Nyugat-India hajókörút a Gangesz vidékén! Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! ABN Rajmahal

Tervezett útvonal: Kolkata - Serampore - Barrackpore -Chinsura - Kalna - Mayapur, Matiari- Khushbagh - Baranagar - Farakka - Kolkata

Fedezze fel India ősi kultúráját, barangoljon az ezernyi szent hely, épület és szentély földjén Nyugat-Bengálban! A kirándulás a környék fővárosában, Kolkatában indul, ahol a csoport több napot is eltölt, majd a Gangesz folyó mellékágán (Húgli-folyó) elindulva kényelmes tempóban több környező várost is felfedeznek - hajóról is és a szárazföldön is. Szívja magába a varázslatos indiai tájak lenyűgöző atmoszféráját, ismerje meg a kontinens ősi civilizációit és lenyűgöző kultúráját!
Utazzon elegánsan az egzotikus Gangeszen! Élje át India összes csodáját, élvezze a látványt és az ízeket! Kis létszámú csoportunkat a teljes úton magyar idegenvezető kíséri!
 
1. nap Elutazás Kolkatába a menetrend szerint.

2. nap - Érkezés Kolkotába
Kolkata Nyugat-Bengál mindig nyüzsgő fővárosa a bengáli kultúra központja Indiában. A város nem csak India kulturális központja, de a keleti országrész kereskedelmi fővárosa is, melyet korábban Kalkutta néven ismertek - a nevet jóval a brit gyarmati uralom végét követően, csak 2001-ben változtatták meg hivatalosan. A név a Kalikata kifejezésből ered, ami az itt található település neve volt még jóval az angol flotta érkezését megelőzően. Jelentése: Kali istennő földje. A környék gazdag kulturális öröksége, páratlan kulináris világa, az öltözködés és életstílus messze földről vonzza a látogatókat. Érkezést követően  a szállodai transzfert követően transzfer a szálloádba és a szobák korai elfoglalása. Rövid pihenés után reggeli. Találkozó az idegenvezetővel, aki egy csodálatos kirándulásra invitálja a város egyik legszebb negyedébe, a B.B.D. Bagh-hoz. Ez egykor a brit uralom központja volt, melyre az egykori Dalhousie tér a mai napig emlékeztet (mai nevét három, a brit megszállás ellen harcoló fiatalról (Binoy, Badal és Dinesh: B.B.D.) vette). A környék hamisítatlan brit hangulatot áraszt magából. A városnéző kirándulás után visszatérés a hotelbe, ahol a szálló által kínált szórakozási lehetőségeket is élvezheti. Szállás a hotelben.

3. nap - Kolkota
A reggeli után a Szent Pál Katedrális és a Viktória Emlékmű kerül sorra. Ez utóbbi egy gyönyörű, fehér márvánnyal borított épület, melyet 1921-ben Wales hercege avatott föl. Az épületben számos korabeli relikvia és Bengál történelméhez kapcsolódó dokumentumok és tárgyak kaptak helyet. A parkban Viktória királynő, Lord Curzon és más neves személyek szobrai várják a látogatókat. A gondosan ápolt kert a helyiek kedvelt kiránduló célpontja is, ahol családok járnak össze piknikezni, az áthaladó zarándokoknak köszönhetően pedig mindig virág borítja “Maharani Viktória” szobrát. A következő megálló a dzsainizmus egyik szentélye: a Pareshnath Jain templom. Az elképesztő gazdagsággal díszített épület szellemi atmoszférája miatt is vonzó látványosság, ahova sokszor nagy csoportokban érkeznek a hívők. Majd a város északi negyedében a hagyományos fazekas és kézműves mesterséggel is megismerkedhetnek. Az itt készülő istenszobrokat messze földre is exportálják a kézművesek. A kirándulás egyik utolsó megállója a Kalighat Kali templom, melyet a város névadó istennőjének szenteltek. A délután a nyüzsgő Howrah hídnál kezdődik, ami Kolkatát Howrah-val, egy ipari településsel köti össze. Majd a csoport a virágpiacra is ellátogat. A program az Indiai Múzeumnál ér véget, amely az egész országban a legnagyobb és legidősebb ilyen intézmény. Falai között antik tárgyakat, fegyvereket, fosszíliákat, csontvázakat, múmiákat őriznek meg az utókor és a látogatók számára. Szállás a hotelben.

4. nap - Hajózás és parti kirándulás
Reggel transzferjárat visz a kikötőbe, check-in és a kabinok elfoglalását követően a hajó elindul! A régi dán gyarmati városok mellett elhajózva egy rövid megálló erejéig partra szállnak. Fedezze fel az egykori katonai szállás környékét: a Kormányzói házat, a Szemafor tornyot, a Hírességek templomát és a Zászlós házat. A barangolás közben lehetősége lesz alaposabban is megismerni a kontinens méretű ország függetlenségért vívott harcát. A hajó az esti órákra Chandernagore városáig jut fel. Szállás a hajón.

5. Nap - Hajózás és parti kirándulás
Egy 1700-as években épült templomot és a Dupliex házat, az egykori Francia India kormányzójának palotáját is meglátogatják az ötödik napon. A Húgli-folyón felfelé haladva a csoport elhalad Chinsura mellett (ez egy régi holland település), mielőtt horgonyt vet a hajó, hogy a kirándulók az impozáns Imambara épületét is megtekintsék. A Korán verseivel díszített falak között barangolva a csoport időutazásra indul, és a bengáli iszlám kezdeti éveibe repül vissza. A kikötőbe visszatérve a hajó útnak indul, hogy Kalna partjánál kössön ki. Szállás a hajón.

6. nap A reggelit követően hamisítatlan indiai városban barangolhat.
Riksával a csoport Bengál legszebb terrakotta templomaihoz látogat el. Köztük van az az egyedülálló Siva-templom, amely koncentrikus körökön áll, és összesen 108 szentélyből épül fel. A kirándulás a vidéki tájakon folytatódik, Mayapurnál az ISKCON (A Krisna-tudat Nemzetközi Társasága) templomát is felkeresik. Az ISKCON, más néven a Hare Krisna mozgalom központja évről-évre egy milliónál is több éneklő és táncoló hívőt fogad a világ minden pontjáról. Az esti órákban a Matiari melletti kikötőig hajózik fel a csoport. Szállás a hajón.

7. nap - Hajózás és parti kirándulás
A délelőtt során a csoport helyi kézművesek munkásságával ismerkedik meg. A sárgaréz művesek egy barátságos folyóparti településen élnek, a kirándulás során szemtanúja lehet annak, ahogyan mesterségüket az őseiktől tanult módon gyakorolják: szakértő kezeik nyomán vizes edények és más tárgyak készülnek el. A következő megálló a Plassey-i csatamező, ahol 1757-ben Robert Clive, a brit csapatok vezére vereséget mért Siraj-ud-Daulahra, az utolsó, még független bengál uralkodóra - megváltoztatva ezzel egész India történelmét. A hajóra visszatérve az éjjeli órákban Khushbaghig utaznak fel. Szállás a hajón.

8. nap - Hajózás és parti kirándulás
Sétáljon fel Khushbaghhoz, egy gyönyörű kerthez, ahol Siraj-ud-Daulah és Bengál utolsó nawabja családjának a sírja is található. Majd rövid felfelé hajózást követően a Hazarduari Palotához érkeznek. Az 1837-ben, brit építészek által emelt épület falai mögött festmények, vázák, ódon fegyverek lenyűgöző kiállítása várja a látogatókat... A következő megálló a Matra mecset, majd a katgola palota következik. A klasszikus stílusú épületet gazdag helyi kereskedők emelték: a ’Fehér Mughal’- korszak egy másik arcát mutatja be: azt, amikor az angol és indiai kultúrák ötvöződtek egymással. A hajó Baranagar városáig úszik fel az éjszaka során. Szállás a hajón.

9. nap - Hajózás és parti kirándulás
A reggeli órákban egy álmos kis városka, Baranagar utcáin sétálhat, hogy három lenyűgöző terrakotta templomot látogasson meg. Szívja magába a vidéki India lenyűgöző atmoszféráját, miközben a Gangesz alsó folyásán (vagyis a Húglin) haladnak felfelé. A lenyűgöző víziút mustárföldek és mangóorchideák között kanyarog. Egy hosszabb csatornán áthajózva a Farakka duzzasztógát közelében vet horgonyt a hajó. Szállás a hajón.

10. nap - Hajózás és parti kirándulás
Partraszállást követően egésznapos kirándulásra indul a csoport Gaurba, azaz az angol bazárhoz. Az árusok zsibongó sokasága helyett egy csöndes, elhagyatott hely várja, amely egykor India legnagyobb városai közé tartozott: a 12 században a hinduk, később pedig muszlimok uralma alá került. Az ősi településen mecsetek, paloták, gyönyörű kapuk várják a látogatókat, akik egészen az esti órákig barangolhatnak a környéken. Szállás a hajón.

11. nap - Vonattal Kolkata felé
Reggeli után kihajózás és transzfer a pályaudvarra. Egy hozzávetőlegesen 4 órás vonatúttal érkeznek vissza Kolkatába. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás a hotelben.

12. nap - Hazafelé
Intsen búcsút Indiának, vessen egy utolsó pillantást Kolkatára, mielőtt menetrendszerinti járatokkal a csoport Budapest felé veszi az irányt. Bízunk benne, hogy a romantikus indiai tájakról Ön is életre szóló élményekkel tér vissza.
 

Nap Kikötő Érkezés Indulás
már. 30. Budapest - Doha 09:40 16:10
már. 30. Doha - Kolkata 18:50 02:20+1
már. 31. Kolkata - -
ápr. 1. Kolkata - -
ápr. 2. Serampore, Barrackpore - -
ápr. 3. Chinsura, Kalna - -
ápr. 4. Mayapur, Matiari - -
ápr. 5. Khushbagh, Baranagar - -
ápr. 6. Baranagar, Farakka - -
ápr. 7. Farakka, Kolkata - -
ápr. 8. Kolkata - -
ápr. 9. Kolkata - -
ápr. 10. Kolkata - Doha 03:30 06:40
ápr. 10. Doha - Budapest 08:20 12:55

Elhelyezés:
Egyágyas vagy kétágyas kabinban

Ellátás:
reggeli a szállodában és teljes ellátás a hajón
Minimum létszám:
10 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Beutazás:
Az útlevélnek a vízumkérelem benyújtásakor 6 hónapig, az országba történő belépéstől számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.  Vízum beszerzése szükséges!

A weboldalon szereplő árak nem minősülnek ajánlattételnek, az ajánlatkérést követően munkatársaink küldik meg a pontos és részletes árajánlatot és feltételeket.
Az esetleges hibákért és elírásokért előre is elnézést kérünk.

Indulási kikötő: 
Kolkata
Érkezési kikötő: 
Kolkata

Ár tartalmazza

Az utazás repülővel, Indián belül expressz vonattal és autóbusszal, 10 éj szállást a megadott ellátással, a leírt programok a szükséges belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Ár nem tartalmazza

Illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajó:

Hajótársaság: 
Assam Bengal Navigation
Hajó adatok: 

Hosszúság: 50 m
Készült2014
Utasszám:44

Szolgáltatások: 

Egyágyas szoba svédasztalos reggelire, ebédre és vacsorára
Indiai konyha
Borok, szeszes italok és sör széles választéka
Ingyenes tea, kávé és ásványvíz
Recepció
Tánc és dalműsorok

Tágas kabinok, egyedi klímaberendezéssel
Saját zuhanyzó / WC, piperecikkekkel
Nagyméretű szekrény és alsó tároló
Hajszárító minden kabinban
Minibár minden kabinban
Széf
Tea- és kávéfőzők kabinokban
Telefon minden kabinban
Kiváló minőségű fürdőköpeny és papucs a kabinokban
Nagy üvegablakok, melyek panorámás kilátást nyújtanak a folyóra
Tágas napozóterasz nyitott és árnyékos, napozóágyakkal
Tágas, légkondicionált szalon és könyvtár 
Spa és wellnes részleg

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!