MSC Preziosa MSC Cruises

Mítoszok földjén- Izland és Skócia felfedezése Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Peziosa

Hamburg ~ Invergordon / Loch Ness ~ Reykjavík ~ Isafjordur ~ Akureyri ~ Kirkwall ~ Hamburg

1.nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Hamburgba. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és a szobák elfoglalása. A nap további részében szabad program.

2. nap
Reggelit követően transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Preziosa fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap
A tengeren töltött nap folyamán mindenki felfedezheti az MSC Preziosa által nyújtott számtalan szolgáltatást és bekapcsolódhat a programok valamelyikébe.

4.nap
Kikötés a reggeli órákban Invergordon kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás a misztikum, a rejtelmek és a kísérteties történetek világában. Loch Ness máig megfejthetetlen titka számtalan látogatót vonzott már Skócia második legnagyobb édesvizű tavához. A homályos mélységben számos hátborzongató történet született a tó legnépszerűbb lakójáról, Nessie-ről. A mítosz szerint időszámításunk előtt 565 óta foglalkoztatja az embereket, amikor Szent Kolumba megmentett egy embert a szörnytől. Ezt követően a XX. század elején és végén látták újra. A tó felett, egy dombtetőn terül el büszkén Urquhart vára, mely Skócia egyik legtöbbet fotózott látványossága. A XII. században építetett kastélyt 1692-ben III. Vilmos csapatai leigázták, azóta csak a falai állnak, de még ebben a formában is ámulatba ejti az utazókat. A látogatóközpontban tartott vezetést követően panorámás városnézés Invernessben, melyet a Skót felföld fővárosaként tartanak számon. A skóciai látogatás nem lenne teljes, ha a tündérekről és a koboldokról szóló mesék nem járnák át a program helyszíneit. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap
Egész napos hajózás a tengeren a vikingek hazája felé, Izlandra. Az úszó szállodakomplexum fedélzetén számtalan, kifejezetten tengeri napokra összeállított program és fedélzeti szolgáltatás közül választhatnak az utasok.

6.nap
Érkezés a reggeli órákban Reykjavík kikötőjében. Fakultatív kirándulás a lávamező közepén elterülő, 37-39 °C meleg, gyógyító hatású, türkizkék Kék Lagúnához. A 45 perces autóbuszos utazásra lévő lagúnában 9 millió liter víz található, mely gazdag szilícium-dioxidban és kénben, ezáltal segíti a bőrbetegségek gyógyulását is. A 40 óránként teljesen átcserélődő, tejfehér színű vízkészletet az algák teszik kék színűvé. Az 1980-ban megnyitott fürdőkomplexum a közelben található Svartsengi erőműnek köszönheti létrejöttét. Az innen kiömlő, felesleges és a láván összegyűlt termálvíz jótékony hatását a helyiek fedezték fel és nem sokkal később létrehozták a gyógyfürdőt, melyet páratlan szépsége miatt is felkeresnek az Izlandra látogató utazók. Visszaúton rövid városnézés a fővárosban, Reykjavíkban, melynek neve „füstös öblöt” jelent, valószínűleg a közeli hévízforrásokból feltörő gőzök miatt kapta. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Izland legfontosabb természeti helyeihez, melyek hármasa adja az Arany Kört. Első megálló a fővárostól 30 mérföldre fekvő Þingvellir Nemzeti Park, mely az ország egyetlen világörökségi helyszíne. A parkot 1930-ban alapították, tektonikailag a Föld egyik legérdekesebb területe, hiszen egy óriási láva földön terül el, zöld moha és vadvirágok borítják felszínét. Az izlandi nép számára az egyik legjelentősebb történelmi helyszín, mivel az első parlament itt ülésezett és a park neve is ezt jelenti. A program második megállója a természetvédelmi területnek számító Gullfoss- vagy Arany vízesés, mely ámulatba ejti a látogatókat. A természet e csodájára a korona akkor kerül fel, amikor feltűnik felette egy pompás szivárvány. A zöldellő természetben megtalálhatóak az áfonyacserjék, az árnyékot adó fűzfák és természetesen zuzmó is tarkítja a tájat. Később továbbutazás a Geysir-hez, ahonnan a gejzírek elnevezése is származik. Ebben a szürreális környezetben megfigyelhetőek a sziszegő hőforrások és különböző geotermikus jelenségek. Ennél jobb helyszín nem is akadna egy ízletes ebéd elfogyasztásához. Késő délután visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8.nap
Kikötés a reggeli órákban Isafjordur-ban. A fakultatív program első mérföldköve már a hajóról leszállva az utasok szeme elé tárul, amely nem más, mint a lenyűgöző, hamisítatlan izlandi táj. Az utazás élesen barázdált, hegyes terepen vezet keresztül, falvak, farmházak és földművelésre használt területen. Érkezés a Wesfjords második legnagyobb fjordjába Arnafjordurba, melynél szebbet nem találni az egész vidéken köszönhetően a változatos domborzatnak, a fenséges hegyeknek és a lélegzetelállító látványt nyújtó Dynjandi vízesésnek, mely 100 m magasságból zúdul alá. A hét kisebb zuhatagból összeálló vízesés egy menyasszonyi fátyolra emlékeztet, mivel a tetején 30 m, az alján pedig 60 m szélességben terül el. Visszaúton számtalan lehetőség adódik fotózásra. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap
A kora reggeli órákban érkezés Akureyri kikötőjébe. A félnapos fakultatív program egy igazán kalandos, szórakoztató és izgalmas kombinációt teremt, hiszen egy Izlandon tett kirándulás nem lenne az igazi, ha a bálna les kimaradna a programból. A kikötőt elhagyva lenyűgöző völgyek, erdők és farmházak szegélyezik az utat Európa bálnales fővárosáig, a kb. 100 km-re fekvő Húsavíkig. A hangulatos kikötőt színes hajók és hófödte csúcsok övezik. A csuka- és hosszúszárnyú bálnák mellett, kardszárnyú delfineket, a tenger bohócainak nevezett lundákat, egyéb tengeri állatokat, madarakat is látni ezen a vidéken. A fehércsőrű delfinek játékosan úszkálnak a hajók mellett. A tengeri kalandot egy helyi étteremben elfogyasztott ízletes ebéd követi. Később a Húsavík Whale Center látogatása, ahol a bálnákról kaphatnak bővebb információt a látogatók. A kiállítás során sok minden megtudható ezekről a fagyos izlandi vizekben élő fenséges lényekről. Visszaúton megálló az „istenek vízesésénél”, a Goðafoss-nál, mely az ország legnagyobb és lenyűgözőbb zuhatagai közé tartozik. A gleccserfolyam kb. 12 méter magasságból zúdul alá ezen a 30 méter széles szakaszon. A vízesés fontos szerepet játszott Izland keresztény hitre való átállásában, ugyanis miután a főpap, Þorgeir törzsfőnök meghozta döntését egy szimbolikus szertartás keretében ide dobta be pogány isteneit. Vacsora és szállás a hajón.

10.nap
Egész napos hajózás a tengeren Kirkwall irányába.

11. nap
Érkezés a reggeli órákban Kirkwall kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulás során látogatás Skócia legészakabbra fekvő whisky gyárában, a Highland Park Destillery-ben, melyet 1798-ban alapítottak. A szerény kezdeteket követően egyre erősebb és elismertebb lepárlóként tartották számon díjnyertes párlatai révén. A vezetés egy rövid filmvetítést is tartalmaz és természetesen egy kóstolót is Skócia legzamatosabb nedűjéből. Továbbutazás az Orkey-szigeteknél található Scapa Flow öbölbe, mely az első és a második világháborúk során a Brit Királyi Haditengerészet fő bázisa volt. Kirkwall központjában található a XII. században emelt Szent Magnus katedrális. Vacsora és szállás a hajón.

12. nap
Egész napos hajózás a tengeren Hamburg irányába. Érdemes ezen a napon még bekapcsolódni a fedélzeti programok valamelyikébe és felidézni az eddig szerzett élmények sokaságát.

13.nap
Érkezés Hamburg kikötőjébe a kora reggeli órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Hamburgban. Délután transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív kirándulások:
~ Loch Ness: 39.000,- Ft
~ Bálnales Húsavíkban: 99.000,- Ft
~ Isafjordur: 99.000,- Ft
~ Reykjavík - Kék Lagúna: 59.000,- Ft
~ Reykjavík - Arany Kör: 69.000,- Ft
~ Krirkwall: 30.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A KABINTÍPUSOK LEÍRÁSA:
- Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
- Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli beké-szítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Hamburg
Érkezési kikötő: 
Hamburg

Ár tartalmazza

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon,
- 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 1 éjszakai szállás Hamburgban,
- teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), Hamburgban reggeli,
- repülőtéri és kikötői illeték,
- hajón fizetendő szervizdíj,
- transzfer autóbusszal,
- félnapos városnézés Hamburgban,
- a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Útlemondási biztosítás köthető, mely az alap részvételi díj 3%-a.

Ár nem tartalmazza

útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Méretek: 139 072 tonna, 330 m hosszú, 37,7 m széles
Utasok létszáma (kétágyas elhelyezéssel) 4 345 fő
Kabinok száma: 1 751
Személyzet:1 388 fő
Sebesség: 24 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 14

Szolgáltatások: 

4 medence, 1 felnőtt medence, 12 pezsgőfürdő, 3 fő étterem a nemzetközi konyha képviseletében, 21 bár, 1 tekepálya, különféle sportpályák, fitnesz központ, gyermek részleg, saját mozi, futurisztikus diszkó, kaszinó, játékterem, Aurea Spa (Balneo masszázs, török fürdő, szaunák).

Az MSC Preziosa a flotta leújabb tagja. A hajó a Fantasia besorolású, testvérei: Splendida, Fantasia és Divina. A hajó nagyrészt leginkább a Divina hajóra hasonlít, ám néhány igen megnyerő változás is felfedezhető a fedélzeten. A hajón összesen 1751 luxuskabin található, összesen 100 kabinnal több, mint a testvérhajókon. A kabinok egy része tágasabb kialakítású. Az MSC Yacht Club-ban néhány új, modernebb fejlesztés került kialakításra: méretében nagyobb, rendelkezik kaszinóval, diszkóval, illetve egy "Infinity Pool" gazdagítja a szolgáltatásokat, melyet kizárólag felnőtt utasok vehetnek igénybe. A Yacht Club rendelkezik Aurea Spa kabinokkal, melyek "4D" mozival és Formula 1szimulátorral felszereltek.

Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Élménytípusok:

BELLA:
kabintípus kiválasztása
ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
büfé a nap 20 órájában
Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
medence
panoráma fitnesz terem
sportolási lehetőségek
MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA: Bella, plusz
jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
24 órás szobaszervíz
szervezett gyermek programok

AUREA: Fantastica, plusz
wellness csomag, spa szolgáltatások, 1 masszázs, welcome koktél, thermál részleg korlátlan használata
fürdőköpeny és papucs
all inclusive italcsomag

WELLNESS:
modern fitness felszerelések használata
egészségfelmérés
egészséges ételek és italok fogyasztása
személyi edző
személyreszabott fitness program
edzőruhák tisztítása

Belső kabin: (405 db) kb. 13 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy, kivéve az akadálymentesített kabinokban), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Bella, Fantastica vagy Wellness  szolgáltatásokkal.

Külső kabin: (115 db) kb.12 m2, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Bella, Fantastica vagy Wellness szolgáltatással.

Super Family: (90 db), 2 db egymásba nyíló háromágyas kabin 6 fő részére, 2 balkon, 2 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Fantastica szolgáltatással.

Balkonos kabin: kb. 15-16 m2, privát balkon, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), tágas szekrény, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Bella, Fantastica, Aurea vagy Wellness szolgáltatással.

Lakosztály: (28 db) kb. 21 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf Aurea szolgáltatással.

Deluxe lakosztály: (64 db), kb. 26 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.
MSC Yacht Club szolgáltatással.

Executive & Family lakosztály: (3 db), kb. 45 m2, panoráma ablak, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.
MSC Yacht Club szolgáltatással.

Royal lakosztály: (2 db), 52 m2 balkonnal együtt, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.
MSC Yacht Club szolgáltatással.

Garanciális kabintípus: ez a típus minden kabinkategóriában elérhető a szabad kapacitások függvényében, foglaláskor nem derül ki a kabinszám. A hajótársaság vállalja, hogy minimum a választott kabinkategóriában helyezi el a vendégeket, de lehetséges, hogy a választottnál jobb kabint biztosít ingyenesen. Így tehát akár belső kabin áráért kis szerencsével balkonos kabinban is lehet utazni. Garanciális kabin foglalása esetén a hajóút során előfordulhat egy költözés. Ez esetben is minden kabin garantáltan minimum a kiválasztott (vagy annál jobb) kategóriába esik.

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!