Tavaszi kikapcsolódás csoportos mediterrán Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! Costa Smeralda

Tervezett útvonal: Savona - Marseille - Barcelona - Palma de Mallorca - Civitavecchia - La Spezia - Savona

Milyen lesz az út?
Hangulatos barangolás a nyárelőn, három ország hat kikötőjét érintve, a legszebb mediterrán városokban a francia Riviérától a katalán fővároson át az olasz partokig. A tengert a Costa Cruises vadonatúj hajóján szelheti, a kikötőkben izgalmas programok, városnéző kirándulások várják.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ha gondtalan szórakozásra vágyik, és szeretne csodálatosan szép, mediterrán városokban barangolni a kellemes melegben - de még a nyári forróság előtt - ez az út Önnek szól! Az utat bátran ajánljuk olyan utazóknak, akik egy hétnyi hajósútba zsúfolva a lehető legtöbb élményre vágynak: a fedélzeti programlehetőségek mellett különleges fakultatív kirándulásokon is részt vehetnek. Felfedezhetik a francia, spanyol, olasz városok szépségeit, fotózkodjon a Colosseum árnyékában, támassza ki a pisai Ferde tornyot vagy készítsen egy-két lélegzetelállító felvételt a Montjuicról az alant elterülő Barcelonával a háttérben. Sétáljon a francia riviérán, fedezze fel az ókori Rómát vagy a középkori olasz városokat - mindez - és még sok-sok minden más - egy hétbe pont belefér!

Mire számíthat a hajón?
Lépjen fedélzetre az elsők között - a Costa Smeralda 2019 októberétől áll az utazók rendelkezésére, így alig fél évvel később még minden új, friss és „ropogós” a Costa Cruises vadonatúj zászlóshajóján! Fedezze fel a letisztult csillogás és mediterrán design legjavát, dőljön hátra és élvezze a minden igényt kielégítő kényelmet és luxust. A hajó modern külseje és megjelenése korszerű technikát takar: különleges, cseppfolyósított földgázzal működő motorja miatt ez a hajó jóval környezetkímélőbbnek számít, mint a hasonló tengerjárók. 
A fedélzeten egy pillanatra sem áll meg a szórakozás, és minden pillanatban új élmények várják – de ha csöndes nyugalomra, meghitt kikapcsolódásra vágyik, a wellness részlegen ezt is megtalálhatja! 
 
1. nap
A csoport az esti órákban indul Budapestről az olasz partok felé. A savonai kikötőben már vár a Costa Smeralda!

2. nap - Savona
A délelőtti órákban megérkeznek a kikötőbe, becsekkolás a hajóra majd a kabinok elfoglalása. A következő órákat már a fedélzeti programok felfedezésével töltheti, miközben az esti órákban a hajó kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Marseille
Rövid: Kulturális, városnéző program, tengerparti programlehetőséggel · Egy hangulatos francia halászfalu, Cassis a Cote d’Azur-on* · Egésznapos (kb. 7 óra) program*
Leírás: Barangoljon egy hangulatos francia halászfalu bájos utcácskáin, fedezze fel Cassis belvárosi részét és csodálatos tengerpartját ezen a fakultatív* kiránduláson. A csoport a marseille-i kikötőben buszra száll, és először Marseille-ban buszos városnéző körútra indul. A gyönyörű francia nagyváros látnivalói után a francia vidék kerül terítékre: a buszt vonatra cserélik és ezzel utaznak a szomszédos, tengerparti településre. A hangulatos halászfaluban először a település legszebb nevezetességeit keresik fel, majd irány a tengerpart! 
Cassis pasztellszínű házai a Côte d'Azur, a francia riviéra legnyugatibb pontján állnak. A városka tengerpartja meredek szikláiról ismert - melyek tetején egy csodálatos kastély áll. Ezt ma már nem lovagok és hercegnők, hanem a világ minden pontjáról érkező turisták töltik meg, falai között egy luxus hotel működik.
A település központjában tett séta után szabadidő és ebédszünet (árát a részvételi díj nem tartalmazza) következik. Ekkor van lehetőség némi időt a tengerparton napozással is eltölteni. A kirándulás végén ismét vonatra szállnak, majd a kikötőbe autóbusszal utaznak a résztvevők.

Fontos megjegyzés: az oda- és visszaút irányonként kb. 75 percet vesz igénybe.

4. nap - Barcelona
Rövid: Félnapos (kb. 4 óra) városnéző program* · Montjuïc-hegy* · Diagonal és Sagrada Família* · Gótikus-negyed* · Poble Espanyol szabadtéri múzeum*
Leírás: Barangolás a katalán fővárosban, ahol világhírű alkotások, a modern kor művészei által megálmodott, káprázatos helyek, történelmi és kulturális csemegék várják az utazókat. Barcelona szépsége a legnagyobb művészeket is megihlette az évszázadok során... Fakultatív* kirándulásunkon megismerheti a település gyönyörű természeti adottságait, a város történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!
A város felfedezését a kirándulók a Montjuic hegyen kezdik: az idestova 30 éve megrendezett olimpiai játékok központi helyszínéről csodálatos panoráma nyílik Barcelonára és környékére. Innen a belvároson áthaladva a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol Antoni Gaudí máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família templom áll. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolhatnak a kirándulók. A középkori városrészben egymást érik a látnivalók. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

5. nap - Palma de Mallorca
Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott* · Serra de Tramuntana* · Valldemossa* · Spanyol falu* · Palma de Mallorca óvárosa*
Leírás: Fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A fakultatív* kiránduláson résztvevők a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. Ahol a hegységben megbújó, varázslatos falvak, ősi falak és a fantasztikus panoráma várja a csoportot. Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a helyenként meredek utakat évszázados kőfalak szegélyezik. A macskaköves sikátorokban bolyongva ősi templomokra és helyi művészek aprócska boltjaira bukkanhat, ahol a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

6. nap - Tengeren
Az olasz partok felé hajózva egész nap Önre vár, hogy a Costa Cruises vadonatúj zászlóshajójának tengernyi programkínálatában alaposabban is elmélyedjen! A hajót 2019 októberében bocsátják vízre, így ez a Földközi-tengeri barangolás az impozáns méretű óceánjáró első útjainak egyike lesz. A fedélzeten a mediterrán életérzés dominál: merüljön el a kényeztetésben! Fedezze fel a csodálatos konyhákat: a fúziós, csendes-óceáni ízeket mediterrán fűszerekkel vegyítő extravagáns ízözön mellett hagyományosabb étkekkel is szolgálhatnak - az olasz pizzák például kihagyhatatlanul finomak! A Bruno Barbieri-ben 8 Michelin csillagos mesterszakács által összeállított, 12 fogásos vacsora kerül terítékre! A szomjas utasokat tucatnyi bár, club és pub várja - az Angelo Poretti Pubba kötelező betérni, itt több, mint 100 éves hagyományra visszatekintő receptúra alapján készülő olasz sörkülönlegességet kóstolhat.
A szórakozásról változatos programkínálat gondoskodik. Ha sportolna, a labdajátékoktól (röplabda, kosár, foci vagy akár: golf) a jógán át az erősítésig tucatnyi lehetőség közül válogathat. A gondtalan kikapcsolódásról a wellness részleg, gőzfürdők és szaunák gondoskodnak. A kisebbeket tematikus játszóházak, izgalmas foglalkozások várják, a tinédzserek, kamaszok pedig nekik szóló klubokban saját kortársaikkal élvezhetik a programokat.

7. nap - Civitavecchia
Rövid: Egész napos kirándulás Rómában* · Colosseum* · Trevi szökőkút* · Pantheon* · Piazza Navona* · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika*
Leírás: Ismerje meg Rómát, ahol az európai civilizáció bölcsője ringott: fedezze fel az ókori birodalom lélegzetelállító központját és az élettől pezsgő, modern nagyvárost egy fakultatív*, egésznapos kiránduláson! A kirándulók busszal (és részben gyalogosan) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. A kikötőből egyenesen a város ikonikus épületéhez, a Colosseumhoz hajtanak. A Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd gyalogszerrel folytatódik az út: a séta a Trevi szökőkúthoz vezet. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...
A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutáni programot a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam és a kereszténység egyik szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek díszítik, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

8. nap - La Spezia
Rövid: Kulturális - vásárlós városnézés Pisában és Firenzében* · Santa Maria del Fiore, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Piazza Santa Croce (Firenze)* · Piazza dei Miracoli, Székesegyház és keresztelő (Pisa)* · Egésznapos program (kb. 9 óra)*
Leírás: Vegyen részt egy páratlan kiránduláson, amely a toszkán régió két világhírű városának kulturális és művészeti örökségébe kalauzolja el. A fakultatív* program elején buszokkal Firenzébe utaznak La Spezia kikötőből. Az egykori városállam híres uralkodódinasztiája, a Medici család keze nyomán Toszkána fővárosa nem csak gazdasági hatalmáról, hanem a művészetek, a kultúra bőkezű támogatásáról is ismert volt - és ez ma az elmúlt korok gazdag hagyatékában mutatkozik meg. A kirándulás a város központjában indul, a gyönyörű környéket gyalogosan fedezik fel. A séta olyan nevezetességeket érint, mint a Santa Maria del Fiore, ahol megcsodálhatja a Dóm külsejét, a keresztelőt és a Giotto di Bondone által tervezett és épített harangtornyot. A csoport innen a városközpont híres utcáin vonul tovább a Piazza della Signoria-hoz, ahol gótikus építészet remekei sorakoznak. A Palazzo Vecchio számtalan műkincset rejt, majd a Loggia dei Lanzi, egy szabadtéri múzeum kerül sorra. A sokak szerint a város egyik legszebb épülete, a négy emelet magas, árkádos csarnok szobrász mesterek fantasztikus alkotásait őrzi.
A város felfedezése a Ponte Vecchio közelében zárul - az egyetlen firenzei híd, amely túl élte a várost sújtó 22 bombázást a második világháború során, majd a Piazza Santa Croce-n álló bazilikát keresik föl, amely Michelangelo végső nyugvóhelye. Rövid szabadidős barangolás után ismét buszra szállnak a kirándulók. Irány Pisa!
A világhírű Ferde torony mellett ezernyi csoda vár felfedezésre az egyik legrégebbi olasz városban. A város a művészetek szerelmesei számára igazi Mekka. A számtalan látnivaló közül is kiemelkedik a Piazza dei Miracoli, ahol a gondosan ápolt, zöld gyepről hófehér márvánnyal borított, monumentális épületek tornyosulnak. Kihagyhatatlan látvány! A piazza felfedezés a dómmal kezdődik, amely a román stílus egyik kiemelkedő példája, de lombard, bizánci és arab beütéseket is tükröz. A programból természetesen a Ferde torony sem hiányozhat! A kötelező fotók után a keresztelő az utolsó megálló, melyet számtalan felbecsülhetetlen értékű műalkotás díszít. A gyönyörű olasz városok látványával ugyan aligha lehet betelni, de egy nap gazdag programja után a csoport busszal visszatér a kikötőbe.

Megjegyzés: a program piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A Firenzébe vezető oda- és visszaút egyenként kb. 2,5 órát vesz igénybe. A kirándulás során a nevezetességeket csak kívülről tekintik meg. A programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap - Savona
A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Budapest felé. 

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Savona (Italy) - 18:00
vas. Marseilles (France) 08:30 17:00
hét. Barcelona (Spain) 08:00 19:00
kedd Palma De Mallorca (Spain)  08:00 18:00
sze. Cruising - -
csüt. Civitavecchia (Italy) 08:00 19:00
pén. La Spezia (Italy) 08:30 20:30
szo. Savona (Italy) 07:00 -
Fakultatív programok:
Marseilles 24000 HUF /fő
Barcelona 20000 HUF /fő
Mallorca 15000 HUF /fő
Róma 28000 HUF /fő
La Spezia 30000 HUF /fő

Utazás részletei:
Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton.

Elhelyezés:
a választott kabinkategóriában

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Minimum létszám:
20 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Indulási kikötő: 
Savona
Érkezési kikötő: 
Savona

Ár tartalmazza

A kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Az illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajótársaság: 
Costa
Építése: 2019 - új hajó new ship
Építési költége: EUR 790 millió EUR
Maximális sebessége:43 kph / 26 mph
Hossza: 337 m
Szélessége: 42 m 
Utasok száma: 5200 - 6518
Személyzet (fő): 1682
Hidak száma: 20
Kabinok száma: 2612
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!