A színpompás Karib-tenger Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! Carnival Glory

Útvonal: Miami - Kajmán-szigetek - Mahogany Bay - Belize - Cozumel - Miami

1.nap:
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Az este további részében szabadidő.

2.nap:
Reggelit követően félnapos fakultatív kirándulás az UNESCO világörökségi részét képező, 6.000 km2-es kiterjedésű Everglades Nemzeti Parkba, mely az Egyesült Államok második legnagyobbja. Az 1993 óta veszélyeztetettnek minősített parkban az egész évben 30 0C fok körüli átlaghőmérsékletnek illetve a páradús levegőnek köszönhetően számos hüllőnek, madárfajnak és növénynek teremt ideális életfeltételeket. Legnépszerűbb lakója az aligátor, melyet a mocsárjáró csónakok fedélzetéről természetes környezetükben is megfigyelhetnek a látogatók. Az airboat-tal való utazást egy aligátor show követi, ahol közvetlen közelről is megismerkedhetnek az állatok viselkedésével. A bemutató végeztével ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a szállodához. A délután további részében szabad program, melynek keretében érdemes végigsétálni a pezsgő, már-már karibi hangulatot árasztó Ocean Drive-on vagy felkeresni a Lincoln Road számtalan üzletet és éttermet kínáló sugárútját. Szállás South Beach-en.

3.nap:
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer autóbusszal Miami kikötőjébe. Bejelentkezés a Carnival Glory fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap:
Egész napos hajózás az azúrkék Karib-tengeren a Kajmán-szigetek irányába. A számos fedélzeti programot, animációt, testet-lelket kényeztető Spa-kezeléseket és a világ kulináris sokszínűségét tálcán kínáló hajó fedélzetén a tengeren töltött napok felejthetetlenné válnak.

5.nap:
Kikötés a kora reggeli órákban a George Town-ban. A három szigetből álló, korallzátonyokkal és tölcsértorkolatokkal tarkított Kajmán-szigetek igazi földi paradicsom a búvárkodás szerelmeseinek. A reggelit követő félnapos fakultatív kirándulás tematikáját a Karib-tenger állatvilága adja meg. A program első állomása a Coral Gardens zátony, melynek színpompás és változatos víz alatti világát snorkellezés közben tapasztalhatja meg a csoport. Később továbbutazás Stingray City-be, a Grand Cayman sziget északi csücskében található világhírű Rája Városba. A sekély homokpadok közelében számos rájával találkozni, akiket a helyi halászok szoktattak hozzá ehhez a helyhez a táplálékkal. Ezek a csodálatos tengeri élőlények megszokták az emberek közelségét, így simogatni és etetni is lehet őket. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6.nap:
Érkezés a délelőtti órákban Mahogany Bay-be, Honduras ékkövébe. Kolumbusz Kristóf 1502-ben fedezte fel a szigetet, melyet eredetileg a Paya indiánok laktak. Ezt követően közel 5.000 spanyol, angol és holland kalóz lakta és uralta Hondurast. A félnapos fakultatív program első állomása a Gumbalimba Park, mely nevét az azonos nevű, őshonos fáról kapta. Érdemes csak a legszükségesebbeket a zsebekben tartani, mivel a vállra felugráló kapucnis majmok előszeretettel ejtik zsákmányul a turisták személyes tárgyait. A botanikus kertben több mint 200 színpompás növény- és fafajta, számos vízesés és szökőkút, valamint egy impozáns függőhíd ejti bámulatba a látogatókat. Délután további részében pihenés a tengerparton. A képeslap szépségű, természetes Tabyana Beach Roatan szigetének legszebb partszakasza és a világ második legnagyobb összefüggő korallzátony rendszerével büszkélkedhet. A buja, trópusi növényzettel övezett strandon hűsítő szellő, türkizkék tenger és fehér homok fogadja a látogatót. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap:
Kikötés a reggeli órákban Belizeben, Közép-Amerika egyik gyöngyszemében. Számos egyedi vonása közül kiemelendő, hogy ez az egyetlen a környező szigetek közül, ahol az angol a hivatalos nyelv, hiszen 1981-ig Brit koronagyarmat volt és Brit Honduras néven volt ismert. A végtelenbe vesző azúrkék tenger gazdag vízi állatvilágot és csodálatos korallzátonyt rejt, a misztikus esőerdőket páratlan maja romok tarkítják, az egyedülálló trópusi élővilág pedig elkápráztatja a látogatókat. A félnapos fakultatív program során a Belize-folyó völgye mentén, egykori koloniális falvakon keresztül vezet az út az Ayinha Eco Parkba. Érkezést követően félórás hajókázás az esőerdő egzotikus madarakkal, szarvasokkal, leguánokkal, mangrove fákkal és orchideákkal tarkított rengetegében. A hajózás után érkezés Belize egykoron jelentős, nagy kiterjedésű maja városába, Lamanai-ba. Neve alámerült aligátort jelent, érdekessége, hogy a többi maja várostól eltérően még a spanyol hódítók idején is éltek itt. Legmagasabb temploma 33 méter, ahonnan az egész területre rálátni. Az ökoparkba visszatérve rövid szabadidő keretében vásárlásra is adódik lehetőség: helyi fűszerek, organikus kókuszvíz, helyben főzött Belikin sör és különböző trópusi italok kínálata csábítja a látogatókat.

8.nap:
A délelőtti órákban érkezés Cozumel kikötőjébe, ahonnan az egész napos fakultatív kirándulás Latin-Amerika legnagyobb és legizgalmasabb ökoparkjába kalauzolja az utasokat. A Yucatán-félszigeten elterülő XCaret Park eredeti környezetben, a dzsungel hűs lombjai között nyújt betekintést a félsziget állat- és növényvilágába. Az édesvizű barlangfolyóban úszva más perspektívából mutatkozik Mexikó egyik legkedveltebb parkja. Szabadon sétáló flamingók, színes papagájok, napozó leguánok, úszkáló óriásteknősök, madárház, jaguársziget és pillangópark kápráztatja el a látogatókat. A maják történelmét és egykori életét rekonstruált falu és romrészletek mutatják be. A faluban hagyományos zenei és táncbemutató részesei lehetnek, melynek alapját a kagylók, dobok és harangok tökéletes összhangja adja. Érdemes elveszni a Parkban, hiszen minden sarkon izgalmas kalandokban lehet része az utazóknak. Szemtanúi lehetnek Mexikó leglátványosabb hagyományőrző attrakciójának, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, ez pedig nem más, mint Voladores, vagyis a voladorok tánca. Megkóstolhatják az autentikus éttermek ínycsiklandó ételeit, friss gyümölcseit és az utánozhatatlan koktélokat, napozhatnak a tengerparton vagy snorkellezhetnek a kristálytiszta Karib-tengerben. Az esi órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9.nap:
Egész napos hajózás a tengeren Miami irányába. A latin fiesta a hajóút utolsó napján is átjárja a fedélzetet, mosolyt csalva az utazók arcára. Érdemes kihasználni a napot és bekapcsolódni még utoljára a Carnival Glory színes programjainak egyikébe.

10.nap:
Érkezés a reggeli órákban Miami kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

11.nap:
Érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív programok:
Kajmán-szigetek: 29.000,- Ft/fő
Mahogany Bay: 30.000,- Ft/fő
Belize: 45.000,- Ft/fő
Chichen Itza: 50.000,- Ft/fő
Everglades Park: 34.000,- Ft/fő

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

Vízum: 
A magyar állampolgárok vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles.

A vízummentességi programban részt vevő országokból nem léphetnek be többé vízum nélkül az Amerikai Egyesült Államokba azon állampolgárok, akik 2011. március 11. után Iránba, Irakba, Szudánba vagy Szíriába utaztak. A beutazási korlátozás ugyanakkor érvényes azokra, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek: a vízummentességi programban részt vevő ország állampolgárai, emellett iráni, iraki, szudáni vagy szíriai állampolgárok is. Nekik ezentúl a szokásos vízumkérelmet kell benyújtaniuk az adott ország amerikai nagykövetségén vagy konzulátusán. Akik már rendelkeznek ESTA vízumengedéllyel, azoktól visszavonják és egyedi elbírálás alapján döntenek a vízumaikról.

A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Hajós utazásainkra speciális utazási feltételek vonatkoznak, melyekről irodánkban kaphat részletes felvilágosítást.

Indulási kikötő: 
Miami
Érkezési kikötő: 
Miami

Ár tartalmazza

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 2 éjszakai szállás Miamiban, háromcsillagos szállodában, teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Miamiban, transzfer autóbusszal, félnapos városnézés Miamiban, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

Illetékek, kötelező szervizdíj, ESTA engedély, útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Hajótársaság: 
Carnival Cruise Line
Hajó osztály neve: 
Conquest-class cruise ship

A Conquest osztály a Carnival Cruise Line társaság egyedülálló cirkáló hajótípusa, mely a cég korábbi Destiny osztályú cirkálójának kibővített változata. A hajó kabinjainak mérete megegyezik az eredeti osztályéval, de fedélzetén nagyobb közösségi terek biztosítják a gondtalan kikapcsolódást.

Hajó adatok: 

Vízre bocsátása: 2003 július 19.
Hossz: 290.2 m
Maximális sebessége: 41.7 km/h (22,5 csomó)

Szolgáltatások: 

A cirkálón a tucatnyi egyedi hangulatú éttermen felül változatos szórakozó komplexumok várják az utasokat, melyek felnőttek és gyermekek számára kínálnak tartalmas időtöltést.

Belső kabinok:
A belső luxuskabinok a legelérhetőbb szállást kínálják utasainknak. A Carnival Glory belső kabinjai nem csak kényelmesek, de nem hiányzik belőlük egyetlen, a Carnival kabinokhoz tartozó szolgáltatás sem, mint a 24 órás, telefonos szobaszerviz.

Felső ágyas kabinok:
A felső ággyal ellátott kabin kreatívan maximalizálja a szabad teret két utas számára. Külső felső ágyas kabin esetén két kerek kabinablak biztosít kilátást az óceánra. Ezek a luxuskabinok magukban hordozzák a belső luxuskabinok minden kényelmét, de elrendezésük változó lehet: Egy egyszemélyes ágy mellett egy felső ágy, vagy egy szófa kap helyet bennük.

Balkonos kabinok:
Az óceánra néző kabinokból garantáltan olyan látvány nyílik, mely összehasonlíthatatlan bármi mással. Ha nem látta még a naplementeét, vagy a távoli partokat a horizonton az óceánról, akkor a legjobb választás ezen élmények megtapasztalására az óceánra néző kabin.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!