MSC Poesia MSC Cruises

Építészeti remekművek és a görög mitológia Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Poesia

Útvonal: Róma - Genova/Milánó - Barcelona - Marseille/Avignon - Valletta/Mdina - Korfu - Katakolon - Heraklion - Pireusz/Athén - Róma

Félnapos városnézés Rómában!

A 2008-ban épített hajó, a tengeri hajózás egy teljesen új dimenzióját teremtette meg a Musica osztály harmadik tagjaként. A kifinomult, tágas, olasz design elemekkel ötvözött MSC Poesia fedélzetére lépve a vendégek egy exkluzív környezetben találhatják magukat. Minden korosztály számára megteremtették az ideális kikapcsolódási lehetőségeket. A kicsik a különböző korosztályra bontott gyermekklubok szórakozhatnak, a felnőtt korosztályt borkóstolóra invitálják. A sportolni vágyókat a tengerre néző edzőterem, a kültéri futópálya, a shuffleboard, a kosár- és a teniszpálya várja. A kétszintes színházteremben a vacsora után a színvonalas előadásokat élvezhetik a loungeok egyikében pedig hajnalig tartó olasz fiestában vehetnek részt.
 

1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinte repülőjáratokkal, átszállással Rómába. Érkezés a kora délutáni órákban majd transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása. Ezt követően szabadidő.

2. nap
Reggelit követően a szálloda elhagyása, majd transzfer a kb. másfél órás autóbuszos utazásra található Civitavecchia kikötőjébe. Bejelentkezés az MSC Poesia fedélzetére, kabinok elfoglalása. Érdemes a kihajózáskor a kabinok balkonján vagy valamelyik külső fedélzeten tartózkodni és részt venni a SailAway ünnepségen.

3. nap
Kikötés a reggeli órákban Genova városában, ahonnan az egész napos fakultatív kirándulás során Milánót fedezhetik fel a csoport tagjai. A kétórás utazásra fekvő Milánó Olaszország második legnagyobb városa, fontos kereskedelmi és kulturális központ. A másfél órás gyalogos városnézés Milánó legszebb nevezetességeit érinti. A Sforza kastély a város egyik legfontosabb építménye, mely Leonardo da Vinci keze munkáját is magán viseli. A régi időkben erődként funkcionált napjainkban azonban számos kiállításnak ad otthont. A kastély előtti téren lévő szökőút a 90-es években kapta vissza eredeti helyét, mivel korábban a metróvonal kiépítése miatt el kellett bontani. Milánó világhírű operaháza, a Teatro la Scala Mária Terézia rendelkezésére készült el, miután leégett a város egyetlen színháza. Az operaház két év után, 1778-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A Scalat a II. Viktor Emánuel Galéria köti össze a Dóm térrel. Az eklektikus stílusú passzázs a londoni Burlington Arcade mintájára épült és maga II. Viktor Emánuel olasz király avatta fel. A galéria közepén, a négy ágának találkozásánál található a Savoyai-dinasztia címere, valamint Milánó, Torino, Firenze és Róma címerei is. Itt lehetőség adódik kicsit elcsábulni a világhírű butikokban, megkóstolni a valódi olasz pizzát vagy a Dóm téren üldögélve egy csésze espressót. Milánó igazi szimbóluma pedig nem más, mint a mindenki által jól ismert Dóm. A római Szent Péter bazilika után Itália második legnagyobb temploma 153 méteres hosszúságával, 93 méteres szélességével és 108 méteres magasságával. A katedrális a gótika stílusjegyeit viseli magán. Szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

4. nap
A kora délutáni órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számontartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap
A reggeli órákban kikötés Provence kapujában, Marseille-ben. Az egész napos fakultatív program elsőként Marseille panorámás megtekintésével kezdődik. A dél-francia város ikonikus épülete a Notre Dame de la Garde bazilika a régi kikötőtől délre, a város legmagasabb pontján áll, és Marseille bármely pontjáról jól látható. A lenyűgöző római-bizánci székesegyház tetejéről Szűz Mária tekint le, kilenc méteres szobra tömör aranyból készült, súlya meghaladja a négy tonnát. A belső megtekintést követően továbbutazás a kb. másfélórás autóbuszos utazásra található Avignonba, az egykori pápai székhelyre, mely még ma is őrzi a középkor nagyszerű emlékeit. Látogatás a Pápai Palotában, mely a pápák lakóhelyeként szolgált és Európa egyik legfontosabb gótikus építményeként tartják számon. A palota dísztermei, a pápa freskókkal és gobelinekkel díszített privát apartmanjai, a kápolna és a kolostor mind-mind lenyűgözi a látogatókat. Avignon jelképe még a híres Szt. Bénezet-híd. A XII. században kezdték el az építését, de a XVII. században feladták a befejezésére tett kísérleteket, mivel a Rhone-folyó áradásai többször elsodorták. Délután szabadidő, amikor is érdemes az óváros szűk utcáin végigsétálni és megtekinteni a XVIII. századi építmények homlokzatát vagy elfogyasztani egy kellemes ebédet egy tipikus francia brasserie-ben. Késő délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Egész napos hajózás a tengeren Valletta irányába. Ezen a napon érdemes kicsit megpihenni és élvezni a tenger morajlását és bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe.

7. nap
Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról csodás panoráma nyílik az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A városkapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Kora délutáni órákban érkezés a Jón-tenger szívében fekvő Korfu szigetére. A félnapos fakultatív program során a sziget felfedezésére nyílik lehetőség, miközben Korfura jellemző olajfaligetek, citrus- és fenyőfák váltakoznak. Megálló Paleokastritsa csipkézett, sziklákkal körbevett partvidékén, ahol a víz ezer színben játszik. Lakones festői faluján keresztülhaladva csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Visszautazás Korfuvárosba, ahol a panorámás városnézés során feltűnik a Garitsa-öböl és a XIV. századi velencei erőd, mely a UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. Az Egérsziget és a Vlacherna-kolostor a képeslapok állandó szereplője és Korfu ikonikus látnivalója. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9. nap
A reggeli órákban érkezés Katakolon városka kikötőjébe. Félnapos fakultatívprogram segítségével betekintést kaphatnak az ókori Olympia történetébe és görög hagyományokba. A XIX. században német régészek áltat feltárt területek valaha az olimpiai játékoknak adtak otthont. A mitológia szerint Zeusz építtette Olympiát és az első játékokat is az ő tiszteletére rendezték i.e. VIII. században. A látogatás során Zeusz templomának romjai, az atlétikai és a lóversenypálya, valamint az egykori stadion maradványai is megtekinthetőek, ahol 40.000 néző izgulhatta végig a játékokat. A látogatást követően egy kis harapnivaló és görög folklór vár a csoport tagjaira egy helyi étteremben, mielőtt visszatérnének a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap
Kikötés a reggeli órákban a Nagy Szigeten, Krétán. A félnapos fakultatív program során Kréta legnagyobb bronzkori épületegyüttesének, a Knósszoszi palota felkeresése. Knósszosz a minószi civilizáció vallási, politikai és kereskedelmi központja volt. A területet 1878-ban tárták fel az archeológusok, az ásatás több mint 30 évig tartott. A régészeti lelőhely nagy része nyitva áll a látogatók előtt, hogy megcsodálhassák a labirintusszerű építményben feltárt freskókat, domborműveket. A mészkőből épült palota egyik érdekessége, hogy sem várost, sem pedig magát a palotát nem vette körbe védőfal. A délután további részében vásárlásra is adódik lehetőség majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap
Érkezés a reggeli órákban Athén kikötőjébe. Ötórás fakultatív kirándulás Görögország fővárosában, Athénban. Athén az európai szárazföld legdélebben fekvő fővárosa, 1985-ben Európa első kulturális fővárosa volt, 1987 óta pedig az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A kirándulás a 150 méteres magasságba emelkedő Akropoliszon kezdődik, amely Görögország aranykorába enged bepillantást. Megmászva a dombot érkezés Erekhtheionhoz, az athéni Akropolisz egyik fő nevezetességéhez, Pallasz Athéné régi temploma felett emelt szentélybe. Tovább sétálva a Parthenón tárul a látogatók szeme elé, a szűz Pallasz Athéné temploma. A Parthenónt nem templomnak, hanem fogadalmi ajándéknak tekintették. Visszautazás Pireusz kikötőjébe, vacsora és szállás a hajón.

12. nap
Egész napos hajózás a tengeren Civitavecchia irányába. Az utolsó napon még kiélvezhetik a hajó adta megannyi lehetőséget, pihenhetnek a balkonos és feleleveníteni az eddig szerzett élmények sokaságát.

13. nap
Reggeli órákban kikötés Civitavecchiában. Kijelentkezés a hajóról, majd transzfer Róma városába, ahol egy félnapos városnézéssel záródik a program. Hazautazás Rómából az esti órákban.

Fakultatív kirándulások:
~ Milánó: 35.000,- Ft
~ Barcelona - Gaudí nyomában: 33.000,- Ft
~ Avignon és Marseille: 39.000,- Ft
~ Valletta és Mdina: 25.000,- Ft
~ Korfu: 22.000,- Ft
~ Katakolon - Olympia: 34.000,- Ft
~ Kréta - Knósszoszi palota: 27.000,- Ft
~ Athén - Akropolisz: 32.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A KABINTÍPUSOK LEÍRÁSA:
- Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
- Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Róma
Érkezési kikötő: 
Róma

Ár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Róma– Budapest útvonalon, turista osztályon, 11 éjszakai szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 1 éjszakai szállást Rómában, teljes ellátást a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), transzfert autóbusszal, félnapos városnézést Rómában, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használatát, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, magyar idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

Illetékek, kötelező szervizdíj, útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 9 hajóból áll. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 

Épült: 2008-ban, a flotta tagja 2008 óta
93 330 tonna, 293,8 m hosszú, 32,2 m széles. Utasok létszáma (kétágyas elhelyezéssel) 2 550 fő, kabinok száma: 1 275, személyzet: 987 fő, sebesség: 23 cosmó, áram: 110/220 V, utasdeckek: 13, liftek: 13

Szolgáltatások: 

2 felnőtt-, és 2 gyermekmedence, 4 SPA fürdő
5 étterem, 7 bár és 2 szabadtéri bár, MSC Aurea SPA (1 160 nm), napozóterasz, futópálya, shuffleboard, minigolf, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda), Led fal, színház, konferenciatermek, diszkó, több tánctér, gyermekjátszó, videójátékok, gyerekjátszó, boltok, pókerszoba, kaszinó, fotókiállítás, művészeti galéria, fotóbolt, társasjátékszoba, könyvtár,

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

 

Balkonos lakosztály (18 db): 25 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak, fürdőszoba káddal, tágas szekrény, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Balkonos kabin (809 db - melyek közül 3 mozgáskorlátozottak részére kialakított): 15 - 17 nm, és külső kabin (173 db - melyek közül 2 mozgáskorlátozottak részére kialakított. A kabinok "porthole" ablakkal rendelkeznek): légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakítottakat), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Belső kabin (275 db - melyek közül12 mozgáskorlátozottak részére kialakított): 14 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakítottakat), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!