Napsütötte ősz Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Divina

Tervezett útvonal: Genova - Civitavecchia - Palermo - Cagliari - Mallorca - Valencia - Marseille - Genova

Fedezze fel a Földközi-tenger késő őszi szépségeit az MSC Divina isteni fedélzetén! A kisebb városnyi tengerjáró az olasz partoktól és szigetektől nyugat felé kanyarodva Francia- és Spanyolországot is érinti. A kikötőkben izgalmas tengerparti programokon vehet részt, vagy városnéző kirándulásokon ismerheti meg a mediterrán városok utolérhetetlen atmoszféráját!
 
1. nap - Indulás!
A csoport az esti órákban autóbuszra száll, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérje Genovát, ahol az MSC Divina fenséges fedélzete várja Földközi-tenger meghódítására készülő utazókat!

2. nap - Hajóra!
A kora reggeli órákban a csoport busz már a genovai kikötőbe kanyarodik - a csomagok gyors kipakolását követően irány a tengerjáró! A becsekkolás valamint a kabinok elfoglalása után kezdje el az MSC Divina végtelen programkínálatának a felfedezését. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Az örök város utcáin
Fedezze fel Rómát, az olasz főváros nem csak egy élettől pezsgő modern metropolisz, de az ókori birodalom fővárosa is - ami a mai napig mélyen meghatározza az Örök Város látképét. A fakultatív* kirándulás a Colosseumnál kezdődik - amiről azt tarják a helyiek: amíg áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elenyészik Róma és a világ is. Az ókori világ legismertebb amfiteátrumának mára részben leomlott falai között régen a gladiátorok kegyelmet nem ismerő vetekedése szórakoztatta a római népet. Ma a környék éteri békét és nyugalmat áraszt, a téren pedig egymást érik az ókori csodák…
A kirándulók közösen fedezik fel a Piazza Navona-t és a minden római isten tiszteletét hirdető Pantheont és környéküket, majd egy hangulatos olasz étteremben igazi mediterrán ízeket élvezhet ebédre. A túra a kereszténység szent helyein folytatódik: a Szent Péter tér valamint a Bazilika felfedezésére önállóan indulhat útnak, miután az idegenvezetőtől minden érdekességet megtud a hely történetéről...
A csoport kora délutáni órákban tér vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékkel közlekedő utasok is részt vehetnek, de a túra útvonalának nagyobb részét sétálva teszi meg a csoport. Mozgásukban korlátozott utasok számára a kiránduláson való részvétel nem ajánlott. A Szent Péter Bazilikánál és a Colosseumnál van rámpa a kerekesszékkel érkezők számára. A kerekesszékes utasok számára ajánlott, hogy fizető kísérő társaságában vegyenek részt a kiránduláson, a kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A Szent Péter Bazilika és a Vatikáni Múzeum épületét helyi programok miatt lezárhatják, a látogathatóságról az utazás során kaphat bővebb felvilágosítást.

4. nap - Szicília ízei
Lenyűgöző látványban lesz része Szicília fővárosánál: a sziget festői szépségű északnyugati részén fekszik Palermo, a Tirrén-tenger egy békés öblében. Hagyja, hogy a város zegzugos utcácskáin lépdelve Önt is elbűvölje a templomok kupoláinak magával ragadó látványa, és ha nem vigyáz, az utcák illata pillanatok alatt becsábíthatja az egyik fantasztikus atmoszférájú street food étterembe. Az ínyenc falatok és az olasz konyha kedvelői számára kihagyhatatlan program!
Fedezze fel Szicíliát egy fakultatív* kiránduláson! A csoport autóbusszal utazik Palermoba, a város legfontosabb nevezetességei előtt haladva el. A városi katedrálisnál a csoport rövid megállót tart. A székesegyház évszázados falai között normann királyok alusszák örök álmukat. De az épület nem csak erről, hanem rendhagyó kialakításáról is ismert: az arab és normann építészet stílusjegyeit is magán hordozza - kihagyhatatlan látnivaló! A közeli Casa Professa-t Európa legszebb barokk stílusban épült templomai közt emlegetik, majd Palermo felfedezését a Mercato di San Lorenzo piacon fejezi be a csoport, ahol rövid szabadidős program keretében vásárlási lehetőség is nyílik.
Monreale-ba szintén busszal utazhat tovább, ahol az érett középkor egyik remekét, a 12. századból fennmaradt székesegyházat keresheti fel. Az épület valamint annak kerengője a Világörökségek listáján is szerepel. Az itt található, fantasztikus aranyozott mozaikok pedig az Ó- és Újszövetség történeteit kelti életre lenyűgöző pompával. A kikötőbe való visszaindulás előtt rövid szabadidős programon fedezheti fel a környéket és vásárolhat a környező árusoknál.
Fontos információ! A Monreale-i katedrális csak lépcsőn át közelíthető meg. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott!

5. nap - Szardínia fővárosában
Szicília után szinte természetes, hogy Szardínia következik soron. Az olasz csizma másik nagy déli szigetét egy fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. Az első megálló az utazás egyik igazi gyöngyszeme: az Urpinu hegyről fantasztikus látvány nyílik a fantasztikus mediterrán tájra, Cagliari óvárosára és a szigetet körül ölelő tengerre...
A látvánnyal lehetetlen betelni! A buszról remek fotólehetőségek nyílnak: olyan nevezetességek mellett haladva el, mint a Bonariai Miasszonyunk-szentély, vagy a 8 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart: a Poetto Beach. A program Cagliari óvárosi részén folytatódik. A hangulatos környéket egy vezetett sétával fedezheti fel: a Szent Krisztina kaputól induló út igazi időutazás a középkorba! A 13.-14. század fordulóján épült katedrális után a helyben bányászott, hófehér mészkőből épült, majd az Elefánt-torony megtekintésére van lehetőség (csak kívülről). A 700 évnél is idősebb bástya nevezetessége az a kis márvány elefánt szobor, amely a torony oldalán „kapaszkodik”. A kirándulás szabad programmal és vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során több alkalommal is egyenetlen talajon kell sétálni, ezért az kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek azon részt.

6. nap - Egy kis mediterrán hangulat
A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

7. nap - Valencia
A Turia folyó partjainál álló évezredes város (az ókori rómaiak alapították) kihagyhatatlan programpont! Fedezze fel a mediterrán várost egy fakultatív* kiránduláson. A kikötőből az autóbusz gyönyörű utakon kanyarog: tágas sugárutak és hangulatos terek váltják egymást. Az első megállót követően a csoport gyalogszerrel fedezi fel a belvárost, ahol a gótikus művészet lélegzetelállító alkotásai csábítanak közös fotózkodásra...
A közeli gyönyörű Bazilika épülete a gótikus, barokk és román stílus lenyűgöző ötvözetében épület. Innen az út egy utolsó fotózkodási lehetőséghez vezet a Tudomány és Művészetek városához, ahol hatalmas múzeum és mozi központ ünnepli a múlt és jövő találkozását.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepek alkalmával a katedrális egyéni program keretében tekinthető meg. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasainkat egy fizető vendég kell elkísérje, aki segít nekik a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

8. nap - Egy nap, két randevú
Olasz- és Spanyolország színe-java után az út a híres francia kikötővárosba kalauzol. Marseille-ból indulva egy fakultatív*programon fedezheti fel a francia tájak lenyűgöző látványát. A busz a Kennedy Corniche-n át haladva lenyűgöző kilátást biztosít a part menti, gyönyörű Les Iles szigetekre. Innen egy hegytetőn épült templom, neobizánci stílusban épült Notre Dame de la Garde felé veszik az irányt, ahol nem csak a székesegyház, de a környék látványa is magával ragadó...
A város felfedezése a Palais Longchamps-on folytatódk, amin keresztül a Vieux Portba érkezik a csapat - itt valamennyi szabadidő áll rendelkezésre a környék megannyi kávézójának és éttermének felfedezésére (az étkezések árát a részvételi díj nem tartalmazza). A szomszédos Centre Bourse tökéletes hely egy kis vásárolgatáshoz, mielőtt a busz egy újabb kb. félórás útra indul a gyönyörű Aix-en-Provance irányába. A bájos városka utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából...
A település történelmi városközpontjában tett séta a legfontosabb nevezetességet érinti, köztük a híres Mazarin negyedet is, melyet az 1600-as években alapított a történelemkönyvek lapjairól jól ismert Mazarin bíboros testvére. A csoport felfedezi a városi dzsentrik által épített házakat, a gazdagon díszített Négy Delfin szökőkutat, a Szent Megváltó székesegyházat. De a város az 5. és 17. század között épült negyed bőségesen tartogat más látnivalókat is. A látogatás szabadidős programmal, vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során hosszabban kell egyenetlen talajon sétálni, így a mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A vallási jelentőségű intézmények látogatásához konzervatív ruházat ajánlott.

9. nap - Úton hazafelé
Az MSC Divina a kora reggeli órákban érkezik vissza Genovába. A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.
Habár a mediterrán körút a magyar fővárosba érve véget ér, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza.

Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genova - 18:00
vas. Civitavecchia 07:00 19:00
hét. Palermo 10:00 18:00
kedd Cagliari 09:00 17:00
sze. Mallorca 13:30 23:59
csüt. Valencia 08:00 16:00
pén. Marseille 12:00 20:00
szo. Genova 08:00 -

Választható opciók*:
fakultatív programok*, választható italcsomagok*.

Kabintípusok leírása:
Belső Fantastica kabin: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

Ablakos Fantastica kabin: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

Balkonos Fantastica kabin: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

Beutazási szabályok:
magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Utazás részletei:
A csoport az esti órákban autóbuszra száll, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérje Genovát, ahol az MSC Divina fenséges fedélzete várja Földközi-tenger meghódítására készülő utazókat!

Elhelyezés:
a választott kabinkategóriában

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Minimum létszám:
15 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

Kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Épült 2012-ben.
Méretek: 139 072 tonna, 333,30 m hosszú, 37,92 m széles
Utasok száma: 4.345 fő
Kabinok száma: 1.751
Személyzet: kb. 1.388
Sebesség: 23,75 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 14

Szolgáltatások: 

4 medence, gyermekmedence, 12 jacuzzi, csúszda, 6 étterem, 13 bár, spa, squash, teniszpálya, színház, diszkó, boltok, kaszinó, kártyaszoba, 4D interaktív mozi.

Az időtlen elegancia és modern kényelem képviselője. A 2012-ben épített hajó a Fantasia osztály családtagja. Az elegancia, a csillogás a tengeri hajóutazás egy teljesen új dimenziójába vezet az MSC Divina fedélzetén. A tágas modern terek, a fényűző kényelem, a változatos sport és szabadidős létesítmények, valamint világszínvonalú előadások garantálják a kikapcsolódást. A Swarovski kristállyal kirakott lépcső, hatalmas medencék, a Broadway méretű színház és az MSC Aurea Spa wellness központ különleges kikapcsolódást nyújtanak. Az MSC Aurea Spa területén különleges masszázs- és testkezeléseket kaphatnak az utasok. Az aktív kikapcsolódást kedvelők részére táncórák, edzőterem, valamint teniszpálya biztosított. Fedélzetén két főétterem, egy büféétterem és egy speciális, a la carte étterem kínálja tálcán az olasz konyha legismertebb ételeit. Továbbá tíz tematikus bár, diszkó és sportbár, mely különböző sportközvetítések közben bowlingozási lehetőséget kínál –, szivarterem, 4D moziterem, Forma1 szimulátor, videojáték terem és kaszinó található.

Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Élménytipusok:

BELLA:
kabintípus kiválasztása
ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
büfé a nap 20 órájában
Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
medence
panoráma fitnesz terem
sportolási lehetőségek
MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA: Bella, plusz
jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
24 órás szobaszervíz
szervezett gyermek programok

AUREA: Fantastica, plusz
wellness csomag, spa szolgáltatások, 1 masszázs, welcome koktél, thermál részleg korlátlan használata
fürdőköpeny és papucs
all inclusive italcsomag

MSC YACHT CLUB:
24 órás komornyik szolgáltatás
all inclusive a la carte étkezés a privát étteremben
korlátlan italfogyasztás
The One Sun Deck terasz használata
Top Sail étterem használata

Belső kabin: (405 db) 13-21 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy, kivéve az akadálymentesített kabinokban), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf, Bella vagy Fantastica szolgáltatásokkal.

Külső kabin: (115 db) 12-29 m2 (a nagyobb méretűek akadálymentesített kabinok), francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf, Bella vagy Fantastica szolgáltatással.

Superfamily: (90 db) 6 fő részére, két egybenyíló háromágyas kabin, két fürdőszoba, két balkon, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf,  Fantastica szolgáltatással.

Balkonos kabin: (1044 db) kb. 17-42 m2 (a nagyobb méretűek akadálymentesített kabinok), privát balkon, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Lakosztály: (28 db) kb. 21-47 m2, balkonnal vagy panoráma ablakkal, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, Aurea szolgáltatással.

Deluxe lakosztály: (64 db) 26-39 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

Executive & Family lakosztály: (3 db), 45-53 m2, panoráma ablakkal, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

Royal lakosztály: (2 db)  52 m2 (16 m2-es balkonnal együtt), franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.

Garanciális kabintípus: ez a típus minden kabinkategóriában elérhető a szabad kapacitások függvényében, foglaláskor nem derül ki a kabinszám. A hajótársaság vállalja, hogy minimum a választott kabinkategóriában helyezi el a vendégeket, de lehetséges, hogy a választottnál jobb kabint biztosít ingyenesen. Így tehát akár belső kabin áráért kis szerencsével balkonos kabinban is lehet utazni. Garanciális kabin foglalása esetén a hajóút során előfordulhat egy költözés. Ez esetben is minden kabin garantáltan minimum a kiválasztott (vagy annál jobb) kategóriába esik.

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!