Hotel Riva *** Napospart

A 2015-ben épült négy épület részből álló szálloda Napospart központi részén közel a strandhoz helyezkedik el.

Alapár tartalmazza

utazást az árkalkulációs táblában kiválasztott módon (autóbusszal, repülővel vagy egyéni utazással), szállást a választott turnusra a leírásban megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

repülős utazás esetén a reptéri illetéket és adókat, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi illetéket, és a fakultatív programokat, útlemondási biztosítást.

A területről

Bulgária Dél-Kelet Európában fekszik, a Balkán-félsziget észak-keleti részén. Északon Romániával, keleten a Fekete-tengerrel, délen Törökországgal és Görögországgal, nyugaton Szerbiával és Montenegróval határos. Fővárosa Szófia, melynek lakossága 1,1 millió fő. Az ország területe 111.000 m2, népessége 8 millió fő. Bulgária kiváló feltételeket nyújt a turisták számára. A bolgár tengerpart világszerte ismert csodálatos földrajzi és éghajlati feltételei miatt. A Fekete-tenger napjainkban egyre felkapottabb a turisták körében. Természeti adottsága mellett közrejátszik ebben a könnyű és gyors megközelíthetősége is (autópályák, repülőterek, jól szervezett autóbusz hálózat).

Hotel Riva *** Napospart

Szállás: 
szálloda
***
Távolság a tengerparttól: 
100 méteren belül
A strand megközelítése: 
a szálloda a strandhoz közel helyezkedik el

Fekvése:
A 2015-ben épült négy épület részből álló szállodaNapospart központi részén közel a strandhoz helyezkedik el. 

Szolgáltatások:

Térítésmentes: WIFI a lobbyban.
Térítés ellenében: WIFI a szobákban, parkolás a területen, babaágy, mosoda, széf.

Sport és szórakozás: 

Térítésmentes: 2 medence (1 "csendes" medence és 1 gyermekrésszel és pár csúszdával ellátott medence), nyugágyak és napernyők a medencénél, idegen nyelvű animációs program felnőtteknek és gyerekeknek, mini játszótér,nappal hátsó kijárat a strand felé.
Térítés ellenében: vízi sportok széles választéka a tengerparton

Szobák:
Erkélyes kétágyas, részben pótágyazható zuhanyzós szobákban (zuhanyfüggöny és zuhanytálca nincs), hajszárító a recepción külön kérésre, egyedi légkondicionáló berendezés, TV, telefon.

Ellátás:
All Inclusive.

Repülési idő: 
1 óra 15 perc
Időeltolódás: 
+1 óra
Távolság a reptértől: 
100 km-en belül

Üdülés Naposparton, Bulgária egyik közkedvelt övezetében, homokos tengerparton.

Hotel Riva *** Napospart - közeli szállások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Hotel Riva *** Napospart képek:

Fakultatív programok, Hotel Riva *** Napospart

Várnai Delfinárium és az Aladzsa kolostor
Félnapos program, a felnőtt közönség részére is érdekes Delfinárium kb. háromnegyed órás műsorának, majd a híres, sziklafalba vájt Aladzsa kolostor romjainak megtekintése. A szabadprogram keretében megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel, valamint sétálhatnak és vásárolhatnak a városközpontban.
Indulási nap: Kedd kb. 13:30 Ár: 58 leva, gyereknek 40 leva

Neszebár
Egész napos kirándulás a bolgár tengerpart magyarok által talán legismertebb, 1983-óta az UNESCO világörökség részét képező városába. Megtekintjük a félszigetként a tengerbe nyúló hangulatos Óváros középkori templomromjait. Szabadprogram. Ajándékvásárlásra a legideálisabb hely. Az utcákon ipar- és népművészek kínálják portékáikat.
Indulási nap: Péntek kb. 08:00 Ár: 70 leva/felnőtt, gyereknek 34 leva

Kaliakra-fok és Balcsik
Félnapos program. A Kaliakra-fok talán Dobrudzsa legfontosabb történelmi színhelye, már a trákok idején határerőd, később kereskedelmi központ. 1791-ben az orosz Usakov itt aratott történelmi jelentőségű győzelmet a török hadiflotta felett. Sziklái vörös színéhez szép legenda fűződik. Az Albenától pár kilométerre elhelyezkedő Balcsik kellemes hangulatú kisváros, itt található többek között a román Mária királynő rezidenciája, valamint a Botanikus kert, vízesésekkel és kaktusz arborétumokkal tarkítva. (belépőjegyekkel és idegenvezetéssel mindkét helyszínre).
Indulási nap: Szerda 13:00 Ár: 60 leva, gyereknek 36 leva

Folklórest a Kolibite-ben
Esti program egy közeli, természetvédelmi területen elhelyezkedő létesítményben, ahol megismerkedhetünk a bolgár és egyéb balkáni táncokkal és zenékkel, valamint egy gazdag és igényes varietéműsor élvezetében lehet részünk. Így a háromfogásos vacsorát gazdag szórakoztató- és folklórprogram teszi még élvezetesebbé, a korlátlan italfogyasztásról nem is beszélve. Az estet az egyedülálló parázson táncolás (nesztinárik) bemutatása koronázza meg. A program teljes időtartama: kb. 4 óra.
Indulási nap: Szombat kb. 18:30 Ára: 54 leva/felnőtt, gyereknek 30 leva 

Kirándulás az Ali Baba hajón
ő félnapos program. Napozóterasszal ellátott hajóval elhajózunk a Kaliakra fokig, ott kikötés a tengeren, úszási lehetőség. Ebéd a hajón, roston készített hal és saláta, animáció, all inclusive italfogyasztás a teljes program alatt.
Időtartama: kb. 4 óra Indulási nap: Csütörtök kb. 08:45 Ár: 64 leva/felnőtt, gyereknek 32 leva 

Programjainkra az Önök szállodájában kijelölt idegenvezetőknél jelentkezhetnek: az információs koktélokon, ügyeleti időben, illetve sms-ben (név, szálloda, szobaszám, résztvevők létszáma, valamint a kirándulás neve). A kirándulások megkezdésekor a résztvevők jegyeikkel tudják igazolni a részvételre való jogosultságukat. Gyerekár 12 éves korig érvényes.
A fakultatív programok Albenából indulnak, ezért a más üdülőterületekről való csatlakozásról kérjük, tájékozódjon a telepített idegenvezetőnél. A kirándulásokat a külföldi szervező cég szervezi, és minden a programmal, illetve annak lebonyolításával kapcsolatos felelősség őt terheli. A programok árainak és időpontjainak változtatási jogát fenntartják, de a már befizetett utakra ez nem vonatkozik. Az esetleges változtatásokról tájékoztatjuk Utasainkat.
Minimum létszám: 15 fő

Egyéb tudnivalók - Hotel Riva *** Napospart
Alapár tartalmazza: 

utazást az árkalkulációs táblában kiválasztott módon (autóbusszal, repülővel vagy egyéni utazással), szállást a választott turnusra a leírásban megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

repülős utazás esetén a reptéri illetéket és adókat, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi illetéket, és a fakultatív programokat, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Üdülőhelyi illeték illetve kiutazási mód választásának függvényében repülőtéri illeték, adó

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Bulgáriában nincsenek járványos betegségek, nem szükséges a védőoltás. A nagyon erős napsütés ellen viszont védekezni kell magas faktorszámú napozó krémekkel.
Vízum: 
Bulgária EU taggá válásától (2007. január.01.) a beutazásra a "Beutazási feltételek magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállamokba" fejezetben foglaltak az irányadók, így személyi igazolvánnyal is be lehet lépni az országba, továbbá a magyar állampolgároknak 90 napon túli tartózkodása is vízummentes. Baleset-, betegségbiztosítás beutazáshoz kötelező.
Időjárás: 
Észak-Bulgáriában az éghajlat kontinentális, míg az ország déli részén, a tengerpart mentén a mediterrán klíma dominál.
Étkezés: 
A részvételi díj all inclusive ellátást tartalmaz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

Kiutazás az alábbi módokban választható (melyeket az árkalkulációs táblában tehet meg):

egyénileg
légkondicionált autóbusszal
menetrend szerint közlekedő repülőjárattal

KÜLKÉPVISELET:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége: Sofia 1000, ul 6-ti Septemvri 57.
Tel.: (00 359) 2 963 1135, Ügyelet: (00 359) 88 881 3080
 

HÁLÓZATI ÁRAM: 220 V, 50 Hz
 

NYELV: bolgár, de beszélt nyelv még a görög és a török is.
 

VALLÁS: Bulgária lakosságának 87%-a bolgár ortodox vallású, de vannak római katolikus, protestáns és zsidó vallású közösségek is.

PÉNZNEM: Leva (BGL) 1 Leva = 100 sztotinki. 1 EUR = 2 BGL.

PÉNZVÁLTÁS: Legcélszerűbb bankokban, szállodában, vagy hivatalos pénzváltókban. Készpénzt bankjegykiadó automatáknál is célszerű felvenni, ilyen automaták a tengerparti üdülőhelyeken is megtalálhatóak.

BANKKÁRTYÁK: A nagyobb üdülőhelyeken bankautomaták állnak rendelkezésre. A hitelkártyák használata szállodákban, üzletekben, éttermekben egyre elterjedtebb.

BORRAVALÓ: A bárokban és éttermekben a számla összegének kb. 10-15%-a, melyet általában távozáskor illik fizetni.

HELYI SZOKÁSOK/ÖLTÖZKÖDÉS: Figyeljünk a mértéktartó öltözködésre, ha nyilvános helyre megyünk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illő öltözködést ír elő, ügyeljen a megfelelő öltözékre.

GYEREKKEDVEZMÉNY: Gyermekkedvezményt (a részvételi díjból és a fakultatív programokból) csak azok a gyermekek kapnak, akik az utazás befejezéséig még nem töltötték be 12. életévüket. Gyermek elhelyezése mindig szülőkkel egy szobában, pótágyon történik. Speciális, ettől eltérő gyerekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.

BETEGSÉG: Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel.
Megelőzés:
- nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott;
- melegből, ha tehetjük, ne lépjünk be légkondicionáló által nagyon lehűtött helyiségbe;
- ne egyen meg olyat, amit nem kíván;
- bármilyen panasszal azonnal forduljon az idegenvezetőhöz!

ORVOS, GYÓGYSZERTÁR: Nagyon sok a gyógyszertár országszerte. Ezek megfelelően felszereltek. Szinte minden gyógyszer kapható, ami Magyarországon forgalomban van.

VÍZHőMÉRSÉKLET: A Fekete-tengernél a víz csak nyáron alkalmas úszásra, máskor meglehetősen hideg.

BIZTONSÁG: Bulgáriában a közbiztonság nem rosszabb, mint bárhol Európában, de a tömegközlekedési eszközökön és a tengerparton is oda kell figyelni a zsebtolvajokra.

KÖZLEKEDÉS: Sajnos a taxisofőrök többnyire csak bolgárul beszélnek. Mielőtt beszállnak a taxiba, érdemes meghatározni utazásuk célját és előre megállapodni az árban. Fizetni viszont csak megérkezésükkor fizessenek. Bulgáriában a buszjegyek itthoni viszonylatokhoz képest jóval olcsóbbak. A fővárosban, nagyobb városokban és a tengerparti üdülőhelyeken is közlekednek autóbuszok. Kevés a kiépített megállóhely, ezért előfordulhat, hogy az autóbuszt le kell inteni. Ez megszokott dolognak számít.

JÁRMŰBÉRLÉS: Betöltött 21. életév, 2 év vezetői tapasztalat és nemzetközi jogosítvány szükséges.

ÜNNEPEK: Január 1.: Újév, Húsvét az egyházi naptár szerint, Március 3.: A függetlenség napja (a török uralom alóli felszabadulás ünnepe), Május 1.: Munka ünnepe, Május 6.: Szent György napja, Május 24.: Bolgár kultúra és a szláv írás ünnepe, Szeptember 6.: Bulgária egyesülésének napja, Szeptember 22.: Függetlenség napja, December 24-25-26.: Karácsony.

TELEFONÁLÁS: Magyarország száma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. Bulgária hívószáma Magyarországról: 00 359 + körzetszám + hívott szám. A magyar mobiltelefonok az egész országban használhatóak.

POSTA: A képeslap feladása külföldre kb. 0,8 Leva (kb. 80 Ft) A szállodák majd mindegyikében van lehetőség képeslap vásárlására és feladására, de a postán ez jóval olcsóbb.

BOLGÁR KONYHA: Nagyon ízletes ételeik vannak, melyek néha furcsának tűnnek a magyar ételekhez szokott turistának. Bolgár reggeli a zakuszka. Finom ételük a Piperki bürek, amely fehérsajttal és tojással töltött, sült, hámozott, bundázott paprika. Hagyományos szláv étel a gyuvecs, melynek összetevői a vagdalt hús, zöldség (zöldbab, zöldborsó, gomba) és krumpli. Az egyik, általunk legismertebb ételük a Sopszka saláta, melyben apróra vágott uborka, paradicsom, hagyma, zöldpaprika van olívaolajjal, petrezselyemmel, ecettel leöntve és végül bolgár sajttal meghintve. A tengerpartokon különböző ízletes halételek, a tenger gyümölcsei kerülnek az asztalokra. Italaik közül érdemes megkóstolni a Slivova-t (valódi szilvapálinka), a Grodzova-t (szőlőpálinka) vagy a Mastika-t (ánizspálinka).

ITALOK: A csapvíz fogyasztható, de nem ajánlott. Jó minőségű ásványvizet és gyümölcslevet mindenhol lehet kapni.

VÁSÁRLÁS: A népművészeti textiláruk, fafaragványok, ikonok, díszpárnák, szőttesek nagyon szépek, de érdemes ajándékba rózsaolajat is venni. A bizsu és ezüst ékszereket különleges megmunkálásuk, a bőrárukat minőségük, az egyéb ruházati termékeket alacsony áruk miatt érdemes megvenni.

FÉNYKÉPEZÉS/FILMEZÉS: Film és fotócikk csaknem mindenhol kapható.

ÉRDEKESSÉG: A bolgárok az igen-t és a nem-et ellentétes fejmozdulattal kísérik, mint ahogy nálunk, vagy ahogy bármely más országban megszokott. A nemet sűrű bólogatással, az igent fejcsóválással kísérik.
 

Vélemények, értékelések
4.5
2 értékelés alapján
Ár / érték arány értékelése
5.0
Elhelyezkedés értékelése
5.0
Szoba értékelése
4.5
Személyzet értékelése
4.5
Alvásminőség értékelése
4.0
Budapest, XI. kerület
4.0
1 hetet töltöttünk Bulgáriában a Riva Hotelben. Kellemes nyaralásunk volt. A szálloda közel van a tengerparthoz és Nessebarhoz.
A szobák tiszták voltak, minden nap takarítottak, törölközőt cseréltek.
Az étterem kínálata választékos volt; a bolgár ízvilág szerint készültek az ételek. A recepciós és a felszolgálok sokszor emlegetett nyers modorát mi nem tapasztaltuk. Mindig készségesen segítettek és kiszolgáltak. Az all inclusive ellátásban szigorú időpontokban lehet csak pizzát, alkoholt, vagy fagyit kérni. Összességében ár-érték arányban nagyon jó volt.
Békéscsaba
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat.A szálloda tiszta az ételek frissek finomak.Persze más ország más ìzvilág de bőségben nagyon sok magyar xxxx szállodát ver.A szálloda közel van a parthoz,van hátul egy kisajtó amit zárva tartanak ha azt kinyitnák 50 m-re lenne a part.Azt nem igazán értettük miért nincs nyitva.Az animátorok ügyesek reggel 10 órától este 11-ig mindent megtettek h jól érezzük magunkat.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!