MSC Fantasia MSC Cruises

Mediterrán ékkövek Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Fantasia

Tervezett útvonal: Genova - Marseille- Mallorca - Ibiza- Capri - Livorno- Genova

Fedezze fel a Földközi-tenger legszebb városait, utazza be a mindig gyönyörű Mediterráneumot, és legyen része élete legemlékezetesebb utazásában a lenyűgöző MSC Fantasia fedélzetén! A tengerjáró Olaszországból a francia partok felé veszi az irányt, majd a spanyol szigetek érintésével fordul vissza, hogy Nápolyban és a toszkán vidéken is kikössön, mielőtt visszatérne Genovába.
 
1. nap - Indulás!
Első nap az esti órákban buszra száll a csoport, hogy a magyar fővárosból Genovába utazzon.

2. nap - Vár a végtelen tenger!
A csoport a délelőtti órákban érkezik a kikötőbe, ahol már vár a fantasztikus MSC Fantasia!
A kirándulók becsekkolnak, elfoglalják kabinjaikat a hajón - az ebédet már a világbajnok éttermek, bárok egyikében költhetik el. Este az impozáns méretű tengerjáró felhúzza a horgonyt és elindul a naplemente irányában.
Kérjen egy koktélt és élvezze, ahogy az olasz partok lassan eltűnnek a végtelen horizont mögött!

3. nap - Marseille
A bájos francia városka Vegyen részt fakultatív* egész napos kiránduláson és fedezze fel Dél-Franciaország két legnépszerűbb turista látványosságát: Marseille-t és Aix-en-Provence-t! A csoport először a tengerparti Kennedy Corniche-t járja be (autóbusszal), ahonnan lélegzetelállót kilátás nyílik a partközeli „Les Îles” szigetekre. A kirándulók a közeli hegytetőre tartanak, ahol a neobizáci stílusban épült Notre Dame de la Garde impozáns bazilika várja a csapatot - nem beszélve a fantasztikus kilátásról, mely csak arra vár, hogy megörökítsék!
Innen a város más nevezetességeihez kanyarodik az út, a Palais Longchamps után a Vieuy Portnál némi szabadidő eltöltésére és a város fantasztikus konyhájának behatóbb tanulmányozására is jut idő (az ebéd ára nincs benne a részvételi díjban). A szuvenír-vadászoknak és a shopping szerelmeseinek a szomszédos Centre Bourse kihagyhatatlan programpont!
A csoport innen egy 40 perces buszos utazással jut el a hangulatos francia kisvárosba, Aix-en-Provence-ba. A pezsgő egyetemi életéről, valamint a fantasztikus spa lehetőségekről ismert bájos település utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából.
A csoport a gyönyörű, évszázados fák által szegélyezett Cours Mirabeau sugárúton jut el a 17. században épült Mazarin negyedbe, ahol a gyönyörű Quatre Dauphins palotánál a „Négy delfines” szökőkutat, valamint a Szent Megváltó Katedrálist is megtekintik. A kirándulóknak ezt követően némi szabadidő áll rendelkezésükre, hogy az 5-17. század között épült, hangulatos házikókkal szegélyezett környéket felfedezzék.
Fontos információ: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni és lépcsőt is kell mászni, ezért kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni azon. Az ebéd árát (opcionális) a kirándulás nem tartalmazza. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Bizonyos városi események alkalmával a Notre Dame de la Garde nem látogatható - ebben az esetben a csoport a Marseille Székesegyházat keresi fel.

4. nap - Egy kis mediterrán hangulat
A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

5. nap - Római kori örökség felfedezése
Habár legtöbben a véget nem érő bulik koronázatlan fővárosaként gondolnak Ibizára, a ragyogóan napfényes spanyol sziget valójában már az ókor óta fontos kereskedelmi központ is volt. Fedezze fel a sziget gazdag történelmi-kulturális örökségét egy fakultatív* kiránduláson! A csoport első megállója a „Las Salinas” (só síkság), ami korábban egy széles tó volt, már sok kisebb tavacska és lagúna egész hálózatává vált. Az ókori Rómának nagy sóbányái működtek a térségben...
Innen San José hegyi településére vezet az út, ahol egy lenyűgöző, 18. századi templom megtekintése után (csak kívülről) San Antonioba utazhat. Az ősi halászfalu a mai napig népszerű turistahely: a fantasztikus hangulatú barangolást követően gyönyörű vízparti úton kanyarog vissza az út Ibizára.  Az utolsó megálló itt a „Dalt Vila”: az UNESCO világörökség részét képző óvárosi negyed szűk utcácskáinak és fehérre meszelt házainak megtekintése után visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni.

6. nap - A megvalósult álom
Utazás az MSC Fantasia fedélzetén Hatodik napon az MSC Fantasia nem köt ki - itt tehát a lehetőség még alaposabban megismerni a kisebb városnyi területű tengerjáró fantasztikus programkínálatát! Ha nem tette volna még meg, mindenképpen érdemes felkeresni az összes éttermet, bárt és kávézót - mindegyik egyedi hangulattal és fantasztikusnál fantasztikusabb ételkölteményekkel várja az utasokat. Próbálja ki, milyen a tenger közepén sportolni a sportpályák egyikén, vagy mártózzon meg a medencékben, fedezze fel a fedélzeti aquapark örömeit!
Amennyiben háborítatlan nyugalomra vágyik, keresse fel a díjnyertes spa részleget – kérjen egy masszázst valamelyik profi masszőrtől, vagy élvezze a csendet és nyugalmat a relax teremben.
A varázslatos napnyugta kihagyhatatlan látvány! És az MSC Fantasia minden éjjel új életre kel, miután a Nap alábukik a horizonton: a kaszinó színpompás fényei mindenkit arra csábítanak, hogy próbára tegyék szerencséjüket, a színházban a legnagyobb közönségsikereket keltik életre a színészek, a diszkóban pedig hajnalig tart a pörgés...

7. nap - A meseszép Capri szigete
Fedezze fel a csodálatos Nápolyhoz közel fekvő Capri szigetét, amely megannyi filmnek és sikerlistás könyvnek volt az ihletője egy mesés fakultatív* kiránduláson! A szigetre komppal utazik a kirándulók vidám csapata a Nápolyi-öbölből. A Marina Grande-n való kikötést követően minibusz vagy sikló visz Anacapri városába, ahol felfedezheti a hamisítatlan „Capri-életérzést”!
Vegyüljön el a hangulatos utcák forgatagában, tanulmányozza behatóan a helyi árusok portékáit, mielőtt a csoport a Villa San Michele-hez érkezik, amelyet Dr. Munthe, a neves svéd pszichológus épített az előző évszázad elején. Innen gyönyörű kilátás nyílik a szigetet körülölelő tengerre - jó időben akár 30-40 kilométernyire is ellátni!
Majd a kisbusz Capri városába visz, ahol szabadidős programként fedezheti fel a Piazza Umberto I teret övező hangulatos utcácskákat, vagy felkeresheti az Augustus kertet (a belépőt az ár nem tartalmazza) ahol a Faraglioni elbűvölő látványában gyönyörködhet: a három, tengerből kiálló szikla Capri szigetének délkeleti részén - az ide látogató turisták egyik kedvenc célpontja. Az utazás rövid buszos vagy sikló utazással ér véget a helyi kikötőben.
Fontos információ: a Capriba való utazás magán vagy közhasználatú komppal is történhet. A kiránduláson kerekesszékes, valamint mozgásukban korlátozott utasaink nem tudnak részt venni.

8. nap - Livorno, Firenze legjava
A genovai hajósok által a 15. század végén alapított, hangulatos városka, Ajaccio arról a legismertebb, hogy itt született Bonaparte Napoleon. Szinte nincs egy talpalatnyi hely az egész városban, ami ilyen vagy olyan módon ne emlékezne meg a zseniális hadvezérről.A fakultatív* kirándulás a Casone kFirenzét sokan a világ legszebb városának tartják. Vajon igazuk van? Ezt Ön is eldöntheti, ha részt vesz fakultatív* kirándulásunkon, ami a meseszép toszkán város legismertebb nevezetességeit érinti. A csoport 2 órás buszos utazást követően érkezik a városba, melyet az olasz reneszánsz bölcsőjének tartanak. Az első megálló rögtön a Michelangelo tér, ahonnan észveszejtő kilátás nyílik a városra és a hátteret mennyei csipkébe burkoló, misztikus hegyekre.
Innen a Santa Maria del Fiore székesegyházhoz vezet az út: az 1436-ban befejezett mestermű dómja a reneszánsz építészet egyik igazi mesterműve. A környéket a csoport sétálva barangolja be, megállva a 15. századi Santa Croce bazilikánál, ami a történelem egyik legismertebb csillagászának, Galileo Galileinek a végső nyughelye. Majd némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség: érdemes ezt kihasználni a jobbnál jobb éttermek kínálatának megismerésére (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza)! A visszafelé vezető úton gyönyörködjön a csodálatos toszkán tájban, mielőtt a busz a livornoi kikötőbe bekanyarodik.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasok csak fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Azok a mozgásukban korlátozott utasaink, akik szeretnének résztvenni a kiránduláson, a kihajózást követően kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a fedélzeten.
Fontos megjegyzés: az óvárosi negyedben egyenetlen talajon kell sétálni, ajánlott kényelmes cipőt viselni. Vallási ünnepek és események alkalmával a székesegyház látogatása korlátozott lehet vagy akár zárva is tarthat. A kiránduláson mozgásukban korlátozott illetve kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

9. nap - Útban hazafelé
Utolsó nap az MSC Fantasia a reggeli órákban köt ki. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodott a mediterrán ékkövek felfedezése közben.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Genoa - 18:00
vas. Marseille 08:00 17:00
hét. Mallorca 10:00 23:59
kedd Mallorca 00:01 01:00
kedd Ibiza 08:00 19:00
sze. tengeri nap - -
csüt. Naples 07:00 17:00
pén. Livorno 09:00 19:30
szo. Genova 08:00

Választható opciók*:
fakultatív programok*, választható italcsomagok*.

Kabintípusok leírása:
Belső Fantastica kabin: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

Ablakos Fantastica kabin: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban 

Balkonos Fantastica kabin: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

Beutazási szabályok:
magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Utazás részletei:
Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton.

Elhelyezés:
a választott kabinkategóriában

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Minimum létszám:
15 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

A kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Az illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 9 hajóból áll. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 

Épült: 2008, flotta tagja: 2008 december óta
137 936 tonna, 333,3 m hosszú, 37,92 m széles. Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel): 3 274, kabinok száma: 1 637, személyzet: 1 332 fő, sebesség: 22 csomó, áram: 110/220 V, 13 utasdeck, 15 lift, környezetvédelem: AWT (Advanced Water Treatment)

Szolgáltatások: 

Medencék: 4 felnőtt, 1 gyermekmedence,  12 SPA fürdő, csúszda
6 étterem, 10 bár, 3 szabadtéri bár, MSC Aurea SPA, napozóterasz, futópálya, shuffleboard, squash, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda), színház, diszkó, tinidiszkó, konferenciaterem, művészeti galéria, boltok, kaszinó, kártyaszoba, fotógaléria, fotóbolt, videójátékok, 4D interaktív mozi

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

 

MSC Jacht Klub lakosztály (99 db) és lakosztály balkonnal (8 db): 22-51 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak, fürdőszoba káddal, tágas szekrény, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), Nintendo Wii konzol (MSC Jacht Klub), minibár, széf

Balkonos kabin (1 151 db - ebből 18 mozgáskorlátozottak részére kialakítva), külső kabin (85 db - ebből 2 mozgáskorlátozottak részére kialakítva): 17-20 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Belső kabin (294 db - ebből 11 mozgáskorlátozottak részére kialakítva): 16 nm,  légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval,  interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!