Nyár elejei vakáció mediterrán Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Divina

Tervezett útvonal: Genova - Marseille - Barcelona - Ibiza - Nápoly - Livorno - Genova

1. nap
A csoport a kora esti órákban indul autóbusszal Budapestről Olaszország felé.

2. nap - Genova
A délelőtti órákban már az olasz város kikötőjében parkol le az autóbusz. Becsekkolás és a választott kabinok után kezdődhet a fenséges MSC Divina felfedezése! Néhány órával később a monumentális tengerjáró felhúzza a horgonyt, és elindul a napnyugta irányába. A Földközi-tenger horizontján alábukó nap kihagyhatatlan látvány a fedélzetről!

3. nap - Marseille
Nehézségi fok: 2 - közepes
Röviden: Fakultatív program: barangolás két francia városban • Hangulatos buszos utazás a Kennedy Corniche-on (Marseille) • Barangolás a régi kikötőben (Marseille) • Séta a Mazarin-negyedben (Aix-en-Provence)
Leírás: Kellemes barangolásra invitáljuk két elragadó francia városba: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos Kennedy Corniche-on halad, amely közvetlenül a tengerparton kanyarog. A Földközi-tenger ostromló hullámait álló part menti sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre valamint a szomszédos „Les Iles” szigetekre. A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült, karcsú templom mellől fantasztikus fotókat lőhet az alant elterülő tengerről és a városról is. Majd a Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak, mielőtt a régi kikötő (Vieux Port) hangulatos környékét fedezheti fel némi szabadidő keretében. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos „Centre Bourse” piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája.
Ezután ismét buszra száll a csoport, hogy bő félórával később már az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba érkezzenek meg. A történelmi negyedben tett séta a Mazarin negyedbe vezet, mely egykor a városi nemesség lakóhelye volt - ma pedig évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred kezenyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok. A program a Palais Longchamps látogatását nem tartalmazza.

4. nap - Barcelona
Nehézségi fok: 1 - könnyű
Röviden: Fakultatív program: Félnapos barangolás a katalán főváros legszebb helyein · Montjuic-hegy · La Sagrada Família · Placa de Catalunya/La Rambla
Leírás: A csodálatos Barcelona megér egy látogatás - félnapos, fakultatív* kirándulásunk a katalán főváros legszebb látnivalóihoz kalauzol el! A kikötőből a csoport a város fő sugárútjai és terei felé veszi az irányt. A Montjuic hegyen rövid fotózkodásra megállnak - innen lélegzetelállító kilátás nyílik a településre! A másfél évszázada folyamatosan épülő Sagrada Família templomot - Gaudí meghökkentő mesterművét - a csoport kívülről tekinti meg, akárcsak a Barcelona katedrálist, mely a középkor utolsó évszázadaiban épült. A Placa de Catalunya téren pedig egy kis shopping terápiára várják a kirándulókat a környék árusai...
Fontos megjegyzés: ünnepnapok valamint vasárnap délutánra eső kirándulások esetében az utolsó megálló (vásárlás) a La Rambla-n van. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem található. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy a hajóra történő beszállást követően keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

5. nap - Ibiza
Nehézségi fok: 1 - könnyű
Röviden: Fakultatív program: Barangolás Ibiza mesés tájain · Panoráma Es Cubells gyönyörű öblénél · Cala Conta
Leírás: Fedezze fel a gyönyörű spanyol sziget legvarázslatosabb tájait - gyönyörködjön a lélegzetelállító panorámában. A fakultatív* kirándulás buszos transzferrel indul: az első megálló Es Cubells, egy hangulatos, csöndes öböl a sziget déli partjainál, ahonnan festővászonra kívánkozó kilátás nyílik a tengerre. A horizontba olvadva még a távoli Formentera szigetét is megpillanthatja! A következő megálló egy kilátópont, ahonnan a Földközi-tengerből kimagasló, Es Vedrá sziklaformációt csodálhatja meg. Majd Cala Conta következik, ahonnan a gyönyörű kék tengert csodálhatja meg. Ezt követően visszatérés Ibizára a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a programon kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, de vegyék figyelembe, hogy a kirándulás során hosszabb szakaszokat sétálva kell megtenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem található. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy a hajóra történő beszállást követően keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et, hogy a szükséges előkészületeket megejthessék. Kérjük vegyék figyelembe azt is, hogy Cala Conta és Cala D’Hort talaja sziklás és lejtős.

6. nap - Tengeri nap
A spanyol partoktól az olasz csizma felé haladó MSC Divina ezen a napon nem köt ki - az egész napot a gyönyörű kék tengeren tölthetik. Fedezzen fel új ízeket - a 6 étterem és 13 bár kínálata kimeríthetetlen lehetőségeket tartalmaz. Ha még nem tette volna, mindenképpen próbálja ki: milyen érzés a tengereket szelve sportolni: különböző labdajátékok várják: tenisz, squash. Tegye próbára szerencséjét a Casino Venezianoban, vegyen részt egy feledhetetlen show-n a fedélzeti színházban, vagy nézze meg a legújabb kasszasikereket a 4D moziban.
A gyerekeket tematikus szobák és életkoruknak megfelelő foglalkozások várják, miközben a szülők felfedezhetik a díjnyertes Aurea Spa wellnesz részleg fantasztikus kínálatát. Ha úgy érzi, már mindent látott: egy koktéllal a kezében dőljön hátra valamelyik medence partján egy napozóágyban és élvezze, ahogy a szikrázó napsütésben a hajó méltóságteljesen szeli át a Földközi-tenger végtelen hullámait!

7. nap - Nápoly
Nehézségi fok: 3 - Megerőltető
Röviden: Fakultatív program: A Vezúv és barangolás Pompeii romjainál · Séta a Vezúv kráteréhez · Az ókori rómaiak hétköznapjai és élete
Leírás: A gyönyörű Nápolyi-öbölt a város ikonikus látképét a Vezúv hegy dominálja, melynek legmagasabb pontja jelenleg 1300 méterrel magasodik a tenger vízszintje fölé. A környéket, melynek tragikus történelme világszerte jól ismert, fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. A vulkán ie. 79-ben történt kitörése két római települést pusztított el: Pompeii-t és Herculaneumot - ezeket csak évszázadokkal később, az 1700-as években fedezte fel ismét Európa.
Vegyen részt egy vezetett sétán, amely egészen a kráterhez visz, ahonnan a csodálatos Nápolyi-öbölre is lélegzetelállító kilátás nyílik. Innen a csoport Pompeii-hez megy. Az egykor virágzó, gazdag település nevét egy borzalmas tragédia tette világszerte ismertté: néhány perc alatt megpecsételődött az ott élők sorsa, amikor a Vezúv bő két évezreddel ezelőtt egy augusztusi napon kitört... A város évszázadokon át hevert a méteres hamu, törmelék alatt, mielőtt az 1700-as évek közepén megkezdődtek a feltárások. Az ezt követő időszakban egyre-másra kerültek napvilágra leletek. Ezek nem csak helyi történeti érdekességgel bírtak, de az ókori rómaiak mindennapjaiba is bepillantást engedtek: előkerültek fogyasztási cikkek is, mint például kenyér és méz. A lenyűgöző séta ezekbe a történelmi korokba vezet vissza. A látogatás végén pedig egy hangulatos étteremben várják finom falatokkal, és egy különleges ékszergyárban is megállnak, ahol az alapanyagot a korall jelenti...
Fontos megjegyzés: kényelmes cipő viselete ajánlott, a kráterre feljutás kb. 30 perc sétát jelent. Rossz idő esetén a vendégek Nápolyba mennek kirándulásra. A kiránduláson mozgásukban korlátozott valamint szívproblémákkal küzdő utasaink nem vehetnek részt.

8. nap - Livorno
Nehézségi fok: 2 - Közepes
Röviden: Fakultatív program: Utazás a toszkán tájakon · Séta Siena városában ·  Gimignano felfedezése
Leírás: Csatlakozzon hozzánk a hamisítatlan toszkán tájak felfedezésére, gyönyörködjön az olasz vidék szépségében ezen a fakultatív* kiránduláson! Siena, a világhírű, városfallal körülvett település lesz az első megálló közel két óra buszos utazást követően. A várost gyalogszerrel fedezik fel a kirándulók: St. Domenico bazilika, a fekete és fehér márványból épült katedrális, a Piazza del Campo és a gyönyörű Városháza lépület is sorra kerül. Rövid szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik, melyet a helyi éttermek specialitásainak közelebbi tanulmányozására is felhasználhat - majd irány San Gimignano. A csoport ide egy órás, buszos utazást követően érkezik meg - a busz ismét a meseszép Toszkának fantasztikus tájain kanyarog. A település a középkorban gazdag város volt: zarándokútvonal mentén feküdt és kereskedők is gyakran megfordultak falai között.  Ennek az évszázadokkal ezelőtt volt jólétnek a nyomai a mai napig látszanak a megerősített falakon és őrtornyokban. A szűk sikátorokat, hangulatos, macskaköves tereket önállóan fedezheti fel, majd a busz a kikötőbe visz vissza.
Fontos megjegyzés: A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap - Genova
Az MSC Divina a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. 

Választható opciók*:
fakultatív programok*, választható italcsomagok*.

Korlátozott italfogyasztás**:
víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Kabintípusok leírása:

Fantastica: a Bella kategória valamennyi szolgáltatása, ezen felül 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok:
magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Utazás részletei:
Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton

Elhelyezés:
7 éj szállás az MSC Divina fedélzetén a választott kabintípusban

Ellátás:
teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással**

Minimum létszám:
15 fő

Idegenvezető:
kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Tervezett menetrend:

Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa, Italy - 18:00
vas. Marseille, France 08:00 17:00
hét. Barcelona, Spain 08:00 18:00
kedd Ibiza, Spain 08:00 19:00
sze. Tengeri nap - -
csüt. Naples, Italy 07:00 17:00
pén. Livorno, Italy 09:00 19:30
szo. Genoa, Italy 08:00 -
Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

Transzfert légkondicionált különbusszal Budapest - Genova - Budapest útvonalon, utazást az MSC Divina hajóval a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Kikötői illetékek, kötelező szervízdíj, illetve a személyre szabott szolgáltatások díjai.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Épült 2012-ben.
Méretek: 139 072 tonna, 333,30 m hosszú, 37,92 m széles
Utasok száma: 4.345 fő
Kabinok száma: 1.751
Személyzet: kb. 1.388
Sebesség: 23,75 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 14

Szolgáltatások: 

4 medence, gyermekmedence, 12 jacuzzi, csúszda, 6 étterem, 13 bár, spa, squash, teniszpálya, színház, diszkó, boltok, kaszinó, kártyaszoba, 4D interaktív mozi.

Az időtlen elegancia és modern kényelem képviselője. A 2012-ben épített hajó a Fantasia osztály családtagja. Az elegancia, a csillogás a tengeri hajóutazás egy teljesen új dimenziójába vezet az MSC Divina fedélzetén. A tágas modern terek, a fényűző kényelem, a változatos sport és szabadidős létesítmények, valamint világszínvonalú előadások garantálják a kikapcsolódást. A Swarovski kristállyal kirakott lépcső, hatalmas medencék, a Broadway méretű színház és az MSC Aurea Spa wellness központ különleges kikapcsolódást nyújtanak. Az MSC Aurea Spa területén különleges masszázs- és testkezeléseket kaphatnak az utasok. Az aktív kikapcsolódást kedvelők részére táncórák, edzőterem, valamint teniszpálya biztosított. Fedélzetén két főétterem, egy büféétterem és egy speciális, a la carte étterem kínálja tálcán az olasz konyha legismertebb ételeit. Továbbá tíz tematikus bár, diszkó és sportbár, mely különböző sportközvetítések közben bowlingozási lehetőséget kínál –, szivarterem, 4D moziterem, Forma1 szimulátor, videojáték terem és kaszinó található.

Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Élménytipusok:

BELLA:
kabintípus kiválasztása
ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
büfé a nap 20 órájában
Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
medence
panoráma fitnesz terem
sportolási lehetőségek
MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA: Bella, plusz
jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
24 órás szobaszervíz
szervezett gyermek programok

AUREA: Fantastica, plusz
wellness csomag, spa szolgáltatások, 1 masszázs, welcome koktél, thermál részleg korlátlan használata
fürdőköpeny és papucs
all inclusive italcsomag

MSC YACHT CLUB:
24 órás komornyik szolgáltatás
all inclusive a la carte étkezés a privát étteremben
korlátlan italfogyasztás
The One Sun Deck terasz használata
Top Sail étterem használata

Belső kabin: (405 db) 13-21 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy, kivéve az akadálymentesített kabinokban), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf, Bella vagy Fantastica szolgáltatásokkal.

Külső kabin: (115 db) 12-29 m2 (a nagyobb méretűek akadálymentesített kabinok), francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf, Bella vagy Fantastica szolgáltatással.

Superfamily: (90 db) 6 fő részére, két egybenyíló háromágyas kabin, két fürdőszoba, két balkon, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf,  Fantastica szolgáltatással.

Balkonos kabin: (1044 db) kb. 17-42 m2 (a nagyobb méretűek akadálymentesített kabinok), privát balkon, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Lakosztály: (28 db) kb. 21-47 m2, balkonnal vagy panoráma ablakkal, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, Aurea szolgáltatással.

Deluxe lakosztály: (64 db) 26-39 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

Executive & Family lakosztály: (3 db), 45-53 m2, panoráma ablakkal, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

Royal lakosztály: (2 db)  52 m2 (16 m2-es balkonnal együtt), franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.

Garanciális kabintípus: ez a típus minden kabinkategóriában elérhető a szabad kapacitások függvényében, foglaláskor nem derül ki a kabinszám. A hajótársaság vállalja, hogy minimum a választott kabinkategóriában helyezi el a vendégeket, de lehetséges, hogy a választottnál jobb kabint biztosít ingyenesen. Így tehát akár belső kabin áráért kis szerencsével balkonos kabinban is lehet utazni. Garanciális kabin foglalása esetén a hajóút során előfordulhat egy költözés. Ez esetben is minden kabin garantáltan minimum a kiválasztott (vagy annál jobb) kategóriába esik.

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!