MSC Grandiosa Mediterrán vakáció csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Útvonal: Genova ~ Nápoly/Pompeii ~ Messina/Taormina ~ Valletta/Mdina ~ Barcelona ~ Marseille/Arles ~ Genova

1. nap
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Grandiosa fedélzetére. Az ebédet a csoport már büféétteremben fogyaszthatja el. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway – Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap
Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap
A reggeli órákban kikötés Messina városában, ahonnan egy egész napos fakultatív kirándulás keretein belül az Etnát és Taorminát keresi fel a csoport. A kb. másfélórás autóbuszos utazás során képeslap szépségű tájak váltakoznak, míg el nem éri Európa legmagasabb, működő vulkánját. Az Etna meghódítására a Strada dell’Etna, vagyis a Déli útvonal szolgál ezen a napon. A felvonón érdemes kéznél tartani a fényképezőgépet, hiszen a vulkánra és a csillámló tengerre is csodálatos panoráma nyílik. Továbbutazás Taormnia városába, ahol szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel a várost, ehet egy jót a kockásabroszos éttermekben vagy élvezheti a napsütést a kávézók teraszán. A délutáni városnézés érinti a kiváló akusztikával rendelkező görög színházat, melynek építését a hellásziak kezdték meg végül pedig a rómaiak fejezték be. Háttérnek pedig álmodni sem lehetne szebbet az Etna sziluettjénél. Később feltűnik a XIII. században épített Szent Miklós katedrális, a XV. századi Corvaja palota és a kis római Odeon színház is. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap
Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról bámulatos kilátás tárul az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A vársokapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Egész napos hajózás az azúrkék tengeren. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7.nap
A déli órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számon tartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap
Érkezés a reggeli órákban Marseille kikötőjébe. A félnapos fakultatív kirándulás egy másfélórás utazással indul a Camargue régióban fekvő történelmi Arles városába. A rómaiak Gallia Narbonensis provincia székhelyévé tették. A fennmaradt római kori építészeti emlékek 1981 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Vincent van Gogh egy évet töltött Arles-ban. Ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített, számtalan alkotásán köszön vissza a város különleges hangulata és nevezetességei. A gyalogos városnézés magában foglalja a római amfiteátrum megtekintését kívülről, amely az I. században gladiátorviadalok helyszínéül szolgált. Az arénát a XIX. században újjáépítették, azóta színes piacoknak és izgalmas bikaviadaloknak ad otthont. Szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel Franciaország gyöngyszemét. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap
Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

Fakultatív kirándulások:

~ Sorrento és Pompeii: 39.000,- Ft

~ Messina - Taormina: 35.000,- Ft

~ Valletta és Mdina: 25.000,- Ft

~ Barcelona - Gaudí nyomában: 35.000,- Ft

~ Marseille - Arles: 25.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A KABINTÍPUSOK LEÍRÁSA:
- Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

- Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok: A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó/Genova – Budapest útvonalon, turista osztályon,
- 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 1 éjszakai szállás Genovában háromcsillagos szállodában,
- teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Genovában,
- repülőtéri és kikötői illeték,
- hajón fizetendő szervizdíj,
- transzfer autóbusszal,
- félnapos városnézés Genovában,
- a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Útlemondási biztosítás köthető, mely az alap részvételi díj 3%-a.

Ár nem tartalmazza

útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

Az MSC Cruises 2019. novemberében adja át legújabb, MSC Grandiosa tengerjáró hajóját, mely a Meraviglia Plus hajóosztály tagjaként érkezik. Az MSC Grandiosa a tengeri szórakoztatást újabb szintekre emeli, ezzel garantálva az önfeledt kikapcsolódást. A Carousel Lounge-ban újabb két Cirque de Solei előadás készül kifejezetten a hajótársaság megrendelésére. A Polar Aquapark a család apraja-nagyjának örömére szolgál, hiszen a tengerek legizgalmasabb víziparkjában három csúszda, számtalan medence és sok-sok játék közül választhatnak az utasok. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei felkereshetik a panorámás edzőtermet, a Sportplex pályát, vagy a nyitott fedélzeten a futópályán élvezhetik a friss tengeri szellőt. Az ízutazás is garantált a fedélzeten, hiszen minden este különböző ételkülönlegességek közül választhatnak az utasok. A testi-lelki feltöltődésről a díjnyertes, hatalmas területen kialakított Aurea Spa gondoskodik. Napközben és esténként a bowling pálya, a virtuális játéktér, a gyermek- és tinédzserklubok valamint a Broadway-színvonalú előadásokat felvonultató színház felel a szórakoztatásért.

MSC Yach Club Royal lakosztály: franciaágy, tágas ruhásszekrény, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) bár, hűtő, kávéfőző, légkondicionáló, erkély étkezőasztallal és pezsgőfürdővel.

MSC Yacht Klub Deluxe lakosztály: franciaágy, tágas ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, kávéfőző, légkondicionáló, erkély.

MSC Yacht Klub Interior:  franciaágy, ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval,  okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, kávéfőző, légkondicionáló.

Duplex (kétszintes) lakosztály: Alsó szinten található: nyitott nappali/étkező kanapéval, mely kérésre franciaággyá alakítható. Felső szinten található: hálószoba franciaággyal, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható. Két gardróbszekrény, két fürdőszoba (az egyik káddal, a másik pedig zuhanyzóval.) Okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló. A  lakosztályhoz tartozik egy erkély, étkezőasztallal és pezsgőfürdővel.

Lakosztály szögletes erkéllyel: franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, tágas ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló. Az erkélyen étkezőasztal és pezsgőfürdő.

Kabinok családok részére: akár 10 fő befogadására is képes, két vagy 3 összenyitható kabinból áll, melyek külön fürdőszobával rendelkeznek. Csak a “fantastica experience” igénylésével érhető el.

Balkonos kabin: franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval,  okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló. Egyes kabinok részleges kilátással rendelkeznek.

Tengerre néző kabin:  franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható,  ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval vagy káddal, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló.

Belső kabin: franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható,  ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló.

Belső stúdió: egyszemélyes ágy, mely kanapévá alakítható, ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!