8 nap Földközi-tenger nyugat a Zenith fedélzetén Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! Pullmantur Zenith

Útvonal: Barcelona - Mahon - Ajaccio - Portovenere - Piombino - Portofino - Barcelona

+Ajándék Barcelona kirándulás 2019.09.15-ig a szabad helyek függvényében!

Tervezett program:
1.nap:
Barcelona – hajóra szállás
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Barcelonába. A repülőtérről 3 órás autóbuszos városnézésre indulunk a katalán fővárosban, melynek során láthatják a modernista építész zseni Gaudi néhány alkotását, köztük a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templomot  (kívülről). A városnézés érinti a Plaza Catalunyát, a kikötőt, és a Rambla elején a híres Colombus szobrot is. Rövid szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, ahol elfoglalhatják választott szállásukat a hajón és megkezdik a felejthetetlen utazásukat.

2.nap: Hajózás a tengeren
Ezt a teljes napot utazással töltik, így aki még nem tette, annak alkalma nyílik arra, hogy megismerkedjen az egy hétre otthonukként szolgáló úszó szállodával és annak fedélzeti szolgáltatásaival. A hajó kilenc fedélzete számos lehetőséget kínál a feltöltődésre, kikapcsolódásra. Olyan szolgáltatások közül válogathat, mint például a fitness terem, különböző kávézók, diszkó, könyvtár, színház, úszómedencék, jakuzzi, butikok és kaszinó. A hajó éttermei pedig a finomabbnál finomabb kulináris alkotásaival várják Önt. A Zenith fedélzetén minden korosztály megtalálja a neki való szórakozási lehetőséget, de ha egy jó könyv olvasására vágyik csak, a kikötőből kikötőbe tartó utazása során bármilyen kalandban elmerülhet.

3.nap: Portofino
Ezen a napon a festői szépségű Portofino kikötőjébe érkeznek, mely a Tigullio-öböl nyugati részén fekszik.

Fedezzük fel Portofino-t, Santa Margherita-t és Rapallo-t, vagyis a világhírű Tigullio-öblöt. Ezen a területen a tenger intenzív kék színe egyesül a zöld hegyekkel, és biztosan beleszeret ennek a tájnak a látványába és pasztellszínű házaiba. Egy helyi kompon indulunk Rapallo felé. Ez a bűbájos város egy régi kikötővel, egy tegerparti stranddal, valamint középkori és reneszánsz épületekkel rendelkezik. Miután felfedeztük a Riviéra egyik gyöngyszemét, folytatjuk utunkat a csodálatos öböllel rendelkező Santa Margherita-ba. Rapallo-val közösen az egyik legelismertebb üdülőhely az olasz Riviérán. Miután megérkeztünk, meglátogatjuk az Antóchiai Szent Margit nevét viselő templomot. Ez a szent hely őrzi annak a tengerésznek a legendáját, aki a középkorban találta meg a jobb kezében rózsát, bal karján pedig Jézust tartó Szűz Mária szobrot. Emiatt ez a templom "La Madonna della Rosa" néven is ismert. Végezetül itt lesz szabadidejük a sétány mentén található üzletek felfedezésére, vagy a tenger felé néző sok kávézó és bár egyikének teraszán elfogyasztani egy frissítőt, még mielőtt elindulnánk vissza a Portofino-ba tartó hajónkkal.

A kirándulás ára:

Hamarosan...

4.nap: Piombino
Érkezés a reggeli órákban a toszkán régió kis településére, a Livorno megyében található Piombinoba.

Útvonal: Piombino – Populonia
Kb. 2 órás séta Piombinóban, amely során a belvárost, a Sant’Antimo-templomot, az Ágoston-rendi szerzetesek kolostorát, az antik kikötőt, a várat, a Bovio teret és a citadellát tekinthetik meg a látogatók.

Piombino után Populonia felé vesszük utunkat, ahol az 1400-s évekbeli vár meglátogatása közben megismerkedhetünk a környék történelmével az etruszk kortól kezdődően napjainkig. A középkori vártorony, a Szent kereszt-templom után Populonia Etruszk Múzeumában a Gasparri-gyűjteményben gyönyörködhetünk, amely a térség etruszk régészeti emlékeit tartalmazza.

Belépők:
- Populoniában a középkori vártorony + az Etruszk Múzeum = 4,00 euró/fő

A kirándulás ára:

Hamarosan...

5.nap: Portovenere
Reggeli kikötés Portovenere településen, mely a La Spezia-öböl nyugati részét határoló félsziget déli végén található és 1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terrével együtt az UNESCO Világörökségének része.

Útvonal: Portovenere – Manarola – Vernazza
Cinque Terre Liguriában található és 5 piciny elbűvülő falut ölel fel. Az 5 faluból a kirándulás alatt hárommal ismerkedhetnek meg az utasok.

Portovenere a „költők öblében”, egy sziklás félszigeten fekszik. Az öböl onnan kapta nevét, hogy híres írók és költők – többek között Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, David Herbert Lawrence – szívesen időztek itt. Jellegzetes kikötőjével, a várba felvezető hangulatos sikátoraival és a tengerbe benyúló szikla tetején álló Szent Péter-templommal Portovenere különleges élményt nyújt a turistáknak.
Utunkat busszal folytatjuk tovább Manarolába. Az Olaszország egyik legszebb településeként számon tartott falucska egy tengerből kiemelkedő óriási szikla tetején áll és vidám, színes házacskáival, főutcájával meseszép látványban részesíti az idelátogatókat. A kirándulást Cinque Terre gyöngyszemével, Vernazza megtekintésével zárjuk, ahova vonattal fogunk eljutni.

A kirándulás ára:

Hamarosan...

6.nap: Ajaccio
Megérkezés a reggeli órákban Korzika fővárosának kikötőjébe, Ajaccioba, mely az Ajaccioi-öböl északi partján, a környező erdős dombok közötti védett helyen található, kikötője a város északi részén, délről egy félsziget védelmében terül el.

Útvonal: autóbuszos városnézés Ajaccio környékén, majd a belváros megtekintése gyalogosan + látogatás a Napóleon szülőházában és a Fesch Múzeumban.

Az autóbuszos panoráma városnézés után a sziget 1811-ben, Napóleon által megtett, 53 ezer lakosú fővárosában, Ajaccioban, Napóleonnak eredhetünk nyomába. A pálmákkal övezett óvárosi Foch marsall téren kezdhetjük a sétánkat, itt található a hajdani császár még római konzulként ábrázolt márványszobra. A place Général de Gaulle-on ismét Napóleon szobrát láthatjuk, már lovon és császárként. Tovább sétálva megtekinthetjük a Notre-Dame de la Miséricorde katedrálist, a közelében pedig Napóleon szülőházát, valamint a Napóleon Múzeumot. A Citadellából remek fotókat készíthetünk a városról. Délután a Musée Fesch anyagának megtekintése (Franciaország második legnagyobb reneszánsz itáliai festészeti gyűjteménye található meg itt.

A kirándulás ára:

Hamarosan..

Belépők:

- Napóleon szülőháza + a múzeum = 7,00 euró/fő
- Fesch Múzeum = 8,00 euró/fő

7.nap: Mahón
Menorca a Földközi-tenger nyugati részén fekvő, Spanyolországhoz tartozó sziget, a Baleári-szigetek második legnagyobb tagja. Jellegzetes megalitikus építményeiről, csak itt található kamrasírokról (Naveta), T-oszlopairól (Taula), kőfalairól (Talaiot) is ismert.

Útvonal: Torralba d'En Salord - Torre D'En Gaumes – El Toro

A sziget ókori történelmét bemutató kirándulásunkat Torralba d'En Salord-nál kezdjük, ahol megnézzük a lenyűgöző romokat (Taula, Naveta), amelyek csak Menorca, Mallorca és Sardana területén találhatók. Tovább folytatva utunkat Torre D'En Gaumes-hez érkezünk, ahol megtekintjük a három bronzkori Talaiot-ot, valamint a Szentélyt. Kirándulásunk utolsó állomásaként pedig felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára, a 342 méter magasságban fekvő El Toro-ra, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk és ahonnan tiszta időben be lehet látni egész Menorca-t, de még Mallorca szigetét is láthatjuk a távolban. Itt megtekintjük Jézus Krisztus szobrát és a Szűz Mária szentélyt, melyről ma a Ferences Nővérek gondoskodnak.

A kirándulás ára:

Hamarosan..

8.nap: Barcelona – hazautazás
Visszaérkezés Barcelonába a reggeli órákban, transzfer a városba, majd ezt követően kirándulás, ahol a város szépségeit, nevezetességeit fedezzük fel. Aki pedig egy könnyed napra vágyik, kellemes sétát tehet a belvárosban, ebédre megkóstolva egy helyi specialitást. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés késő esti órákban.

A hajóút során foglalható kirándulásokról irodáink adnak bővebb tájékoztatást. 

Indulási kikötő: 
Barcelona
Érkezési kikötő: 
Barcelona

Ár tartalmazza

A repülőjegyet Budapest-Barcelona-Budapest útvonalon, a transzfereket, kirándulást Barcelonaban, a kétágyas elhelyezést 7 éjszakára a választott kabinkategóriában, az All Inclusive ellátást a hajón, a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát, a magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes idejére.

Ár nem tartalmazza

A kikötői és reptéri illetéket (98.000 Ft/fő), a feladható csomag árát (WizzAir), a prémium italok fogyasztását, a fakultatív kirándulásokat és személyre szabott szolgáltatások árait. Igény esetén útlemondási (1,5%), valamint betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás köthető!

Hajótársaság: 
Pullmantur Cruises
Hajó adatok: 

Épült: 1992
Felújítva: 2013
Súlya: 46.811 tonna
Hossza: 208 m, szélessége: 29 m
Utasok száma: 1.442 fő
Személyzet: 620 fő
Sebessége: 21.4 csomó
Áram: 110/220 adapter szükséges
Fedélzetek száma: 10

Szolgáltatások: 

2 étterem és 6 bár, Spa és fitness centrum, 2 medence és 2 gyerekmedence, 2 jakuzzi.

A Pullmantur Zenith-nek hatalmas hajózási tapasztalat van a háta mögött. A teljesen felújított hajón öt különböző étterem, számos bár és társalgó várja a pihenni vágyókat. A Zenith kimondottan kedvez a családosoknak, hiszen a hajón található szórakoztató létesítmények a legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenkinek feledhetetlen élményeket nyújt. A fedélzeten található több medence, spa részleg, jakuzzi, számtalan bolt, kulináris élvezeteket nyújtó étkezdék egész sora és kaszinó is.

Belső kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy emeleti ágy. Ágyméret: 198x90 cm/198x180 cm, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió és széf.

Superior belső kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy emeleti ágy. Ágyméret: 198x90 cm/198x180 cm, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió és széf.

Superior belső plusz kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy szófaágy. Ágyméret: 198x90 cm/196x123 cm, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, széf és minibár.

Külső kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy emeleti ágy. Ágyméret: 198x90 cm/194x76 cm, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió és széf.

Külső restricted kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy emeleti ágy. Ágyméret: 198x90 cm/194x76 cm, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió és széf.

Superior külső kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy emeleti ágy. Ágyméret: 198x90 cm/194x76 cm, kabin méret: 16, 20 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió és széf.

Balkonos deluxe kabin: Kétágyas egy emeleti, vagy egy szófa ággyal. Ágyméret: 198x180 cm/194x76 cm/172x88 cm, kabin méret: 16,16 m2, erkély méret: 3,72 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió és széf.

Balkonos deluxe plusz kabin: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy szófa ágy. Ágyméret: 198x90 cm/196x123 cm, kabin méret: 15,78 m2, erkély méret: 3,81 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, minibár és széf.

Lakosztály: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy szófaágy. Ágyméret: 198x90 cm/196x123 cm, kabin méret: 23,16 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, széf és minibár.

Junior lakosztály: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy szófa ágy. Ágyméret: 198x90 cm/196x123 cm, kabin méret: 23,16 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, minibár és széf.

Balkonos Junior lakosztály: Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) és egy szófa ágy. Ágyméret: 198x90 cm/196x123 cm, kabin méret: 24,44 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, minibár és széf.

Royal lakosztály: Különálló Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) hálószoba. Ágyméret: 198x90 cm/172x88 cm/196x123 cm, kabin méret: 43,90 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, minibár, széf és jacuzzi.

Royal balkonos lakosztály: Különálló Kétágyas (elkülöníthető két egyfős ágy) hálószoba, és dupla szófa ágy. Ágyméret: 198x90 cm/196x123 cm, kabin méret: 44,1 m2, fürdőszoba, hajszárító, öltözőasztal, televízió, minibár és széf.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!