Mediterrán ősz Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! Costa Fortuna

Tervezett útvonal: Genova - Marseille- Barcelona - Valencia- Civitavecchia - La Spezia- Genova

Milyen lesz az út?
Készüljön fel egy csodálatos hajóútra a Földközi-tengeren! A mediterrán országok gyönyörű városai, letűnt korok és napjaink kulturális-művészeti öröksége, a nyüzsgő kikötők és napsütötte tengerpartok mind-mind arra várnak, hogy Ön felfedezze azokat. A kiránduláson a Costa Fortuna lesz hű kísérője - a hajó fedélzetén egy dolgot biztosan lehetetlen: unatkozni. Készülődjön és csomagoljon: élete nagy kalandja Önre vár!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Ez az út tökéletes választás lehet azok számára, akik önfeledt kikapcsolódás és szórakozás mellett szívesen felfedeznék a nyugat-mediterrán térség hangulatos városait - miközben történelmi, művészeti ismereteiket is készen állnak bővíteni. A kikötőkben elérhető fakultatív programok főként kulturális, művészeti csemegékkel szolgálnak, de lehetőség lesz jónéhány világhírű helyen fotózkodni is: a római Colosseumnál, a francia Cote d’Azur nyugati szélén vagy éppen Barcelonában a Gaudí által megálmodott Sagrada Familia épületénél.

Mire számíthat a hajón?
Négy fedélzeti medence, öt jakuzzi, szauna és törökfürdő: a tengereket járva sem kell nélkülöznie a legváltozatosabb vízi örömöket. Az impozáns tengerjárón érdemes kipróbálni a sziklamedencét, de a labdasportokat sem kell nélkülöznie: többfunkciós sportpálya, teniszpálya, nyitott futókör és edzőterem várja azokat, akik a tengeren töltött idő alatt sem szeretnének lemondani egy kis „izzadásról”. Az önfeledt szórakozásról többek között a fedélzeti színház, a diszkó és a finom falatokkal csábító, tucatnyi étterem, bár és kávézó gondoskodik.
 
1. nap - Budapest
A csoport az esti órákban indul Budapestről az olasz partok felé, ahol a genovai kikötőben már vár a Costa Fortuna!

2. nap - Genova
A délelőtti órákban megérkeznek a legnagyobb olasz kikötőbe, becsekkolás a hajóra majd a kabinok elfoglalása. A következő órákat már a fedélzeti programok felfedezésével töltheti, miközben az esti órákban a hajó kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.
3. nap - Marseille
Kulturális, városnéző program, tengerparti programlehetőséggel · Egy hangulatos francia halászfalu, Cassis a Cote d’Azur-on* · Egésznapos (kb. 7 óra) program*Leírás: Barangoljon egy hangulatos francia halászfalu bájos utcácskáin, fedezze fel Cassis belvárosi részét és csodálatos tengerpartját ezen a fakultatív* kiránduláson. A csoport a marseille-i kikötőből buszra száll, majd vonattal utazik a szomszédos, tengerparti településre. Itt először városnéző körútra indulnak, amely a település legszebb nevezetességeit érinti, majd irány a tengerpart! Cassis egy tipikus, aprócska halászfalu, néhány ezer főnyi ott élő lakossággal. A pasztellszínű házai a Côte d'Azur, a francia riviéra legnyugatibb pontján állnak. A tengerpartja meredek szikláiról ismert - melyek tetején egy csodálatos kastély áll. Ezt ma már nem lovagok és hercegnők, hanem a világ minden pontjáról érkező turisták töltik meg, falai között egy luxus hotel működik.
A település központjában tett séta után szabadidő és ebédszünet (árát a részvételi díj nem tartalmazza) következik. Ekkor van lehetőség némi időt a tengerparton napozással is eltölteni. A kirándulás végén ismét vonatra szállnak, majd a kikötőbe autóbusszal utaznak a résztvevők.

Fontos megjegyzés: az oda- és visszaút irányonként kb. 75 percet vesz igénybe.

4. nap - Barcelona 
Félnapos (kb. 4 óra) városnéző program* · Montjuïc-hegy* · Diagonal és Sagrada Família* · Gótikus-negyed* · Poble Espanyol szabadtéri múzeum*
Leírás: Fedezze fel a gyönyörű Barcelonát, ahol monumentális, világhírű alkotások, a modern kor művészei által megálmodott, káprázatos helyek, történelmi és kulturális csemegék várják az utazókat. A katalán főváros csábítóan szép: nem véletlen, hogy a legnagyobb művészeket is megihlette az évszázadok során... Fakultatív* kirándulásunkon a település gyönyörű természeti adottságait, a város történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit ismerheti meg!
Az első megálló a Montjuic hegy, ahonnan ragyogó rálátás, fantasztikus panoráma nyílik Barcelonára. Innen a belvároson áthaladva a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a Sagrada Família templom áll. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolhatnak a kirándulók. A középkori városrészben egymást érik az óváros világhírű látnivalói. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

5. nap - Valencia
Egésznapos városnéző program* · Gran Vía, bikaviadal ring, Lonja* · Plaza Redonda, Santa Catalina, Miguelete torony, székesegyház* · Modern Művészetek múzeum Serranos tornyok* · Albufera* · Barraca*
Leírás: Fedezze fel az egyik legkülönösebb hangulatú spanyol várost: Valencia a bájos vidéki örökség és a fenséges klasszicizmus egyedülálló keverékét kínálja. A gótikus és barokk épületektől a vidéki tájak illatain és színkavalkádján keresztül a történelmi korok hangulatát hordozó, szűk sikátorokig ezernyi különböző látnivaló csalogatja ezen a fakultatív* kiránduláson.
A kikötőből a csoport buszos városnéző körútra indul. A folyón átkelve Gran Vía felé veszik az irányt, majd a Calle Játivan keresztül a bikaviadal arénát és a központi pályaudvart tekintik meg (csak kívülről). A város központjában gyalogosan folytatódik a kirándulás. A csoport ellátogat a gótikus palotához, ahol a Lonja, a régi „selyemtőzsde” működött (ma az UNESCO Világörökség része). A kirándulás a Calle Entrench-en vezet keresztül a Plaza Redonda (körtér) felé, ahol hangulatos boltocskák várják. Innen a Santa Catalina templomhoz sétálnak, amelynek a Miguelete-torony is a része. A gótikus stílusban épült, gyönyörű harangtorony Szent Mihály arkangyal nevét viseli (a székesegyházat csak kívülről tekinti meg a csoport).
Az El Carmen negyedben évszázados és kortárs látnivalók sorakoznak. A csoport a Modern Művészetek Intézményét és a Serranos-tornyokat is felkeresik - ez utóbbi egy 700 éves, egykori katonai épület volt, amely ma a nemzeti történelem és művészeti örökség része. Az utolsó megálló a La Albufera. A gyönyörű nemzeti parkban különleges csónakos kiránduláson vehet részt a mocsaras vidéken. A környéken működik az ország egyik legfontosabb vadvédelmi rezervátuma, ahol védett állatokat és növényeket is láthat. De a helyi klíma tökéletes feltételeket teremt a rizstermesztéshez - ami a híres valenciai paella fontos alapanyaga. A csónakázást követően a csoport egy barraca-t is megtekint, ami az itt élő parasztok hagyományos lakóépülete volt. A kirándulás végén finom helyi ízeket kóstolhat egy étteremben, majd visszatérés a hajóra busszal.

Megjegyzés: amennyiben a templomban vallási esemény zajlik, úgy csak külső megtekintés lehetséges. Kérjük, kényelmes lábbelit viseljen. A kiránduláson való részvételhez önállóan képesnek kell lennie beszállnia a csónakra.

6. nap - Tengeri nap
A Costa Fortuna a tengeri út ötödik napján a Spanyolországtól az olasz partokig vezető több, mint ezer kilométeres távolságnak gyürkőzik neki - a hatodik napon így nem köt ki. Az egész napot a Földközi-tenger csillogóan kék hullámait szelve töltheti! Használja ki a lehetőséget arra, hogy feltérképezze a hajón azt, amire korábban még nem jutott ideje. Az elegánsan szép, közel 300 méter hosszú hajón mindenki megtalálja a neki tetsző programot. Ha a fedélzeti medencéket már mind kiismerte, akkor látogasson el a szalonok egyikébe, tegye próbára szerencséjét a Casino Neptuniában, vagy kapcsolódjon be egy barátságos partira a kártyaszobában.
Az étkezések alkalmával négy étterem csalogatja, ebédidőben a nyitott medencéknél grillételek is csábítják az éhes utasokat. A legjobb falatokat a számtalan bár egyikében készült, finom koktélokkal öblítheti le. Az esti órákat a háromszintes Teatro Rex 1932 színház programjai dobják fel, de van diszkó (Disco Vulcanica), wellnessközpont és könyvtár is.

7. nap - Civitavecchia
Egésznapos (kb 9.5 óra) kirándulás a csodálatos Rómában, városnézés, kulturális és történelmi látnivalók* · Vestius piramisa és Caracalla fürdői · Circus Maximus* · Fotózkodás a Colosseumnál* · Via dei Fori Imperiali and Piazza Venezia* · Trevi szökőkút, Piazza Montecitorio, Piazza Navona* · Szent Péter Bazilika*
Leírás: Busszal és gyalogszerrel - ez a fakultatív* kirándulás az ősi Róma sok ezer éves utcáin navigál keresztül, miközben sok-sok érdekességet megtudhat a város történelméről, felfedezheti a Vatikánt és csodálatos olasz ízeket élvezhet egy helyi étteremben. A csoport Civitavecchiaról buszokkal utazik Rómába, ahol az örök város legszebb, legismertebb látványosságai kerülnek terítékre. Olyan ókori csodák kerülnek terítékre, mint Cestius piramisa, amely az i.e 1. században, egyiptomi stílusban épült temetési emlékmű, Caracalla fürdői, a birodalmi korszak legnagyobb ilyen jellegű építménye vagy a Circus Maximus, melyet egykor tízezrek töltöttek meg, hogy a leggyorsabb fogathajtóknak szurkoljanak.
A buszról leszállva San Pietro in Vincoli (“A leláncolt Szent Péter”) címtemplom környékét gyalogosan fedezik fel. Itt található Michelangelo világhírű mestermunkája, Mózes szobra is.
A következő megálló a város ikonikus nevezetessége, a Colosseum - itt kötelező egy-két fotót elkattintani! A hatalmas ókori amfiteátrumtól indulva a kirándulók ismét gyalogszerrel folytatják a város felfedezését. A via dei Fori Imperiali sugárúton haladva szinte ismét életre kel az 1500 éve letűnt birodalom. A Capitolinus hegy lábánál az ókori műemlékekkel szegélyezett Piazza Veneziához érkezik a csoport.
A több órás barangolásban elfáradt és megéhezett kirándulók egy helyi étteremben finom olasz ételeket kóstolhatnak. Majd új erőre kapva a város középkori és barokk arca tárulkozik fel. A Trevi szökőkút előtt elhaladva megcsodálhatja a turisták hosszasan kígyózó sorát, akik mind egy-két pénzérmét jöttek dobni a világhírű szökőkútba. Következő megálló a Palazzo Montecitorio - a város barokk építészetének csodálatos példája, amely az azonos nevet viselő piazzánál áll. Az épületben ma a Képviselőház, az olasz parlament egyik háza működik. Végül a Piazza Navonához érkeznek, ahol a Gian Lorenzo Bernini által megálmodott, csodálatos szökőkút is áll. A csoport utolsó megállója a Vatikán és a Szent Péter bazilika.

Megjegyzés: a Rómába történő utazás irányonként kb. másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott, a kirándulók kb. két órát sétálnak. A kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott utasaink részére. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

8. nap - La Spezia
Kulturális - vásárlós városnézés Pisában és Firenzében* · Santa Maria del Fiore, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Piazza Santa Croce (Firenze)* · Piazza dei Miracoli, Székesegyház és keresztelő (Pisa)* · Egésznapos program (kb. 9 óra)*Leírás: Vegyen részt egy páratlan kiránduláson, amely két toszkán város kulturális és művészeti örökségének legszebb és legismertebb darabjaihoz kalauzolja el. A fakultatív* program elején buszokkal Firenzébe utaznak La Spezia kikötőből. A híres Medici család uralma alatt Toszkána fővárosává emelt település nem csak gazdasági hatalmáról, hanem a művészetek, a kultúra bőkezű támogatásáról is ismert volt - és ez ma az elmúlt korok gazdag hagyatékában mutatkozik meg. A kirándulás a város központjában indul, ahol gyalogosan fedezik fel a gyönyörű környéket. A séta érinti a Santa Maria del Fiore-t, ahol megcsodálhatja a Dóm külsejét, a keresztelőt és a Giotto di Bondone által tervezett és épített harangtornyot. A csoport innen a városközpont híres utcáin vonul tovább a Piazza della Signoria-hoz, ahol gótikus építészet remekei sorakoznak. A Palazzo Vecchio számtalan műkincset rejt, majd a Loggia dei Lanzi, egy szabadtéri múzeum kerül sorra, amely szobrász mesterek fantasztikus alkotásait őrzi.
A város felfedezése a Ponte Vecchio közelében zárul - az egyetlen firenzei híd, amely túl élte a várost sújtó 22 bombázást a második világháború során, majd a Piazza Santa Croce-n álló bazilikát keresik föl, amely Michelangelo végső nyugvóhelye is. Rövid szabadidős barangolás után ismét buszra szállnak a kirándulók. Irány Pisa!
A világhírű Ferde torony mellett ezernyi csoda vár felfedezésre az egyik legrégebbi olasz városban, az Arno folyó két partján. A város a művészetek szerelmesei számára igazi Mekka. A számtalan látnivaló közül is kiemelkedik a Piazza dei Miracoli, ahol hófehér márvánnyal borított, monumentális épületek sorakoznak a gondosan ápolt, zöld gyepen. Páratlan látvány! A piazza felfedezés a dómmal kezdődik, amely a román stílus egyik kiemelkedő példája, de lombard és bizánci motívumokat is tükröz. A programból természetesen a Ferde torony sem hiányozhat! A kötelező fotók után a keresztelő az utolsó megálló, melyet számtalan felbecsülhetetlen értékű műalkotás díszít. A gyönyörű olasz városok látványával ugyan aligha lehet betelni, de egy nap gazdag programja után a csoport ismét buszra száll, és visszatér a kikötőbe.

Megjegyzés: a program piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A Firenzébe vezető oda- és visszaút egyenként kb. 2,5 órát vesz igénybe. A kirándulás során a nevezetességeket csak kívülről tekintik meg. A programon mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap - Genova
A hajó a reggeli órákban köt ki Genovában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Budapest. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, bő egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Nap Kikötő Érkezés Indulás
pén. Genoa (Italy) - 18:00
szo. Marseilles (France) 08:00 18:00
vas. Barcelona (Spain) 08:00 18:00
hét. Valencia (Spain) 08:00 18:00
kedd Cruising - -
sze. Civitavecchia (Italy) 08:00 19:00
csüt. La Spezia (Italy) 09:00 21:00
pén. Genoa (Italy) 08:00
 

Fakultatív programok:

Marseilles 24000 HUF /fő
Barcelona 20000 HUF /fő
Valencia 32000 HUF /fő
Róma 39000 HUF /fő
La Spezia 30000 HUF /fő

 

Beutazási szabályok:
magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Utazás részletei:
Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton.

Elhelyezés:
a választott kabinkategóriában

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Minimum létszám:
20 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

A kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Az illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajó:

Hajótársaság: 
Costa
Hajó adatok: 

Tömeg: 102.587 tonna
Hosszúság: 272,2 m
Fedélzetek száma: 12, 8 az utasok számára
Kabinok száma: 1.358
Teljes utaskapacitás: 3.470 fő
Személyzet: 1.027 fő

Szolgáltatások: 

Sport & szépségápolás:
4 úszómedence - az egyik 1 elhúzható tetővel,
5 jacuzzi,
gyermekmedence,
1300 nm alapterületű szépség-, fitnesz- és wellnessközpont (Terme Saturnia, Venus Beauty),
sportpálya (tenisz, foci, röplabda),
futópálya (140 m)

Éttermek & bárok:
3 étterem (melyből kettő híres óceánjáró hajókról - Raffaello 1965, és a Michelangelo 1965 - kapta nevét),
büféétterem (Colombo),
bárok: Conte Rosso, Conte Savoia, Classico Roma, Costa, Solarium, Lido Oceania, Lido Barcelona

Szórakozási lehetőségek:
3 emeletes színház (Rex),
szalonok: Sala da Vinci, Sala Conte Verde,
kaszinó (Casino Neptunia),
diszkó (Disco Vulcanica),
tárgyalótermek (Sala Augustus, Sala Carte),
kártyaszoba,
könyvtár,
internet café

További szolgáltatások:
foto-bolt,
gyorstisztító,
telefon-, fax-, e-mail kommunikáció,
orvosi szoba,
pénzváltó,
recepció & kirándulások irodája,
kápolna,
tárgyalásokhoz szükséges kellékek

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!