MSC Meraviglia Mítoszok földjén magyar idegenvezetővel

Útvonal: Hamburg - Edinburgh - Kirkwall - Reykjavík - Isafjordur - Akureyri/Húsavík - Loch Ness - Hamburg

Az MSC Cruises legújabb zászlóshajójának neve, nem meglepő módon „csodát” jelent. Az MSC Meraviglia kifinomult ötvözete az olasz eleganciának a legkorszerűbb technológiának és a formabontó dizájnnak. A promenád mennyezetét egy 480 m2-es LED képernyő alkotja, vizuális mágiával varázsolják elő a napkeltét, a romantikus naplementét és a csillagos égboltot. A Carousel Lounge-ban a világhírű Cirque du Soleil speciálisan az MSC Meraviglia fedélzetére megálmodott produkciók ejtik ámulatba a vendégeket. Az „okos” megoldások fellegvára, hiszen már nemcsak fedélzeti kártyát, hanem karperecet is használhatnak a vendégek vásárlásra, több száz interaktív képernyőn foglalhatnak időpontot az Aurea Spa kezeléseire, színházi előadásokra és speciális éttermekbe. Mi több, vásárláskor a virtuális tükör segítségével próba nélkül is megtudhatják, hogy a kiválasztott ruhadarab hogy mutatna. Mindezek mellett a felhőtlen kikapcsolódásért a bowling-pálya, Formula 1 szimulátorok, a világ különlegességeit tálcán kínáló éttermek, medencekomplexum és aquapark felel.

1. nap: Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Meraviglia fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

2. nap: Egész napos hajózás a tengeren South Queensferry irányába. Ezen a napon az utasok felfedezhetik az MSC Cruises 2017-ben átadott, új zászlóhajóját, melynek neve is „csodát” jelent. Nem meglepő a névválasztás, hiszen a tengerek legújabb ékköve számos új, eddig ismeretlen élményt rejt magában. A belső sétányt a nap 24 órájában átjárja a vizuális mágia, mivel annak teljes mennyezetét 480 m2-nyi LED borítja, így varázsolva a napszaknak megfelelő környezetet az utasok elé. A legkorszerűbb technológia keveredik a modern formatervezéssel és az eleganciával.

3. nap: Kikötés a kora reggeli órákban South Queensferry kikötőjében. A félnapos fakultatív program Skócia pompás fővárosába kalauzolja az utazókat. Edinburgh kialudt vulkánok és hegyes szirtek tetején állva nyújt drámai hatást látogatóinak. A program során Edinburgh középkori óvárosának valamint XVIII. századi újvárosának történelmi attrakcióit van lehetőség felkeresni. Később Britannia egyik legtöbbet látogatott nevezetességének, a bazaltsziklán fekvő Várnak felkeresése, mely számos király és királynő otthonául szolgált. Séta az UNESCO világörökségi listáján is szereplő „Királyi Mérföldön” vagyis a Royal Mile-on, mely összeköttetést teremt a Vár és a Holyrood Palota között. A Palota II. Erzsébet királynő skóciai rezidenciája, ahol nyaranta egy hetet tölt el. Az év további részében nyitva áll a látogatók előtt. A Holyrood Park legmagasabb pontja „Artúr széke”, ahonnan páratlan kilátás nyílik az egész városra. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Érkezés a reggeli órákban Kirkwall kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulás során látogatás Skócia legészakabbra fekvő whisky gyárában, a Highland Park Destillery-ben, melyet 1798-ban alapítottak. A szerény kezdeteket követően egyre erősebb és elismertebb lepárlóként tartották számon díjnyertes párlatai révén. A vezetés egy rövid filmvetítést is tartalmaz és természetesen egy kóstolót is Skócia legzamatosabb nedűjéből. Továbbutazás az Orkey-szigeteknél található Scapa Flow öbölbe, mely az első és a második világháborúk során a Brit Királyi Haditengerészet fő bázisa volt. Kirkwall központjában található a XII. században emelt Szent Magnus katedrális. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Egész napos hajózás a tengeren a vikingek hazája felé, Izlandra. Az úszó szállodakomplexum fedélzetén számtalan, kifejezetten tengeri napokra összeállított program és fedélzeti szolgáltatás közül választhatnak az utasok.

6. nap: Érkezés a reggeli órákban Reykjavík kikötőjébe. Fakultatív kirándulás a lávamező közepén elterülő, 37-39 °C meleg, gyógyító hatású, türkizkék Kék Lagúnához. A 45 perces autóbuszos utazásra lévő lagúnában 9 millió liter víz található, mely gazdag szilícium-dioxidban és kénben, ezáltal segíti a bőrbetegségek gyógyulását is. A 40 óránként teljesen átcserélődő, tejfehér színű vízkészletet az algák teszik kék színűvé. Az 1980-ban megnyitott fürdőkomplexum a közelben található Svartsengi erőműnek köszönheti létrejöttét. Az innen kiömlő, felesleges és a láván összegyűlt termálvíz jótékony hatását a helyiek fedezték fel és nem sokkal később létrehozták a gyógyfürdőt, melyet páratlan szépsége miatt is felkeresnek az Izlandra látogató utazók. Visszaúton rövid városnézés a fővárosban, Reykjavíkban, melynek neve „füstös öblöt” jelent, valószínűleg a közeli hévízforrásokból feltörő gőzök miatt kapta. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Kikötés a reggeli órákban Isafjordur-ban. A fakultatív program első mérföldköve már a hajóról leszállva az utasok szeme elé tárul, amely nem más, mint a lenyűgöző, hamisítatlan izlandi táj. Az utazás élesen barázdált, hegyes terepen vezet keresztül, falvak, farmházak és földművelésre használt területen. Érkezés a Wesfjords második legnagyobb fjordjába Arnafjordurba, melynél szebbet nem találni az egész vidéken köszönhetően a változatos domborzatnak, a fenséges hegyeknek és a lélegzetelállító látványt nyújtó Dynjandi vízesésnek, mely 100 m magasságból zúdul alá. A hét kisebb zuhatagból összeálló vízesés egy menyasszonyi fátyolra emlékeztet, mivel a tetején 30 m, az alján pedig 60 m szélességben terül el. Visszaúton számtalan lehetőség adódik fotózásra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: A kora reggeli órákban érkezés Akureyri kikötőjébe. A félnapos fakultatív program egy igazán kalandos, szórakozató és izgalmas kombinációt teremt, hiszen egy Izlandon tett kirándulás nem lenne az igazi, ha a bálna les kimaradna a programból. A kikötőt elhagyva lenyűgöző völgyek, erdők és farmházak szegélyezik az utat Európa bálna les fővárosáig, a kb. 100 km-re fekvő Húsavíkig. A hangulatos kikötőt színes hajók és hófödte csúcsok övezik. A csuka- és hosszúszárnyú bálnák mellett, kardszárnyú delfineket, a tenger bohócainak nevezett lundákat, egyéb tengeri állatokat, madarakat is látni ezen a vidéken. A fehércsőrű delfinek játékosan úszkálnak a hajók mellett. A tengeri kalandot egy helyi étteremben elfogyasztott ízletes ebéd követi. Később a Húsavík Whale Center látogatása következik, amely bálnákat és bálnavadászatot bemutató múzeum. A kiállítás során sok minden megtudható ezekről a fagyos izlandi vizekben élő fenséges lényekről. Visszaúton megálló az „istenek vízesésénél”, a Godafoss-nál, mely az ország legnagyobb és lenyűgözőbb zuhatagai közé tartozik. A gleccserfolyam kb. 12 méter magasságból zúdul alá ezen a 30 méter széles szakaszon. A vízesés fontos szerepet játszott Izland keresztény hitre való átállásában, ugyanis miután a főpap, Porgeir törzsfőnök meghozta döntését egy szimbolikus szertartás keretében ide dobta be pogány isteneit. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Egész napos hajózás a tengeren Invergordon irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti a hajótársaság legutóbb vízre bocsátott hajójának még fel nem fedezett szegletét. A fedélzeten felszolgált eredeti olasz specialitások választéka és minősége egyedülálló élményt kínál, a legkiválóbb, legfrissebb hozzávalókból készített helyi fogásoktól kezdve a kézműves fagylaltokon át egészen a valódi olasz eszpresszó kávéig. A nemzetközi konyhákra specializálódott éttermek tálcán kínálják a világot a mediterrán térség kulináris sokszínűségével: a csípős Tex-Mex fogásokkal, az egzotikus keleti ízekkel és a francia konyhaművészet legkifinomultabb alkotásaival kényeztetik az utasokat.

10. nap: Kikötés a reggeli órákban Invergordon kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás a misztikum, a rejtelmek és a kísérteties történetek világában. Loch Ness máig megfejthetetlen titka számtalan látogatót vonzott már Skócia második legnagyobb édesvizű tavához. A homályos mélységben számos hátborzongató történet született a tó legnépszerűbb lakójáról, Nessie-ről. A mítosz szerint időszámításunk előtt 565 óta foglalkoztatja az embereket, amikor Szent Kolumba megmentett egy embert a szörnytől. Ezt követően a XX. század elején és végén látták újra. A tó felett, egy dombtetőn terül el büszkén Urquhart vára, mely Skócia egyik legtöbbet fotózott látványossága. A XII. században építetett kastélyt 1692-ben III. Vilmos csapatai leigázták, azóta csak a falai állnak, de még ebben a formában is ámulatba ejti az utazókat. A látogatóközpontban tartott vezetést követően panorámás városnézés Invernessben, melyet a Skót felföld fővárosaként tartanak számon. A skóciai látogatás nem lenne teljes, ha a tündérekről és a koboldokról szóló mesék nem járnák át a program helyszíneit. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap: Egész napos hajózás a tengeren Hamburg irányába. Érdemes kihasználni az utolsó napot és még egyszer bekapcsolódni az MSC Meraviglia szórakoztató programjaiba, feltöltődni az Aurea Spa-ban és kellemes sétát tenni a promenádon.

12. nap: Érkezés Hamburg kikötőjébe a kora reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délután transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív kirándulások:
Edinburgh: 23.000 Ft/fő
- Kirkwall: 25.000 Ft/fő
- Reykjavík – Kék Lagúna: 45.000 Ft/fő
- Isafjordur: 83.000 Ft/fő
- Bálnales Húsavikban: 79.000 Ft/fő
- Loch Ness és Urquhart vára: 25.000 Ft/fő

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

Beutazási szabályok: A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Hamburg
Érkezési kikötő: 
Hamburg

Ár tartalmazza

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon, 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), transzfer autóbusszal, félnapos városnézés Hamburgban, a hajó legtöbb szórakoztató és sportlétesítményének használata, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

Illetékek, kötelező szervizdíj, útlemondási biztosítás.

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Épült: 2017-ben, a flotta tagja 2017 óta
Méretek: 167 600 tonna, 315,83 m hosszú, 65 m széles.
Utasok száma: 5.714 fő
Kabinok száma: 2 244
Személyzet:  1540 fő
Sebesség: 22.7 csomó
Áram: 110/220 V
Utas deckek: 14
Liftek száma: 32 (19 a vendégek számára)

Szolgáltatások: 

3 kültéri, 1 beltéri medence, 9 jacuzzi, 3 csúszda, 12 étterem, 20 bár, SPA részleg (1 100 nm), napozóterasz, futópálya, kosárlabda pálya, színház, konferenciatermek, diszkó, 10 különböző tánctér, 7 különböző gyermekklub, videojátékok, társasjátékszoba, boltok, pókerszoba, kaszinó, fotókiállítás, művészeti galéria, fotóbolt, könyvtár, Forma 1 szimulátor, Star Wars videójáték és szimulátor.

Az MSC Cruises legújabb zászlóshajójának neve, nem meglepő módon „csodát” jelent. Az MSC Meraviglia kifinomult ötvözete az olasz eleganciának a legkorszerűbb technológiának és a formabontó dizájnnak. A promenád mennyezetét egy 480 m2-es LED képernyő alkotja, vizuális mágiával varázsolják elő a napkeltét, a romantikus naplementét és a csillagos égboltot. A Carousel Lounge-ban a világhírű Cirque du Soleil speciálisan az MSC Meraviglia fedélzetére megálmodott produkciók ejtik ámulatba a vendégeket. Az „okos” megoldások fellegvára, hiszen már nemcsak fedélzeti kártyát, hanem karperecet is használhatnak a vendégek vásárlásra, több száz interaktív képernyőn foglalhatnak időpontot az Aurea Spa kezeléseire, színházi előadásokra és speciális éttermekbe. Mi több, vásárláskor a virtuális tükör segítségével próba nélkül is megtudhatják, hogy a kiválasztott ruhadarab hogy mutatna. Mindezek mellett a felhőtlen kikapcsolódásért a bowling-pálya, Formula 1 szimulátorok, a világ különlegességeit tálcán kínáló éttermek, medencekomplexum és aquapark felel.

Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Élménytipusok:

BELLA:
kabintípus kiválasztása
ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
büfé a nap 20 órájában
Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
medence
panoráma fitnesz terem
sportolási lehetőségek
MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA Bella, plusz:
jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
24 órás szobaszervíz
szervezett gyermek programok

AUREA: Fantastica, plusz:
wellness csomag, spa szolgáltatások
1 masszázs
welcome koktél
thermál részleg korlátlan használata
fürdőköpeny és papucs
all inclusive italcsomag

MSC YACHT CLUB:
24 órás komornyik szolgáltatás
all inclusive a la carte étkezés a privát étteremben
korlátlan italfogyasztás
The One Sun Deck terasz használata
Top Sail étterem használata

WELLNESS:
modern fitness felszerelések használata
egészségfelmérés
egészséges ételek és italok fogyasztása
személyi edző
személyre szabott fitness program
edzőruhák tisztítása

Belső kabin: 16 nm,  légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval,  interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében) ), minibár, széf, Bella, Fantastica vagy Wellness szolgáltatással.

Külső kabin: 15-18 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében) ), minibár, széf, Bella, Fantastica, vagy Wellness szolgáltatással.

Balkonos kabin: 19 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), tágas szekrény, fürdőszoba zuhanyzóval vagy káddal, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf, Bella, Fantastica, Aurea vagy Wellness szolgáltatással.

Family külső kabin: 2 db egymásba nyíló háromágyas kabin 6 fő részére, 2 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Family balkonos kabin: 2 db egymásba nyíló háromágyas kabin 6 fő részére, 1 balkon, 2 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Super Family: 2 db egymásba nyíló háromágyas kabin 6 fő részére, 2 balkon, 2 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Super Family Plus külső kabin: 3 db egymásba nyíló kabin 10 fő részére, 3 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Super Family Plus balkonos kabin: 3 db egymásba nyíló kabin 10 fő részére, 2 balkon, 3 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf, Fantastica szolgáltatással.

Lakosztály balkonnal: kb. 28-38 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, interaktív tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, Aurea szolgáltatással.

Emeletes lakosztály: 52 m2, első emeleten nyitott nappali/étkező kanapéval, mely franciaággyá alakítható, második emeleten hálószoba franciaággyal (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, 1 fürdőszoba káddal, 1 fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív tévé, 2 telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf, Aurea szolgáltatással.

MSC Yacht Club belső kabin: kb. 16 m2, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, interaktív tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, Nespresso kávégép, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

MSC Yacht Club Deluxe lakosztály: kb. 28 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, interaktív tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, Nespresso kávégép, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

MSC Yacht Club Wellness Deluxe lakosztály: kb. 28 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, interaktív tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, kávégép, széf, Technogym Kinesis fitness gép, Wellness szolgáltatással.

MSC Yacht Club Royal lakosztály: 65 m2, 40 m2 balkon, franciaágy, légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, interaktív tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, hűtőszekrény, Nespresso kávégép, bárpult, széf, MSC Yacht Club szolgáltatással.

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!