogriasztó spray, leégésre való krém. Fertőtlenítőszer, ragtapasz, fásli, nedves törlőkendő.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Időjárás: 
Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró, esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlag hőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával. A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 - 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá. Általában a legkellemesebb idő az utazáshoz április és november között van. November és március között számítani kell esőkre is - ugyanakkor meleg van és általában éjszaka esik. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van. A bálnaszezon Nosy Be-n július és október közé esik.
Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós vagy teljes panziós ellátás igényelhető.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Csomagolás: 
A ruházatot illetően nincs tabu Madagaszkáron, könnyű nyári, kényelmes, bő viselet tökéletesen megfelel. Legyen nálunk hosszú ujjú vékony felső, pulcsi, zokni és hosszúnadrág is: a sziget belsejében a felföldeken az esték és éjszakák az évszaktól függően hidegek lehetnek, illetve a szúnyogok elleni védekezésül is hasznosak ezek a ruhadarabok. Egy vékony esőköpenyt is tegyünk be. A lábbeli: szandál, papucs és egy zárt túracipő a nemzeti parkokban való kirándulásokhoz – ide egy kis hátizsák is jól jöhet. Fejfedőt és UV szűrős napszemüveget a nap elleni védekezésül érdemes bepakolni. Ezen kívül fontos még bepakolnunk: napolajat, elemlámpát (legjobb a fejre szerelhető), rovarriasztót/szúnyogriasztót, nedves törlőkendőt, gyufát vagy öngyújtót. Mivel a szállodai szobákban általában levés a konnektor, ha egyszerre több dolgot szeretnénk tölteni, egy elosztó jól jöhet. Értékes tárgyainkat, ékszereinket érdemesebb otthon hagyni! Ajándékok: a gyerekek részére a legjobbak az iskolaszerek, kis játékok, ruhanemű, kis krémek/szappanok/tusfürdők.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

Menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon. 

A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető!

Tervezett menetrend: 
Bécs - Addis Abeba 22:50-06:40 (+1 nap)
Addis Abeba - Nosy Be 09:00-14:50
Nosy Be - Addis Abeba 15.35-19:50
Addis Abeba - Bécs: 01:15-05:45 (+1 nap)

Poggyászinformáció:
Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt és személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt.

Területe: 587 041 km² (körülbelül hatszor nagyobb Magyarországénál)
Népsűrűség: 35,2 fő/km²
Lakosság: kb. 22 millió fő
Főváros: Antananarivo (kb. 1.300.000 lakos)
Államforma: parlamentáris köztársaság
Hivatalos nyelv: malagas és francia
Függetlenség: Franciaországtól, 1960 óta
Vallási megoszlás: 52% helyi vallású, 23% római katolikus, 18% Protestáns, 7% muzulmán
A sziget lakossága: 90% malagaszi, 5% europai, 3% ázsiai (indiai és kínai), 2% egyéb.
Időeltolódás: Magyarországhoz képest +2 óra a téli időszámításkor, nyáron csak +1 óra. 
Áram: az elektromos áram 220 V, az európai szabvány dugasz használható.
Telefon országkód: +261

Éghajlat
Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró, esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával. A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 - 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.

Szállások
Az elmúlt évtizedekben megnőtt a magas európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák száma, így a luxus és a komfortos szállást kereső vendégek is elégedettek lehetnek. A magasabb kategóriájú (3-5 csillagos) szállodákban, illetve erdei lodge-okban tökéletes kényelemben, mégis a természethez közel érezhetjük magunkat. Az egyszerűbb szállásokon azonban számítani kell arra, hogy az áramot éjszakára lekapcsolhatják és csak egy konnektor van a szobában (így jól be kell osztanunk az elektromos készülékeink töltését), illetve akadozhat a melegvíz-ellátás. A személyzet kedvessége és segítőkészsége azonban általában bármely kategóriájú szálláshelyen lenyűgözi az utazót. Fontos tudni, hogy a szállodai kategóriák meghatározása Madagaszkáron két szempontból is bonyolult: egyrészt a besorolás nem az európai rendszeren alapul, másrészt a hivatalos besorolás nem mindig fedi egy adott szállodának a valódi minőségét. Egy alacsonyabb besorolású szálloda valójában kiváló lehet, és egy magasabb osztályú lehet egyszerűbb hotel.

Infrastruktúra, biztonság
Fel kell készülnünk, hogy az utak állapota jelentősen rosszabb az európainál, így a közlekedés, transzferek több időt vesznek igénybe, mint a távolság alapján gondolnánk. Az országon belül való utazás során mindenképpen helyi sofőrrel kell közlekedni. A közművesítés a legtöbb faluban hiányos, sok helyen nincs áram és folyóvíz. Az egészségügyi ellátás is alacsony színvonalú. Éppen ezért fontos, hogy egyrészt megfelelő egészségügyi biztosítással menjünk, másrészt körültekintően válasszuk ki az igényeinknek és komfort-elvárásainknak megfelelő szállásokat utunk során. Fontos tisztában lennünk a ténnyel, hogy Madagaszkár a harmadik világhoz tartozó, szegény ország – bár az emberek mindig mosolyognak, jóval egyszerűbb életkörülmények között élnek, mint mi. Az átlagfizetés körülbelül 10.000 forintnak megfelelő összeg, a lakosság nagy részének nincs árama, folyóvize. Még mindig jelentős az analfabetizmus aránya. A madagaszkári emberek nagyon kedvesek és mindig vidámak, de fel kell készülnünk, hogy a szegénység miatt találkozni fogunk számunkra sokkoló látvánnyal is, például az életkörülményeiket látva. A biztonságot illetően néhány alapvető szabályt kell betartani, a malgas emberek ugyanis nagyon vendégszeretőek és barátságosak, a szegénység miatt azonban előfordulhatnak veszélyek is. Ezek a szabályok: nagy tömegben legyünk óvatosak, sötétedés után csak az idegenvezetőnkkel mászkáljunk az utcákon, ne hordjunk sok készpénzt, drága ékszereket és egyéb nagy értékeket magunknál könnyen hozzáférhető helyen.

Pénznem, árfolyam
A madagaszkári pénznem az Ariary. A nagyobb városokban vannak bankautomaták (Visa, VisaElectron, Mastercard kártyák), de legjobb a költőpénzt euroban, ha az nincs, akkor dollárban hozni, a legkönnyebb ugyanis készpénzt helyben váltani. Mindenképpen csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk. Készüljünk fel, hogy sok helyen, főleg a piacokon, helyi kisboltokban még mindig a régi pénznemben, malagasy frankban mondják az árakat ariary helyett, bár ezt a valutát már hat éve megszüntették. Ugyan rejtély, hogy hogyan működik a kereskedelem, amikor sokszor sem az eladó, sem a vevő nem tudják az árat kiszámolni ariaryban, és mégis végül ebben a pénznemben történik a fizetés – de ne firtassuk; ez a sok madagaszkári furcsaságnak és a malagaszi emberek sajátságos logikájának része… Mi csak osszuk el az árat öttel és megkapjuk az összeget ariaryban!

Telefon, térerő, internet:
A magyar mobiltelefon szolgáltatók hálózatai működnek Madagaszkáron, térerő a városokban és nagyobb falvakban mindenhol van. Internetezni csak a nagyobb városokban lehet internet kávézókban, illetve a középkategóriás és ennél jobb szállodák általában rendelkeznek wifi hálózattal. Ha útközben is szükségünk van internetre, vigyünk egy kártyafüggetlen mobiltelefont/laptopot, melybe helyi kártyát tehetünk, amelyhez vásárolható 3G internet csomag. A telefonos országkód: +261.

Mit vigyünk?
A ruházatot illetően nincs tabu Madagaszkáron, könnyű nyári, kényelmes, bő viselet tökéletesen megfelel. Legyen nálunk hosszú ujjú vékony felső, pulcsi, zokni és hosszúnadrág is: a sziget belsejében a felföldeken az esték és éjszakák az évszaktól függően hidegek lehetnek, illetve a szúnyogok elleni védekezésül is hasznosak ezek a ruhadarabok. Egy vékony esőköpenyt is tegyünk be. A lábbeli: szandál, papucs és egy zárt túracipő a nemzeti parkokban való kirándulásokhoz – ide egy kis hátizsák is jól jöhet. Fejfedőt és UV szűrős napszemüveget a nap elleni védekezésül érdemes bepakolni. Ezen kívül fontos még bepakolnunk: napolajat, elemlámpát (legjobb a fejre szerelhető), rovarriasztót/szúnyogriasztót, nedves törlőkendőt, gyufát vagy öngyújtót. Mivel a szállodai szobákban általában levés a konnektor, ha egyszerre több dolgot szeretnénk tölteni, egy elosztó jól jöhet. Értékes tárgyainkat, ékszereinket érdemesebb otthon hagyni! Ajándékok: a gyerekek részére a legjobbak az iskolaszerek, kis játékok, ruhanemű, kis krémek/szappanok/tusfürdők.

Gyógyszerek, védőoltás
Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A, B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont (Budapesten, a Gyáli úton található, honlapcímük http://www.oek.hu/) meg tudja adni a szükséges információkat. Madagaszkáron előfordulhat malária. Bár nagyon ritka, hogy turisták elkapják, erről is érdemes kikérni a véleményüket, mely gyógyszert javasolják. Kint a gyógyszertárakban lehet kapni malária gyorstesztet, mellyel kétség esetén gyorsan ellenőrizhető a fertőzöttség. Gyógyszerek: emésztéssel kapcsolatosan felmerülő problémákra (Daedalon, bélfertőtlenítő, Neurosan, Smecta, Immodium, Bolus Adstringens, stb.) Szúnyogriasztó spray, leégésre való krém. Fertőtlenítőszer, ragtapasz, fásli, nedves törlőkendő. 

Higiénia
Az országban a csapvíz nem iható, ehelyett vegyünk palackozott ásványvizet a boltokban. Ne kérjünk jeget az italunkba, és a sok helyen kapható „jusnaturel”-lel (friss gyümölcslé) is óvatosnak kell lenni, mert az egyszerűbb helyeken ez is csapvíz hozzáadásával készül. A madagaszkári rum specialitás, a nagyon finom úgynevezett „rhum arrangé” (gyümölcsökkel együtt érlelt rum), viszont tökéletes gyomrunk fertőtlenítésére – a legtöbb étteremben az étkezés után kínálják is digestif-ként, érdemes belőle napi egyszer-kétszer fogyasztani! Friss zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket jól mossuk meg palackos vízzel, vagy az erre a célra való fertőtlenítőszerrel. Nedves törlőkendő, papírzsebkendő mindig legyen nálunk, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő higiéniát akkor is, ha a természet, vagy egy egyszerű WC lesz az illemhelyünk.

Viselkedés, helyi szokások, fényképezés, nyelv
Madagaszkáron az évszázadok alatt kialakult „fady”-k, azaz tabuk a mindennapi életben fontos szabályokat alkotnak, amelyhez illik nekünk is alkalmazkodnunk és tiszteletben tartanunk ezeket. Ilyen lehet például, hogy tilos egy sírra ujjal mutogatni, kisbabát nagynak vagy kövérnek nevezni, evés közben fütyülni, stb. A túravezetőnktől, vagy az útikönyvünkből tájékozódhatunk a legfontosabb „fady”-król, melyek régiók szerint változhatnak. Fényképezés előtt mindig kérjünk engedélyt, ha magánházat, személyeket fotózunk, különösen sírok, emlékhelyek esetében ügyeljünk erre! A helyiek malagaszi nyelven beszélnek, amelynek több dialektusa, nyelvjárása van. A városokban és szállodákban a személyzet általában jól beszél franciául, de készüljünk fel, hogy angolul nehezen tudunk boldogulni, kevesen beszélik az angol nyelvet.

Vízum, útlevél, biztosítás
Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot nem kötelező előre beszerezni, a reptéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül. A vízum díja kb. 35 €, amely a repülőtéren a napi árfolyam szerint euroban vagy dollárban is fizethető. Érdemes némi aprópénzt is vinni, mert a hatóságok a repülőtéren nem mindig tudnak visszaadni. A vízum beszerezhető itthon is előzetesen, a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán (Budapesten), ebben az esetben a vízum díja 70 € – cserébe egy kis sorban állást elkerülünk a reptéren. Ha egy hónapnál tovább maradunk, mindenképpen keressük fel a konzulátust vízumért. Fontos, hogy útlevelünknek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie! Mindenképpen kössünk az út teljes tartamára érvényes, mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást, és ellenőrizzük a biztosítótársaságnál, hogy érvényes-e az általunk kötött biztosítási kategória Madagaszkár területére.

Vélemények, értékelések
4.9
2 értékelés alapján
Ár / érték arány értékelése
4.5
Tisztaság értékelése
5.0
Elhelyezkedés értékelése
5.0
Szoba értékelése
5.0
Étterem értékelése
4.5
Személyzet értékelése
5.0
Szolgáltatások értékelése
5.0
Alvásminőség értékelése
5.0
Érd
4.8
Az egész család nagyon jól érezte magát. A gyerekeknek különösen tetszett a bálnales és tényleg csodálatos volt :) A szobánk szuper volt és minden nap szépen ki volt takarítva. Köszönjük az élményt az utazom.comnak!
Hódmezővásárhely
5.0
Nagyon kellemes a hotel tetszett a kis bungallónk :) ár érték arányban szerintem ez a legjobb választás. Szépek a szobák és remek az ellátás, nagyon kedvesek és segítőkészek. Bátran ajánlom mindenkinek!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!