Hotel Holiday World **** Szenior utazás, Andalúzia

A Holiday World Resort Hotel szállodakomplexumai Benalmadena és Torremolinos üdülőterületein, Malaga, Estepona és Marbella partszakaszokon találhatók, mindössze 1,5 kilométerre Fuengirola Partszakaszától. A szállodalánc kiterjedtsége mellett is egységes, megbízható szolgáltatást és hangulatot nyújt.

Az utazáshoz tartozó szállás a Holiday World **** hotel. A jelentkezések számától és a hotel telítettségétől függően az elhelyezés változhat! A szállodaláncban, más szállodaépületben történő elhelyezés esetén a négy csillagos kényelem, az azonos típusú és színvonalú ellátás alapkövetelmény!

Alapár tartalmazza

Szállást: 7 éjszakára, félpanziós ellátással.
Repülőjegyet: Budapest-Malaga és Malaga-Budapest útvonalakra.
Transzfert: A repülőtér-szálloda és szálloda-repülőtér útvonalakra.
Helyszíni asszisztenciát: Képviselőnk a turisztikai célponton az érkezési ponttól elvezeti utasainkat a szállodáig. Továbbá az utazás teljes időtartama alatt közvetlen kapcsolatot tart a szervezővel.
Fakultatív programot: Félnapos fakultatív kirándulás Malagában.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket: 30.400 Ft/fő
A beteg- és útlemondási biztosítást.
A helyszíni idegenforgalmi adót (1-3 EUR/fő/éj) és belépődíjakat.

A területről

Costa del Sol Spanyolország egyik legismertebb üdülőhelye. A Malaga közelében fekvő üdülőparadicsomban hatalmas szállodakomplexumok és apartman tömbök magasodnak és se szeri se száma a biliárd kluboknak, bároknak és szórakozóhelyeknek. Számos vásárlási lehetőség, hangulatos éttermek, strandok és éjszakai élet várja a látogatókat. Itt töltött nyaralásunk alatt mindenképpen érdemes felkeresni a környéken található dél-spanyol gyöngyszemeket: Granadát, Sevillát, Cordobát vagy éppen egy kirándulást tenni Gibraltárra.

Hotel Holiday World **** Szenior utazás, Andalúzia

Szállás: 
szálloda
****
Ellátási opciók: 
félpanzió

Szolgáltatások, szórakozás, sportlehetőségek:
A szállodalánc mozival, szupermarkettel, fedett és szabadtéri színházzal, klubszobával, golfpályákkal, szépségszalonnal, étteremmel, bárral és medencével várja a vendégeit.

Szobák felszereltsége:
Mini hűtőszekrény, légkondicionáló, hajszárító, telefon, műholdas TV, széf és íróasztal. Kérésre szobaszerviz áll a látogatók rendelkezésére.

Repülési idő: 
kb. 3 óra
Érkezési repülőtér: 
Malaga

1. nap:
Megérkezés a menetrend függvényében. Transzfer a szállodába.

2-6. nap:
Pihenés, fakultatív programlehetőségek. Fakultatív félnapos kirándulás Malagában.

7. nap:
Transzfer a repülőtérre. Visszautazás Budapestre, a menetrend szerinti járattal.

Hotel Holiday World **** Szenior utazás, Andalúzia - közeli szállások:

» Hotel San Fermin *** Benalmadena 129.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Benalmadena / Andalúzia
» Hotel MS Tropicana **** Torremolinos 134.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Hotel ROC Flamingo **** Torremolinos 134.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Hotel Natali *** Torremolinos 139.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Hotel La Barracuda *** Torremolinos 139.900 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Hotel Holiday World **** Szenior utazás, Andalúzia képek:

Fakultatív programok, Hotel Holiday World **** Szenior utazás, Andalúzia

Fedezze fel Granadát! Ár: 75€/fő
Ez a város tele van a történelmi, és építészeti csodákkal. Tegyen időutazást a székesegyházba, mely 1523 óta Izabella királyné és Ferdinánd király sírjának ad otthont. Az épület kívülről, és belülről is leírhatatlanul gazdag, és szép. Fedezzék fel az Alhambrát, ami az ókori Mór Monarchia szent helye, és erődítménykomplexuma volt. Erődítménye az Alcazaba, a komplexum legrégebbi része, melynek tornyaiból csodás kilátás nyílik Granada városára. 

Fedezze fel Sevilliát! Ár: 70€/fő
A város számos turisztikai látványosságok: műemlékek, parkok, kertek, templomok otthona. A leghíresebb műemlékek közé tartozik a Giraldára (harang katedrális) és a Golden Tower.

Fedezze fel Cordobát! Ár: 55€/fő
Cordoba egy nagyon különleges hely. Tegyen látogatást az Alcazar de los Reyes Cristianos-ba (történelmi emlékhelyre) a Calleja de los Flores Jardin Botanico-ba (botanikus kertbe), és a Virgen de los Faroles Mezquita székesegyházba.

Fedezze fel Gibraltárt! Ár: 50€/fő
Gibraltár egy félsziget Spanyolország (ezen belül is Andalúzia) legdélibb sarkában, ott ahol az Atlati-óceán találkozik a Földközi-tengerrel.  A város tulajdonképpen egy hatalmas, 425 m magas szikla. A túra során meglátogatjuk a Katalán Öbölt, és Gibraltár legdélibb csücskét az “Európa-pontot”, a Szent Mihály barlangot, amely egy terjedelmes mészkőbarlang komplexum része, és ay 1816-ban alapított botanikus kertet, valamint az Upper Rock Nature Reserve természetvédelmi területet, és persze a gibraltári majmokat.Gibraltár sétálóutcáján, a Main Streeten szinte minden világmárka fellelhető. A vám és ÁFA menteség miatt viszonylag olcsóak az ékszerek, a parfümök és a szeszesitalok.

Fedezze fel Afrikát! Ár: 85€/fő
Szálljunk kompra a spanyol Algeciras és Tarifa kikötőjében, és körülbelül egy óra alatt átkelünk a Gibraltári-szoroson. Lábunkat már egy másik kontinensen tesszük le, és belépünk Tanger más atmoszférájába.Tanger igen érdekes város, tele exotikumokkal, a nap és a természet Keleti specialitásaival. A Grasocco piac a város egyik fő látványossága, és az egyik legszebb hely Tangerben.

Fedezze fel Mijast! Ár: 30€/fő
Mijas 430 méter magasan keletkezett természetes teraszon fekszik. A 9 ezres város kockaköves utcái, díszes téglákkal és márvánnyal ékes homlokzatai és sok-sok píneája elvarázsolja az ide érkezőket. Amit a városban érdemes felkeresni a szép Inmaculada Conception Church Parroquial (Szeplőtelen Fogantatás temploma), a Porras bár, és a Plaza de la Libertad (Szabadság tér).

Fedezze fel Motrilt! Ár: 45€/fő
A város színültig tele van történelmi és művészeti kincsekkel: Carchuna kastélyt, Pálmaházat, Cana de la Azucar cukornádmúzeumot, Ermita de San Antonio káplnát, Iglesia Nuestra Senora Cabeza templomot és a Calderon színházat.

Egyéb tudnivalók - Hotel Holiday World **** Szenior utazás, Andalúzia
Alapár tartalmazza: 

Szállást: 7 éjszakára, félpanziós ellátással.
Repülőjegyet: Budapest-Malaga és Malaga-Budapest útvonalakra.
Transzfert: A repülőtér-szálloda és szálloda-repülőtér útvonalakra.
Helyszíni asszisztenciát: Képviselőnk a turisztikai célponton az érkezési ponttól elvezeti utasainkat a szállodáig. Továbbá az utazás teljes időtartama alatt közvetlen kapcsolatot tart a szervezővel.
Fakultatív programot: Félnapos fakultatív kirándulás Malagában.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket: 30.400 Ft/fő
A beteg- és útlemondási biztosítást.
A helyszíni idegenforgalmi adót (1-3 EUR/fő/éj) és belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes összeg 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes ár 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, illetve érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak, nincs szükség vízumra.
Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
repülő

Madridi Magyar Nagykövetség: c./Angel de Diego Roldan, 21., Madrid, Tel.:  +34 91 413 7011, Fax: +34 91 413 4138, Ügyelet:  +34 619 22 19 29
Barcelonai Magyar Főkonzulátus: Avda Diagonal 477, Planta 19.B., Barcelona, Tel.:  +34 93 405 1950, Ügyelet:  +34 629 745 593

Beutazás: Az Európai Unióhoz való csatlakozás napjától a magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére történő beutazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél használatát! Kiskorúak továbbra is csak önálló érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre! Spanyolország az EU belpiacához tartozik, az EU tagországokból utazóknak nem kell a határon vámot fizetniük.

Devizaszabályok: Spanyolországban a fizetőeszköz az Euro. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegben vihető ki, azonban az egymillió forint értéket elérő vagy azt meghaladó Euro kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell.
Hitelkártya: A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében.

Hivatalos nyelv: A spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelvet szintén értik és beszélik.

Vallás: Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, ezért templomok látogatásakor az erkölcsi szokások miatt tiltott a fedetlen váll, és láb.

Hálózati feszültség: 230 V európai normának megfelelően.

Telefon: Magyarország hívószáma: 00 36, Spanyolország hívószáma 00 34. A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. A szállodák recepcióin térítés ellenében telefon és fax lehetőség egyaránt a vendégek rendelkezésére áll.

Nyitva tartási idő: A munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak. Az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. A mediterrán országok szokásainak megfelelően Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13.00 és 17.00 óra között az üzletek zárva tartanak. Az így kiesett időtartamot pótolva akár késő estig is nyitva tartanak, mely zavarhatja a pihenést. Kérjük legyenek türelemmel.

Ruházat: Spanyolországban a különböző évszakok teljesen érezhetőek, nyáron esőtlen, száraz időszak a jellemző, tavasszal csapadékosabb, ezért ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sportos viselet nem illendő.

Borravaló: Számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Mértéke általánosan 10%.

All inclusive szolgáltatások: Többnyire a szállodák saját szervezésű programjain (sport, vetélkedők, műsorok, animáció) történő díjtalan részvételt jelentik, valamint egyes sporteszközök használatát (ez szállodánként eltérő lehet). Nem tartalmazzák viszont a különféle vízi sportokat, motorizált sporteszközöket, fitnesz és wellness szolgáltatásokat.

Minibár: A szállodák többségében hűtőszekrény is található a szobákban, amit kérésre feltöltenek – térítés ellenében, így minibárként is szolgál.

Légkondicionálás: Spanyolországban az alacsonyabb kategóriájú szállodákban nem általános. A legtöbb esetben központilag szabályozzák, és szakaszosan, az időjárásnak megfelelően üzemeltetik.

Strandhasználat: Spanyolországban a szállodák nem rendelkeznek saját partszakasszal, ezért a napernyőket, napágyakat a hotelek medencéinél ingyenesen, a strandokon csak térítés ellenében vehetik igénybe, melynek ára átlagosan 3 €/nap. Strandtörülközőket a recepción lehet bérelni.

Tengeri állatok: Sünök és medúzák előfordulhatnak, ezek ellen a fürdőhely helyes megválasztásával (sziklás helyeken fokozott figyelem) és műanyag szandállal lehet védekezni. Nyaralásunkra feltétlen vigyünk búvárszemüveget, mely egyrészt megóvja szemünket a sós víztől, másrészt használatával élvezhetjük a víz alatti élővilágot, nem utolsó sorban pedig időben észrevesszük a nemkívánatos tengeri sünöket és medúzákat.

Autóbusz, vasút: A városi buszok bátran használhatók, jól szervezett útvonalhálózat és menetrend jellemzi őket. Menetjegy ára átlagosan 1,5 €.

Bérautó: Azoknak, akik szeretik felfedezni az üdülőhelyeken kívüli, csendesebb, rejtett öblöket, kisvárosokat, melyeket a szervezett programok során nem érintenek, lehetőségük nyílik, és érdemes is akár a szállodák recepcióin, akár a szállodák környékén található kisebb magánvállalkozásoknál autót vagy motort bérelni. Általánosságban 30 €/nap a bérleti díj. Útlevél és jogosítvány szükséges hozzá. A parkolásért és az autópálya-használatért, hazánkhoz hasonlóan, mindenhol fizetni kell.

Taxi: Nem drágább, mint Magyarországon. Fix áras, így alkudozni teljesen felesleges. Minden taxiállomáson fel van tüntetve a főbb úti célok viteldíja. Ha ilyen tábla nincs, kérdezzük meg a sofőrt előre, mennyibe fog kerülni a fuvar.

Hajózás: Spanyolországra fejlett tengeri közlekedés jellemző. Érdemes akár szigetek közötti kirándulás, akár sétahajózás céljából igénybe venni szolgáltatásaikat.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!