MSC Fantasia MSC Cruises

Mediterrán csodák Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Fantasia

Útvonal: Genova - Marseille - Palma de Mallorca - Ibiza - Nápoly - Livorno - Genova

1.nap:
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2.nap:
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Fantasia fedélzetére. Az ebédet a csoport már a L’Africana büféétteremben fogyaszthatja el. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway – Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap:
Kikötés a reggeli órákban Marseille-ben, Európa legnagyobb kikötőjében. A város Provence kapujaként is ismert, hiszen rövid utazással elérhető Franciaország egyik legszebb vidéke, melynek látványától azt is gondolhatná az utazó, hogy itt megállt az idő. A félnapos fakultatív program során Provence igazi jelképének a levendula virágzásának megtekintése. Dél-Franciaországgal a hosszú évek során egybeforrt a levendulaolaj, az ételek, mézek, a szörpök és a parfümkészítés is. A békét és nyugalmat árasztó vidéket számos művész választotta múzsául: itt alkotott Van Gogh, Matisse, Cézanne és Renoir is. Bárhol járjon a látogató, biztosan találkozik a véget nem érő pétanque-játszmákkal, színes és hangulatos piacokkal, megunhatatlan ízekkel és természetesen a szélfútta levendulamezőkkel. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

4.nap:
Délelőtt érkezés Palma de Mallorca kikötőjébe. A félnapos fakultatív program a város vonzó utcáin kalauzolja végig az utasokat. A Baleár-szigetek fővárosát kristálytiszta tenger, fehérhomokos partszakaszok és pezsgő éjszakai élet jellemzi. A Sa Seau, vagyis Püspöktrónus névre keresztelt katedrálist a XIII. században kezdték építeni, felújítási munkálataiban Gaudí is részt vett, azonban a kivitelezővel való nézetkülönbségek miatt nem sokáig töltött be közreműködő szerepet. Széles felületével az ágyútámadásoktól védte a várost és lakóit. A Plaza del Toros aréna napjainkban is bikaviadalok helyszínéül szolgál. A sziget legmagasabb pontján áll a korábbi uralkodói rezidencia a Bellver kastély, ahonnan mesés panoráma tárul a látogatók szeme elé. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap:
A reggeli órákban érkezés a Baleár-szigetek legszínesebb, a nyári kalandok legideálisabb szigetére, Ibizára. Nem véletlenül választják egyre többen az ideális feltöltődés helyszínéül, hiszen szebbnél szebb tengerpartok váltják egymást, nem beszélve a véget nem érő napsütésről és a szórakozásról. Egy nyári hajóút nem lenne az igazi tengerparti kikapcsolódás nélkül, ezért az egész napos fakultatív program során Formentera szigetét kereshetik fel a látogatók. A kirándulás egy kb. félórás hajózással indul, míg el nem éri a fehérhomokos, napcsókolta partjairól neves szigetet. Érkezés Es Pujols tengerparti üdülőhelyre, ahol szabadidő keretében mindenki a maga tempójában járhatja be a napjaink eleganciájával és nyugalmával körüllengett kis várost. A fákkal szegélyezett sétálóutcák, butikok, kávézók és tengergyümölcsét kínáló éttermek elbűvölik a látogatókat. Továbbutazás a Migjorn strandra, amely 8 km hosszan terül el a sziget déli részén. Itt élvezhetik a hűsítő habokat, a frissítő koktélokat és a kellemes beach bárok adta latin ritmusokat. Délutáni órákban visszautazás komppal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap:
Egész napos hajózás az azúrkék tengeren a hamisítatlan olasz pizza hazájába, Nápolyba. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7.nap:
Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap:
Reggel érkezés Toszkána legnagyobb tengerparti városába, Livornóba, ahol az egész napos fakultatív program Firenze szépségeibe enged betekintést. A kétórás autóbuszos utazást követően érkezés a reneszánsz bölcsőjébe, mely többek között a Medici családnak köszönheti világhírét. Az első megálló az Arno folyó túloldalán fekvő Michelangelo tér, amely a világ egyik legszebb panorámájáról vált híressé, hiszen innen az egész várost belátni. A XIX. században kialakított tér központi eleme Michelangelo Dávid szobrának mása. Firenze főbb látnivalóit a középkori városfal által határolt belső területen találni. A látogatókat a Dóm téren, a csodálatos hármas fogadja: a Santa Maria del Fiore székesegyház a város szimbólumának számító kupolával, a Giotto harangtornya és a Battistero keresztelőkápolna. A Santa Croce, vagyis a Szent Kereszt templom felkeresése, mely a világ legnagyobb ferences rendi bazilikája és Galileo Galilei végső nyughelye is egyben. Szabadidő keretében érdemes megpihenni a Signoria tér kávézóiban vagy a kockásabroszos éttermek egyikében és csak szemlélni az élő történelmet. A tértől rövid sétával érhető el az Uffizi képtár és az Arno folyó felett átívelő, boltocskákkal tarkított Ponte Vecchio. Az üzletek felett futó Vasari-folyosó Francesco Medici esküvője alkalmából épült, az uralkodói család közlekedését megkönnyítendő a Pitti Palota és a Palazzo Vecchio között. Délutáni órákban visszautazás a változatos toszkán tájakon át a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap:
Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

Fakultatív kirándulások:
Marseille - levendula virágzás: 25.000,- Ft/fő
Palma de Mallorca: 23.000,- Ft/fő
Ibiza - Formentera: 39.000,- Ft/fő
Sorrento és Pompeii: 39.000,- Ft/fő
Firenze: 32.000,- Ft/fő

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A KABINTÍPUSOK LEÍRÁSA:
- Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

- Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok: A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel.

Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó/Genova – Budapest útvonalon, turista osztályon, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 1 éjszakai szállás Genovában háromcsillagos szállodában, teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Genovában, transzfer autóbusszal, félnapos városnézés Genovában, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

Illetékek, kötelező szervizdíj, útlemondási biztosítás, egyéb személyes kiadásokat

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 9 hajóból áll. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 

Épült: 2008, flotta tagja: 2008 december óta
137 936 tonna, 333,3 m hosszú, 37,92 m széles. Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel): 3 274, kabinok száma: 1 637, személyzet: 1 332 fő, sebesség: 22 csomó, áram: 110/220 V, 13 utasdeck, 15 lift, környezetvédelem: AWT (Advanced Water Treatment)

Szolgáltatások: 

Medencék: 4 felnőtt, 1 gyermekmedence,  12 SPA fürdő, csúszda
6 étterem, 10 bár, 3 szabadtéri bár, MSC Aurea SPA, napozóterasz, futópálya, shuffleboard, squash, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda), színház, diszkó, tinidiszkó, konferenciaterem, művészeti galéria, boltok, kaszinó, kártyaszoba, fotógaléria, fotóbolt, videójátékok, 4D interaktív mozi

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

 

MSC Jacht Klub lakosztály (99 db) és lakosztály balkonnal (8 db): 22-51 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak, fürdőszoba káddal, tágas szekrény, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), Nintendo Wii konzol (MSC Jacht Klub), minibár, széf

Balkonos kabin (1 151 db - ebből 18 mozgáskorlátozottak részére kialakítva), külső kabin (85 db - ebből 2 mozgáskorlátozottak részére kialakítva): 17-20 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Belső kabin (294 db - ebből 11 mozgáskorlátozottak részére kialakítva): 16 nm,  légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval,  interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!