Hajózás a görög szigetvilágban

Útvonal: Heraklion - Santorini - Pireus - Mykonos - Kusadasi - Patmos - Heraklion

1. nap: Elutazás Budapestről az esti órákban Heraklionba, transzfer a szállodába, pihenés. 

2. nap: Elounda - Agios Nikolaos
A fakultatív kirándulás résztvevői először Eloundába látogatnak el, ami a tágas Mirabello öbölben fekszik, amelyet a hosszan elnyúló Kolokytha félsziget véd a tengertől. A kopár dombokkal körülvett krétai város közvetlenül a tenger partjára épült, a központban található kikötőben halászcsónakok és egyéb yachtok egyaránt sorakoznak. A város népszerűségéhez a közelben található, velenceiek által épített erőd, a Spinalonga közelsége is nagyban hozzájárul. Az apró sziget, melyre viharos múltjának köszönhetően látogatók ezrei kíváncsiak hajdanán a közeli félsziget része volt,a velenceiek csak a 13. században választották le. Az erőd évekig elrettentette a támadókat, ám a török hódítók hatalma már soknak bizonyult. Az üres falak közé aztán a gyógyíthatatlan leprás betegeket telepítették, akik itt éltek embertelen körülmények közt, amíg egy fiatal joghallgató oda nem került és változtatott az ottani életminőségen. 1957-ben megszűnt létezni a telep. Utolsó állomásként Agios Nikolaos, a feneketlen tó városának felfedezésre indulnak, ami az egyik legnagyobb és legszebb nagyváros Kréta szigetének északkeleti felén. A település a városképet alapjaiban meghatározó, jellegzetes öböl köré épült, melyet a helyiek Voulismeni-tónak hívnak. A tavat sokáig feneketlennek hitték, melyhez szokatlan mélysége is hozzájárult, legmélyebb pontja 64 méterre található a vízfelszín alatt. A város kellemes kis utcáin még belefér egy rövid séta egy finom ebéddel.

3-4. nap: Pihenés a tengerparton. 

5. nap: Hajóra szállás - Santorini kirándulás
Reggeli után transzfer a kikötőbe, ahol a déli órákban megkezdik utazásukat a Celestyal Olympia fedélzetén. Élvezzék az italokat a Thalassa és a Horizons bárban, miközben az Égei-tenger fényeiben gyönyörködnek, ahogy szemük elé tárul. A hajón társalgók, bárok, éttermek, teljesen felszerelt fitness terem, könyvtár, játszóház, valamint hagyományos görög termékeket értékesítő Duty Free butikok sorakoznak. A délutáni órákban érkezés Santorinire, ahol egy felejthetetlen kirándulás részesei lesznek. Santorini gyöngyszeme Oia faluja, ahol a romantika és a szépség dominálnak. A sziget második legnagyobb faluját fedezzük fel. A túránk a Santorini caldera panorámás kilátásával folytatódik, amely lélegzetelállító kilátást nyújt: Megcsodálhatjuk Fira-t, a sziget fővárosát, valamint Thirassia, Palea Kameni és Nea Kameni - az öt sziget közül hármat, melyek a Santorini körüli klasztert alkotják. Ahogy Oia-ba érkezünk, a falu csillogó fehér utcáin sétálunk keresztül egy gyönyörű labirintusban a boltok, kávézók, művészeti galériák és szállodák között, melyek harmonikusan épültek félreérthetetlen kükládikus-stílusban. Továbbhajózás az esti órákban. 

6. nap: Athén - Mykonos
Érkezés a reggeli órákban Athén városába. A város régi központja az Akropolisz kőszirtje körül helyezkedik el. A modern város központja a Szindagma téren (Alkotmány tér) található, itt helyezkedik el a volt Királyi Palota és a görög Parlament épülete is. A város régebbi, tehetősebb részei is e terület körül helyezkednek el, itt található a legtöbb múzeum, turistalátványosság. Egyik legfontosabb fejlemény, hogy teljesen újjáépítették az Akropolisz környékét, összefüggő sétálóutcákat alakítottak ki a Zeusz-templomtól a Plakáig és a Pszirri térig. A látogatók így kényelmesen, sétálgatva érezhetik át az ókori Athén hangulatát, számtalan műemlék és ókori rom között, fasorokban, sétányokon élvezhetik a nyári napot, megcsodálhatják az Akropoliszt, beszívhatják az Agora levegőjét, tudván, hogy ez volt az ókori görögök fő találkozóhelye. Athén óvárosának, a Plakának szűk utcáin kóborolva elmenekülhetnek a világváros zajaitól. A fent említett Szindagma tér közelében található a Kallimarmaro Stadion, ahol az 1896-os olimpiai játékokat bonyolították. A stadion az ókori görög stadionok pontos másolataként épült fel. Érdekessége még az is, hogy az egyetlen nagyobb, 60 000 szurkolót befogadó stadion, amely teljes egészében a Pendelikon-hegységből származó fehér márványból épült, ugyanabból, amit a Parthenon építéséhez is felhasználtak az ókori építők. A déli órákban tovább utazás Mykonos szigetére, amit nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatnak pezsgő éjszakai élete miatt. Emellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfölési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat. Főbb látnivalói a 16. századi szélmalmok, Little Venice (Kis Velence): olaszos stílusú loggiák, amelyek közvetlenül a tengerre néznek illetve a 15. században épült Panagia Paraportiani kápolna. A késő esti órákban ismét hajóra szállnak és folytatják útjukat Kusadasi felé. 

7. nap: Kusadasi - Ephesus - Patmos
A reggeli órákban érkezés az Égei-tenger partján fekvő Kusadasiba, a Török Riviera egyik legnépszerűbb üdülővárosába. A kultúrára vágyóknak számtalan meglepetést tartogat a város és környéke, ahol a világ egyedülálló ősi településeit, vallási szentélyeit fedezhetik fel. A turizmus ellenére Kusadasinak sikerült megőriznie gyönyörű partvonalát és régészeti jelentőségét is. Kirándulásunk során a 3000 évvel ezelőtt épült Ephesust láthatjuk, ahol a görög, török és keresztény civilizációk történelme jelenik meg előttünk. Az Artemis templom (a világ 7 csodája közül az egyik) és Pál apostol, János és Szűz Mária kőszobrainak jelenlétének köszönhetően jelenleg a Mediterrán-térség egyik legnagyobb római kori régészeti lelőhelyének számít. Az aranykorának pompája látható az utcákon és a kivételesen jól megőrzött, megóvott romokon. Felfedezzük az UNESCO világörökség részét képező Ephesus Agora-t, Odeon-t, a Patríciusok házait, Hadrianus gyönyörű templomát és Celsus csodálatos könyvtárát. A hagyományos alkudozási gyakorlatot is megtapasztalhatják, mivel szabadidejükben helyi árucikkek vásárlására nyílik lehetőségük. Kora délutáni órákban indul tovább a hajó Patmos szigetére, ami egy kis görög sziget az Égei-tengerben, a Dodekanészosz-szigetcsoport tagja. 96-ban a Domitianus által száműzött János evangélista Patmosz szigetén látta azt a látomást, amelyet leírt a Jelenések könyvében. Emiatt a szigetet gyakran keresik fel keresztény zarándokok, főleg a barlang miatt, ahol Jánosnak megjelentek a látomások. Patmoszon található a Patmoszi Iskola is, egy nevezetes görög szeminárium. A Szent Jánosról elnevezett kolostort 1088-ban alapította Szent Krisztodulosz, I. Alexiosz bizánci császár támogatásával. A kolostor helyén korábban egy Artemisz-szentély állt. Az erődítményszerű kolostor és híres könyvtára, valamint a Jelenések barlangja a világörökség részét képezik. Az esti órákban visszaindulás Krétára.

8. nap: Arkadi - Rethymno
Kikötés a reggeli órákban Heraklionban, ezután kirándulás Arkadiba, ahol megtekinthetik az Arkadi-kolostort, Kréta épületeinek egyik legszebbjét, ami évszázadok múltán Arkadi város egyik legszentebb helye lett. A krétaiak a hazaszeretet jelképeként is emlegetik. Az udvar közepén álló templom ma is látogatható. Bár sokszor kifosztották, feldúlták az évszázadok során, a szerzetesek mindig igyekezték óvni és az eredeti állapotában helyre állítani. A kolostorban múzeumot is létrehoztak, ami a turisták előtt feleleveníti az 1866-ban történteket, amikor is a török uralom alatt sínylődő krétaiak életüket áldozták fel eme helyszínen. A puskaporos szoba eredeti állapotában ma is megtekinthető, a tragédia óta szinte változatlan formában fentmaradt. Az áldozatok emlékére a kolostorban örökmécsest gyújtottak, és egy festmény is hirdeti a lakosok önfeláldozását. Az udvaron egy kiszáradt ciprusfa álldogál, törzsében még mindig megtekinthető egy török lövedék. Innen tovább utaznak Rethymnoba, ami a sziget nyugati felén, Heraklion és Chania között félúton fekszik, és nem csupán a régió legnagyobb városa, de Nyugat-Kréta egyik legfontosabb kulturális és turisztikai központja is. Mai népszerűségét a régió lehetőségeinek, hangulatos óvárosának, velencei kikötőjének, valamint számtalan tavernájának és bárjának köszönheti. Legdominánsabb épülete a velenceiek által épített erőd. Szabadidejüket egy finom ebéddel és egy kellemes sétával is megkoronázhatják. Ezt követően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A részvételi díj a Santorini, Ephesus és Arcadi-Rethymno kirándulásokat tartalmazza, a hajóutazás során szervezett további kirándulásokról tájékozódjon irodánkban.

Indulási kikötő: 
Heraklion
Érkezési kikötő: 
Heraklion

Ár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Heraklion-Budapest útvonalon, transzfereket, 3 kirándulást: Santorini, Ephesus, Arcadi-Rethymno, a kétágyas elhelyezést 3 éjszakára a választott kabinkategóriában + 4 éjszakára Heraklionban   4*-os szállodában, az all inclusive ellátást a hajón és a félpanziós ellátást a szállodában, a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát a hajón, magyar nyelvű idegenvezetést.

Ár nem tartalmazza

Kikötői és reptéri illetéket, borravalót, premium italok fogyasztását, fakultatív kirándulások és személyre szabott szolgáltatások árait, útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hajótársaság: 
Celestyal Cruises
Hajó adatok: 

Épült: 1982-ben
Felújítva: 2016-ban
Méretek: 37,584 tonna, hossza: 215 méter
Deck-ek száma: 10
Utasok száma: 1.575 fő
Személyzet: 540 fő
Hajózási sebesség 21 csomó (kb. 42 km/h)

Szolgáltatások: 

2 medence, 3 étterem, 5 bár, spa, napozóterasz, fitneszterem, gyermekjátszó, boltok, kaszinó, könyvtár, szépségszalon, szauna.

Élvezze az italokat a Thalassa és a Horizons bárban és közben nézze az Égei-tenger fényeit, ahogy a szeme elé tárul. A Celestyal Olympia fedélzetén társalgók, bárok, éttermek, teljesen felszerelt fitness terem, úszómedencék, könyvtár, játszóház, valamint hagyományos görög termékeket értékesítő Duty Free butikok sorakoznak.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Belső kabin:
Maximális létszám: 4 fő
Kabin mérete: 11 m2
Fedélzeti szint: Athena, Hermes, Poseidon, Dionyssos, Venus

Óceánra néző kabin:
Maximális létszám: 4 fő
Kabin mérete: 11 - 12 m2
Fedélzeti szint: Athena, Hermes, Poseidon, Venus

Balkonos lakosztály:
Maximális létszám: 3 fő
Kabin mérete: 27 m2
Erkély
Fedélzeti szint: Hera

Grand lakosztály: 
Maximális létszám: 3 fő
Kabin mérete: 35 m2
Fedélzeti szint: Hera

Junior lakosztály:
Maximális létszám: 3 fő
Kabin mérete: 22 m2
Fedélzeti szint:: Apollo

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!