MSC Orchestra MSC Cruises

Az igazi norvég csodák Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Orchestra

Útvonal: Hamburg - Alesund - Honningsvag - Tromso - Leknes - Trondheim - Andalsnes - Olden - Hamburg

Garantált indulás! Kiemelt kedvezménnyel foglalható! (Amely visszavonásig van érvényben!)
Félnapos városnézés Hamburgban!

A 2007-ben épített hajó a Musica hajóosztályba tartozik és egyesíti magában a stílus, kényelem és biztonság elemeit. Tágas és elegáns belső terei, testet-lelket felüdítő Aurea Spa szolgáltatásai, gasztronómiai újításai minden utas számára felejthetetlenné teszik az MSC Orchestra fedélzetén eltöltött időt. A fedélzetről és a kabinok balkonjáról csodálatos kilátásban lehet részük, miközben a keskeny fjordokban halad a hajó a következő kikötési pont felé. Az aktív kikapcsolódás kedvelői is számos lehetőség közül választhatnak: személyi edzés, futópálya és modern gépekkel felszerelt edzőterem várja a vendégeket.

1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Orchestra tengerjáró fedélzetére. Vacsora és szállás a hajón.

2. nap
Egész napos hajózás a tengeren Norvégia irányába. A tengeri nap során kipihenhetik az utazás fáradalmait, feltöltődhetnek az Aurea Spa-ban és felfedezhetik az MSC Orchestra számos izgalmas helyszínét.

3. nap
Kikötés a délelőtti órákban Alesund 1793-ban alapított városában, mely Norvégia egyik legfontosabb kikötője is egyben. A háromórás fakultatív program Alesund legjavát hivatott bemutatni a látogatóknak. A városközpont 1904-ben teljesen leégett, de mint egy hamvaiból feltámadó főnix madár Alesund is oly hamar építette magát újjá a szecesszió stílusában. A nap folyamán a Szabadtéri Múzeum és egy különleges hajó kollekció felkeresése. Ezeket az Aksla kilátópont követi, ahonnan a várost övező végeláthatatlan fjordokra és szigetekre nyílik kilátás. A különleges hangulatú várost 2007-ben a norvégok, 2009-ben pedig a Times magazin is Norvégia legszebb városának választotta. Este vacsora és szállás a hajón.

4. nap
A tengeri nap folyamán bekapcsolódhatnak az animációs programok valamelyikébe.

5. nap
Délutáni órákban érkezés az Északi-fokhoz, Európa legészakabbra fekvő csücskébe, Honningsvag városába. A nagyjából hat órát felölelő program a kikötési pont legfontosabb látnivalóit foglalja magába. A fakultatív program első állomása a kb. egyórás utazásra fekvő Északi-foki Látogatóközpont, ahol mindenki a maga tempójában fedezheti fel a régiót, annak történelmét vagy megpihenhet a kávézóban. A Magerøya-szigeten található a meredek, szinte függőleges sziklafal, amely levezet egészen a Jeges-tengerig. Ezt követően érkezés a királyrákok világába, ahol egyes példányok 30 évesek, 2 méterre és 10 kg-ra is megnőnek. Tanulmányozásukat követően kóstolóra is adódik lehetőség. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Kikötés a kora délutáni órákban Tromso-ban, mely az északi sarkkörön túl található. A várost több sziget alkotja, az összeköttetést pedig számos híd és alagútrendszer teremti meg. Tromso történelme során folyamatosan fejlődött, a sarkvidéki kereskedelem egyik legfontosabb központjaként tartják számon. A félnapos fakultatív kirándulás során utazás autóbusszal a Kvaløya –szigetre, ahol a hegycsúcsok magassága meghaladja az 1000 métert. A Bálnák-szigete néven is ismert Kvaløya-t számos fjord tagolja három elkülönülő részre és a Golf-áramlatnak köszönhetően a környék egyik legmelegebb területe. Érkezés a szigeten található 300 kutyát számláló husky farmra. A túra további részében a huskyk lesznek a csoport kísérői, amíg bejárják a sarkvidék gyönyörű tájait. Visszaérkezéskor egy csésze forró kávé és helyi sütemény várja a látogatókat. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap
A kora délutáni órákban érkezés a Lofoten-szigetre, melynek neve – formája után – hiúzlábat jelent. Leknes városa a szigetcsoport földrajzi középpontjában fekszik. Lofoten egyik olyan városa, melynek gazdasága nem a halászattól függ és városközpontja nem vízpartra épült. A félnapos fakultatív kirándulás a szigetcsoport legkarateresebb és legbájosabb falvait mutatja be a látogatóknak. Az első megálló a Flakstad-öböl, ahol a XVIII. századi piros színű templom felkeresése, majd továbbutazás a Sund Fisheries Múzeumba, amelyet eredetileg egy kovácsmester alapított 1964-ben magángyűjteménye darabjaiból. 1999 óta működik látogatható múzeumként. A kiállított tárgyak között találni hajókat, halászati eszközöket és néhány olyan hajómotort is, amely még mindig működőképes. Visszaúton Utakleiv vízparti faluján vezet az út, melyet a Times magazin Európa legromantikusabb partszakaszai közé választott. Délutáni órákban visszaérkezés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Délutáni órákban kikötés Trondheim-ben, ahol egy kétórás fakultatívvárosnézés veszi kezdetét a Trondheim-fjord déli szakaszán, a Nidelva-folyó torkolatában, egy nem mindennapi nézőpontból, hiszen a csoport tagjai egy villamosról csodálhatják az elsuhanó tájat. A régi villamos 1924 óta nélkülözhetetlen része a városlakók életének. Az utazás során megtekinthetőek Trondheim XVI. századi erődítményei és vidám színű faházai. Norvégia harmadik legnagyobb városa napjainkban oktatási, technikai és gyógyászati kutatási központ is egyben. Érdemes megtekinteni a Nidaros katedrálist és a rakparton húzódó egykori kereskedőházakat is. Nap további részében szabadidő. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap
Érkezés a reggeli órákban a Romsdalsfjord partján fekvő Andalsnes városába. A félnapos fakultatív kirándulás Norvégia lenyűgöző természeti látnivalóihoz kalauzolja az utazókat. Az útvonal a lazacban gazdag Rauma-folyó mentén vezet, ahonnan páratlan kilátás nyílik az 1150 m magas Romsdalshornet-hegyre. Európa legmagasabb meredek sziklafala, a Trollok fala is közelebbről szemügyre vehető a program során. Továbbutazás a Sogge-hídon keresztül, az Isterdal-völgyig, majd az ország egyik leghíresebb útszakaszán, a hajtűkanyarokkal tűzdelt Trollok útján. A szerpentin igazi adrenalinlöket, amelyet a 180 méteres magasságból lezúduló Stigfossen-vízesésnél lévő megálló koronáz meg igazán. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap
A kora reggeli órákban kikötés Oldenben. A félnapos fakultatív program az Innvikfjord partjain halad, amíg el nem éri Loen festői faluját, amely az Északi-fjord és a Lovatnet-tó ölelésében fekszik. Ezt követően egy 45 perces hajózáson vehetnek részt a nyugodt hegyi tavon, ahonnan felpillantva csodálatos hegycsúcsok szegélyezik az utat. A kellemes programon egy finom tea és forró sütemény melegíti át az utazókat, mielőtt elérik a Kjenndal gleccser-t és háborítatlan környezetét. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap
Egész napos hajózás Hamburg irányába. Ezen a napon lehetőség adódik megpihenni és feleleveníti az eddig szerzett élmények sokaságát.

12. nap
Kikötés Hamburgban a reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés az éjszakai órákban.

Fakultatív kirándulások:
~ Alesund: 30.000,- Ft
~ Honnigsvag: 109.000,- Ft
~ Tromso: 75.000,- Ft
~ Leknes: 37.000,- Ft
~ Trondheim: 25.000,- Ft
~ Andalsnes: 29.000,- Ft
~ Olden: 43.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A KABINTÍPUSOK LEÍRÁSA:
- Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
- Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Hamburg
Érkezési kikötő: 
Hamburg

Ár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon, 11 éjszakai szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), transzfert autóbusszal, félnapos városnézést Hamburgban, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használatát, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, magyar idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

Illetékek, kötelező szervizdíj, útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 9 hajóból áll. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 

Épült: 2007-ben, a flotta tagja 2007 óta
92 409 tonna, 293,8 m hosszú, 32,2 m széles. Urasok száma (kétágyas elhelyezéssel) 2 550 fő, kabinok száma: 1 275, személyzet: 987 fő, áram: 110/220 V, utas deckek: 13, liftek száma: 13

Szolgáltatások: 

2 felnőtt-, és 1 gyermekmedence, 4 jacuzzi
5 étterem, 8 bár és 2 szabadtéri bár,  SPA (1 160 nm), napozóterasz, futópálya, shuffleboard, teniszpálya, minigolf, színház, konferenciatermek, diszkó, több tánctér, gyermekjátszó, videójátékok, gyerekjátszó, boltok, pókerszoba, kaszinó, fotókiállítás, művészeti galéria, fotóbolt, társasjátékszoba, könyvtár

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

 

Balkonos lakosztály (18 db): 25 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak, fürdőszoba káddal, tágas szekrény, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Balkonos kabin (809 db - melyek közül 3 mozgáskorlátozottak részére kialakított): 15 - 17 nm, és külső kabin (173 db - melyek közül 2 mozgáskorlátozottak részére kialakított. A kabinok "porthole" ablakkal rendelkeznek): légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakítottakat), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Belső kabin (275 db - melyek közül12 mozgáskorlátozottak részére kialakított): 14 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakítottakat), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!