Húsvéti meglepetés csoportos mediterrán Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! Costa Pacifica

Tervezett útvonal: Genova - Barcelona - Palma de Mallorca - La Valletta - Catania - Civitavecchia - Genova

Milyen lesz az út?
Az út a Földközi-tenger nyugati medencéjébe kalauzol el, a tengeri utazás mellett három ország hat gyönyörű városát és kikötőjét érinti. A kikötőkben elérhető fakultatív programokon kulturális, történelmi kalandozásokra várjuk, melyek ókori, középkori és reneszánsz emlékhelyekre kalauzolnak el, megismerhetik a nagyvárosok arcát meghatározó, monumentális épületeket, a csodálatos természeti környezetet. Két kikötő között a tengert az impozáns Costa Pacifica fedélzeten szelheti át. A fantasztikus harmóniában megépített, grandiózus hajó a művészetek tengeri birodalma, ahol minden az Ön kényelméről és gondtalan kikapcsolódásáról hivatott gondoskodni.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Az utat bátran ajánljuk olyan utazóknak, akik a frissítő kikapcsolódás és önfeledt szórakozás koktéljába kulturális, történelmi csemegéket is vegyítenének. Spanyol, máltai és olasz városok lenyűgöző kavalkádja, varázslatos ókori barangolások, monumentális épületek, városok, sőt egész régiók szimbólumává nemesedett, ikonikus alkotások tucatjait keresheti fel egy hét alatt. Gaudí mesebeli épületei Barcelonában, az elbűvölő Serra de Tramuntana hegy és varázslatos környéke Palma de Mallorcán, barangolás a máltai Nemzeti Régészeti Múzeum évezredes műkincsei között, és a koronaékszer: Róma mind-mind Önre vár, hogy felfedezze!

Mire számíthat a hajón?
Szépség és kifinomult elegancia, a modern technológia tálalásában, megfejelve szórakoztató programok és lehetőségek tucatjaival - egy mondatban összefoglalva erre számíthat, ha a Costa Pacifica fedélzetére lép. Olasz beütésű exteriőr, mediterrán hangulatú, műalkotásokkal gazdagon díszített enteriőr várja a tengerjárón, ahol éjjel-nappal szól a zene és egy percre sem áll le a társasági élet és szórakozás. Élvezze a fenséges színházterem varázslatos előadásait, merüljön el a kulináris élvezetekben - vagy dőljön hátra egy napozóágyban és élvezze a szikrázó napsütést valamelyik medence partján vagy az egyik napozóteraszon.
 
1. nap
A csoport az éjszakai órákban indul útnak Budapestről Genova irányába.

2. nap - Genova
Délelőtt már a genovai kikötőbe érkeznek, ahol becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása. A nap hátralevő részében már a Costa Pacifica vendégszeretetét élvezheti. Fedezze fel az olasz formatervezők által ihletett, fantasztikus belső tereket, melyeket több száz eredeti műalkotás és több, mint 6 ezer nyomat varázsol teljessé. A kortárs és klasszikus szobrászok, festők, grafikusok által megalkotott műtárgyak harmonikus és pihentető környezetet teremtenek, a hajó belső közösségi tereiben egész nap szól a zene, a kültéri részeken pedig a tenger hullámainak andalító ritmusa várja... Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Barcelona
Rövid: Városnézős-kulturális program · Monjuic-hegy · Diagonal és a La Sagrada Família · Gótikus negyed · Poble Espanyol szabadtéri múzeum
Leírás: Barcelona városa egy igazi kis ékszerdoboz, ahol letűnt korok monumentális alkotásai, modern művészek által megálmodott, káprázatos helyek, történelmi és kulturális csemegék várják az utazókat. A csábítóan szép katalán főváros a legnagyobb művészeket is megihlette az évszázadok során... Fedezze fel fakultatív* kirándulásunkon a település gyönyörű természeti adottságait, ismerje meg a város történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!
A csoport a Montjuic hegyre látogat el elsőként, amely közel 200 méteres magasságával az egész város fölé tornyosul - és ragyogó rálátást, fantasztikus panorámát kínál Barcelonára. Innen a belvároson áthaladva a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol az első látványosság Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a Sagrada Família templom. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolhatnak a kirándulók. A középkori városrészben egymást érik az óváros világhírű látnivalói. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap - Palma de Mallorca
Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott · Serra de Tramuntana · Valldemossa · Spanyol falu · Palma de Mallorca óvárosa
Leírás: Fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A fakultatív* kiránduláson résztvevők a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. Ahol a hegységben megbújó, varázslatos falvak, ősi falak és a fantasztikus panoráma várja a csoportot. Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a helyenként meredek utakat évszázados kőfalak szegélyezik. A macskaköves sikátorokban bolyongó ősi templomokat és helyi művészek aprócska boltjait találhatja, ahol a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

5. nap - Tengeren
Málta felé hajózva a Costa Pacifica ezen a napon nem köt ki - így Ön egész nap élvezheti a tengert, a napsütést és kedvére válogathat a tucatnyi programlehetőség közül a fedélzeten. A Földközi-tenger hűs hullámait szelve természetesen nem kell nélkülöznie a vízi örömöket: várja Önt az olaszos napozóterasz, az aquapark csúzdákkal, és gyönyörű kültéri medencében csobbanhat. Ha teljes testi-lelki kikapcsolódásra vágyik, keresse fel a világszínvonalú spa részleget, ahol tucatnyi szolgáltatás és élmény közül válogathat.
Ha más fajta kikapcsolódásra vágyna: a 4D moziban megnézhet egy kasszasikert, esténként pedig a Stardust színház háromszintes nézőterére foglalhat jegyet. A zene szerelmesi örömmel vehetik, hogy korszerű zenestúdióban akár saját nyaralásukat is megkomponálhatják - szakértő technikusok segítségével. Az éjszakai órákban - egészen kora hajnalig - a diszkó várja a táncolni vágyó párokat.

6. nap - La Valletta
Rövid: Kulturális kirándulás · Barakka kert · Nagymesterek Palotája · Régészeti múzeum · történelmi negyed
Leírás: Tökéletes kirándulás várja fakultatív* programunkon azokat, akik szeretnék felfedezni egy nagyváros meglepő művészeti, történelmi és kulturális örökségét. A kikötőből Málta fővárosába vezet az út, ahol az első megálló a Barrakka kert. A 18. századba épült gyönyörű helyről csodálatos kilátás nyílik Málta természetes Nagy-öblére valamint a környező városokra is. Ne felejtse a fedélzeten a fényképezőgépét!
Innen a Szent János-társkatedrális felé veszik az irányt, melyet a Máltai lovagok építettek a 16. század derekán (megtekintés csak kívülről), majd tovább az elnöki palotához. Ez az épület egykor a Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Rendnek nagymestereinek rezidenciája volt - ma pedig az ország államfőjét szállásolja el.
A kirándulás a Nemzeti Régészeti Múzeumban ér véget, ahol egészen a történelem előtti időkbe repülhet vissza, de föníciai, görög és római korból származó emlékeket is őriznek itt. A hajóra való visszatérés előtt a város központjában némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: parlamenti események alkalmával az Elnöki Palota helyett a Hadtörténeti Palotához látogat el a csoport, vagy hosszabb időt tölt a Régészeti Múzeumban. Visszatérőben a buszok nem állhatnak meg közvetlenül a hajóknál, csak az utasterminál bejáratánál.

7. nap - Catania
Rövid: Kulturális és városnéző program · Taormina történelmi városközpontja · Porta Messina · Palazzo Corvaja · Görög színház
Leírás: A fakultatív* kiránduláson résztvevők busszal utaznak Taorminára. A Monte Tauro lábainál egy csodálatos síkon fekvő városka gyönyörű természeti környezetben várja az ide látogatókat - nem csoda, hogy már évezredek óta lakott vidék... Taorminában fantasztikusan gazdag görög, római és középkori hagyaték várja a kirándulókat. A városnézés a történelmi negyedben kezdődik, ahova a régi városkapun, a Porta Messinán áthaladva juthatnak el. Innen egy rövid sétányira található a település legismertebb épülete, a Palazzo Corvaja (megtekintés csak kívülről). A középkori erőd magja egy 11. században épült torony, melyet a szigetet akkoriban uraló arabok emeltek. Az évszázadok során egyre-másra bővült a torony, a létesítményt fénykorában a Szicíliai Parlament épületeként használták. A második világháború utáni években egy rövid ideig elhanyagolták, ám az ’50-es évekre régi pompájában újították fel.
Majd a séta az óvárosi rész szíve felé folytatódik, a fantasztikus görög színház irányába. A hellén kori épület egész Szicília egyik jelképe, melyet történészek szerint a Kr.e. 3. század körül építettek, majd a római császárok idején felújították és kibővítették úgy, hogy akár 10 ezer nézőt is képes volt befogadni. A monumentális ókori romok környezete is fantasztikus: az észak-keleti oldalában egy hatalmas, mediterrán stílusú park húzódik meg.
A kirándulás végén némi szabad idő is rendelkezésre áll, melyet csavargásra vagy egy kis shopping túrára is felhasználhat.

Megjegyzés: a kirándulás nagyobb részében a csoport sétálva közlekedik, kényelmes cipő viselete ajánlott.

8. nap - Civitavecchia
Rövid: Egész napos kirándulás Rómában · Colosseum · Trevi szökőkút · Pantheon · Piazza Navona · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika
Leírás: Fedezze fel az ókori birodalom egykori központját, az élettől pezsgő modern nagyvárost - ismerje meg Rómát, az európai civilizáció egyik bölcsőjét és a keresztény vallás központját egy fakultatív*, egésznapos kiránduláson! A kirándulók busszal (és részben gyalogszerrel) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. Az első megálló a Colosseum: a Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd sétálva folytatódik az út: a cél a Trevi szökőkút. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...
A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutáni programot teljes egészében a kirándulás legfontosabb állomásánál, a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek garmadája tarkítja, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

9. nap - Genova
A csoport visszaérkezik Genovába. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Budapest. 

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Nap Kikötő Érkezés Indulás
pén. Genoa (Italy) - 17:00
szo. Barcelona (Spain) 13:30 21:00
vas. Palma De Mallorca (Spain) 08:00 18:00
hét. Cruising - -
kedd La Valletta (Malta) 08:00 18:00
sze. Catania (Sicily) 07:00 13:00
csüt. Civitavecchia (Italy) 08:00 19:00
pén. Genoa (Italy) 08:00 -
Fakultatív programok:
Barcelona 20000 HUF /fő
Mallorca 15000 HUF /fő
Valletta 17000 HUF /fő
Catania 20000 HUF /fő
Civitavecchia 28000 HUF /fő

Utazás részletei:
Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton.

Elhelyezés:
a választott kabinkategóriában

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Minimum létszám:
20 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Indulási kikötő: 
Velence
Érkezési kikötő: 
Velence

Ár tartalmazza

A kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Az illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajótársaság: 
Costa
Hajó adatok: 

Vízre bocsátás éve: 2009
Tömeg: 114.500 tonna
Hossz: 290 m
Szélesség: 35,5 m
Max. sebesség: 23 csomó
Fedélzetek száma: 17, ebből 14 utasfedélzet
Kabinok száma: 1.504, ezek közül 579 balkonos
Teljes utaskapacitás: 3.780 fő
 

Szolgáltatások: 

A hajó szolgáltatásai

Sport & szépségápolás
    4 úszómedence - kettő elhúzható tetővel, egy pedig vízi csúszdával, 4 jacuzzi , pancsolómedence a gyermekeknek
    Többfunkciós sportpálya, szabadtéri kocogósáv
    Samsara Spa - 6.000 nm-es wellness-centrum két szinten, tornateremmel, tengervizes medencével, kezelőszobákkal, szaunával, gőzkamrával és szoláriummal, Samsara kabinokkal és lakosztályokkal.

Éttermek & bárok
    5 étterem, köztük a Club Blue Moon és a Samsara étterem, melyek külön díj ellenében, előzetes asztalfoglalást követően vehetők igénybe
    13 bár, köztük egy konyak- és szivarbár , valamint egy kávé- és csokoládébár

Szórakozási lehetőségek
    Háromemeletes színház, 4D mozi, kaszinó és diszkó
    Internetpont és könyvtár
    Üzletek
    PlayStation játékterem számítógépes- és videojátékokkal, Squok Club gyermekjátszó
    Forma-1 szimulátor
    Óriáskivetítő az úszómedencés fedélzeten

További szolgáltatások
    Foto-bolt
    Gyorstisztító
    Telefon-, fax-, e-mail kommunikáció , WI-FI
    Orvosi szoba
    Pénzváltó
    Recepció & kirándulások irodája
    Kápolna

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!