MSC Fantasia MSC Cruises

Nyugat-mediterrán kikötővárosok és görög kincsek - csoportos hajóút repülővel, magyar idegenvezetővel - MSC Fantasia

Budapest-Róma (1 éj) | Genova | Marseille | Barcelona | tengeren | Valletta | Korfu | Katakolon (Olümpia) | Heraklion | Piraeus (Athén) | tengeren | Róma (1 éj) -Budapest

GARANTÁLT INDULÁS, UTOLSÓ KABIN!

Páratlan hajóútra invitáljuk Önöket, hiszen egyetlen utazás során, a költözködés fáradalmai nélkül, luxus körülmények között ismerheti meg a mediterrán térség leghíresebb kikötőit és legszebb szigeteit! A 2 hetes út alatt kellő idő jut Róma felfedezésére, mely a visszatérőknek is mindig tartogat újdonságot, felfedezheti Genova és Marseille hangulatos kikötővárosát, élvezheti az utánozhatatlan mediterrán hangulatot Barcelonában, ellátogathat olyan képeslapokat idéző, páratlan szigetekre, mint Málta, Korfu és Kréta. A görög kalandok itt nem érnek véget, szerezzen új élményeket Olümpia és Athén meglátogatásakor. A gazdag program mellett jut egy teljes nap a luxushajó kínálta szolgáltatások élvezetésre is; szívja magába a mediterrán napsütés utolsó sugarait a medence parton koktélozva, tegye próbára szerencséjét a kaszinóban, pihenje ki az év fáradalmait egy kellemes masszázs alatt. Felejthetetlen élmények várják!

Útvonal és fakultatív programlehetőségek:

1. nap Budapest-Róma

Indulás Budapestről dél körül, utazás Rómába az Alitalia közvetlen járatával. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, ebéd egyénileg. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelven: (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Róma, az örök város                       8900 Ft/fő
A csoport a szállodából tömegközlekedéssel jut el a történelmi városközpontba itt kezdődik a fél napos városnézés. A Colosseum környékén a helyi kocsisok lovashintózásra csábítják a turistákat, innen egy rövid gyaloglással jutnak el a híres Piazza Venezia-ra, Róma egyik leghíresebb terére, majd II. Viktor Emlánuel impozáns műemlékét tekinthetik meg. A mellette magasodó Capitoliumról csodás kilátás nyílik a Forum Romanumra, a város archeológiailag legfontosabb látványosságára. Innen 10 perc sétával érjük el a Pantheont, ahova lehetőség van bekukkantani (amennyiben nincs szertartás), majd a program utolsó megállójaként a Trevi-kúthoz érünk, ahol a hagyomány szerint egy érme bedobásával bebiztosíthatjuk magunkat, hogy visszatérünk Rómába. A program után lehetőség van sétálni egyet a Spanyollépcső környékén, mely az olaszok kedvelt találkozóhelye, és a környéken rengeteg világmárka és híres olasz divatcég van jelen impozáns kirakatokkal és boltokkal.
Az ár a tömegközlekedési jegyeket nem tartalmazza, ezek a helyszínen fizetendőek.

2. nap Róma-Civitavecchia
Reggeli után szabad program Rómában, ebéd egyénileg. A Vatikáni Múzeumok vagy a Colosseum meglátogatása esetén belépőjegy elővásárlása szükséges, a részletekről érdeklődjön irodánkban.
Délután transzfer a kikötőbe (Civitavecchia), felszállás a hajóra. A hajóra történő bejelentkezést követően elfoglalhatják kabinjukat és megkezdhetik a hajó izgalmas világának felfedezését.

3. nap Genova
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Ligúria fővárosa, Genova                     5900 Ft/fő
A város központja a kikötőtől mindössze 2 metrómegállóra található, jó idő esetén séta a belvárosig a Via Pré-n keresztül. Találkozó a helyi idegenvezetővel, séta a korábbi városházához, a Palazzo Ducale-hez, mely jelenleg kortárs művészeti kiállításoknak ad otthont. Itt található a barokk stílusú jezsuita templom is, mely Guido Reni és Rubens műveit rejti. Séta a középkori városkapuhoz, majd látogatás Columbus házánál. Ezt követően a katedrális gótikus épülete következik, ahol állítólag a szent grál található. Itt van a középkori S. Matteo tér is, mely tipikus példája a genovai nemesi negyedeknek. A Piazza Campetto-n és a Via degli Orefici-n haladva kézműves boltokat és régi cukrászdákat láthatunk. A program a régi kikötőben ér véget, mely ma a turisták egyik központja Genovában. Többek között itt található az Acquario is, ahol a vízi élőlények hatalmas kiállítása várja az érdeklődőket.
A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet és étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség. A tömegközlekedési jegyek a helyszínen fizetendőek (metrójegy kb. 2 euró/út).

4. nap Marseille
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Kirándulás Aix en Provence-ba                        22 500 Ft/fő
A hajótársaság csoportjához csatlakozva indulunk neki Provence felfedezésének, hogy garantáljuk, a hajó velünk együtt kalandozik tovább. A kb. 40 perces buszút után a program első megállója a híres XII. századi Saint-Sauveur Katedrális és kertje, mely egy római templomra épült. Ezt követően egy kellemes, kb. másfél órás sétát teszünk a történelmi városközpontot bejárva, míg a Mazarin negyedbe érünk, ahol a szabad idő alatt lehetőség nyílik vásárlásra.
A kirándulás nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

5. nap Barcelona
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Barcelona és a Sagrada Família                       32 900 Ft/fő
A lenyűgöző katalán fővárosba invitáljuk Önöket egy kb. 6 órás buszos és gyalogos városnézésre. Barcelonát és Gaudí remekműveit egyszerűen látni kell, és nem lehet megunni! A Montjuic hegyén az Olimpiai-stadionról készíthetünk néhány fotót, majd a Polgármester-kilátóból gyönyörködhetünk a város látképében, sőt, hajónkat is láthatjuk madártávlatból, ez a legmegfelelőbb hely a közös fotó elkészítésére az MSC Fantasia-val! A belvároson áthaladva Antónió Gaudí híres épületei közül kettőt láthatunk kívülről: a Batló- és a Milá-házat, valamint belülről is megcsodáljuk a város legimpozánsabb épületét, a Sagrada Famíliát, azaz a Szent Család templomot. Kihagyhatatlan élmény a Ramblas, Barcelona legismertebb sétáló utcája a helybéliek és turisták nyüzsgésével, itt kezdődik a gótikus negyed is. Innen betekinthetünk a híres La Boquería mediterrán piacra is. A program során természetesen jut idő a szuvenírek beszerzésére is.
A kirándulás tartalmazza a belépőt a Sagrada Famíliába (vezetés nélkül), de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

6. nap tengeren
Használja ki ezt a napot és élvezze a luxushajó nyújtotta szolgáltatásokat. Pihenjen a medencében vagy a fűtött jacuzzik egyikében, vagy tekintse meg a boltok kínálatát és vásároljon kényelmesen. Esténként a színház és a diszkó programjait élvezheti. Egész nap különböző animációs foglalkozások, pl. aerobik-órák, tánctanfolyamok várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A foglalható italcsomagokról és szolgáltatáscsomagokról kérjük, érdeklődjön irodánkban. 

7. nap Valletta
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Málta ékkövei: Valletta és Mdina                    18 500 Ft/fő
A mai napot a hajó a lovagok szigetén, Máltán tölti. A fél napos kirándulás során megismerkedhet Mdinával, mely sokáig a sziget fővárosa volt, s a mondák szerint Szent Pál apostol három hónapot töltött itt. A helyiek többsége ma is erősen vallásos, és tartják az ünnepeket, szokásokat. A várost szűk, autót ritkán látott utcák és építészeti remekek teszik látványossá. Valletta, az alig több, mint 6 ezer lakost számláló főváros a turisták közkedvelt megállója. Itt található a sziget másik katedrálisa, mely Szent Jánosról kapta nevét. A felső-Barakka kertekből csodálatos kilátásban lesz részünk! A gyalogos városnézés tempójától függően egy rövid szabad idő után tér vissza a csoport a kikötőbe.
A kirándulás nem tartalmaz belépőt és az étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

8. nap Korfu
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Városnézés Korfuvárosban és a Sissi kastély               15 900 Ft/fő
A hajó délután éri el Korfu szigetét, így ebéd után indulhatunk el felfedezésére. Utunk ciprusok, olivák és citrusfák mentén vezet Gastouri-ba, ahol az Achilleon palota áll. A magyarok körében Sissi kastélyként emlegetett épületet belülről is megcsodáljuk, majd a kertben is teszünk egy sétát, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Jón-tengerre. Korfu városába visszatérve az óvárosban teszünk egy sétát, a Kantounia-nak nevezett macskaköves kisutcákon haladunk át, útba ejtjük a Szent Mihály palota kerjtét is. A fél napos program utolsó állomása az árkádos Liston Piazza lesz, mely közelében a Szent Spiridon templom áll felbecsülhetetlen gyűjteményével.
A kirándulás tartalmazza a belépőt az Achilleon palotába, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

9. nap Katakolon
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Ókori Olümpia             34 900 Ft/fő
A kikötést követően a félnapos program során az ókori olimpiai játékok szentélyének, Olümpia romjainak felfedezésére indulunk privát buszunkkal. I. e. 776. a görög történelem egyik legfontosabb mérföldköve, ugyanis ekkor tartották Zeusz tiszteletére az első olimpiai játékokat. A Zeusz-templom volt a leghíresebb, itt állt Pheidiász híres alkotása, az ókori világ hét csodája közé sorolt Zeusz-szobor is.  A romoktól egy rövid sétára található az archeológiai múzeum, mely pazar kollekcióval rendelkezik. A programot a modern Olümpia települése zárja, ahol szuveníreket is vásárolhatunk.
A kirándulás tartalmazza a belépőt az Olümpiába, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség

10. nap Heraklion
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Kréta felfedezése: Heraklion és Knosszosz    26 500 Ft/fő
A heraklioni kikötőből egy rövid buszozással érhető el Knosszosz, Kréta egyik legfontosabb ősi települése, mely a Minosz király székhelyéül is szolgálta. Palotáját legendák övezik, közismert például a labirintus és a Minotaurusz legendája, vagy a Daidalosz és Ikarosz tanmeséje. A szövevényes átjárókon és folyosókon haladva könnyű lesz felidézni az iskolában hallott mondákat. Továbbutazunk Heraklion városába, ahol egy rövid városnézés után a nyüzsgő Venizelou téren szabad program keretében lehet beszerezni a szükséges szuveníreket, kézműves tárgyakat és élelmiszereket. A fél napos program után ismét vár minket luxushajónk és egy újabb csodás görög kikötő!
A kirándulás nem tartalmazza a belépőt a Knosszosz palotába (helyszínen fizetendő, kb. 15 euró/fő) és nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

11. nap Piraeus
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Athén panorámája és az Akropolisz    31 900 Ft/fő
A kikötőből privát buszos transzfer segítségével indulhatunk az ókori görög városállam, a mai kozmopolita jellegű Athén felfedezésére. A buszos városnézést a város szívében, a Szintagma téren kezdjük, majd érintjük a görög Parlament épületét, az Ismeretlen katona emlékművét, az Elnöki Palotát és az első újkori olimpia megrendezésére épített, mintegy 50 ezer néző befogadására képes olimpiai stadiont. Ezt követően meglátogatjuk a város legismertebb nevezetességét, az Akropoliszt, ahol megtekinthetjük az ókori görög építészet remekműveit, mint pl. a Panthenónt vagy Niké templomát.
A kirándulás tartalmazza a belépőt az Akropoliszra, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

12. nap tengeren
Ezen a napon utoljára nyílik lehetősége kihasználni a luxushajó szolgáltatásait. Pihenje ki görög élményeit és élvezze a wellness részleg szolgáltatásait, próbálja ki a számos étterem és élőzenés bár egyikét, látogassa meg akár minden este a színházat és élvezze a világszínvonalú előadásokat, sportoljon (ideje kipróbálni a minigolfot a tenger közepén!), vagy tegye próbára szerencséjét a kaszinóban. Az edzőteremben lemozoghatja a pazar vacsorák alkalmával esetleg felszaladt kilókat is. Ha eddig még nem tette, vásárolja meg a fedélzeten a hajó makettjét, vagy vegyen egy bögrét emlékbe. A hajótársaság fotósai előszeretettel fényképezik a vendégeket különböző hátterek előtt.

13. nap Civitavecchia-Róma
Bizonyosan fájó szívvel fogunk búcsút mondani úszó luxusszállodánknak, hiszen életre szóló élmények gyűjthettünk itt. A reggeli kikötést követően transzfer a római szállásunkra, ebéd egyénileg. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelven: (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Tivoli meseszerű kertje, a Villa d’Este             26 600 Ft/fő
Tegyen velünk kirándulást az Örök Várostól kb. 30 km-re található Tivoliban. Fél napos programunk során privát busszal érkezünk a csendes vidéki település egyik ékkövéhez, a Villa d’Este-hez, mely méltán népszerű kirándulóhely a rómaiak körében is. Az épületben gyakran időzött leghíresebb zeneszerzőnk, Liszt Ferenc is, s a kert bámulatos szökőkútjait szőtte bele egyik darabjába. Nem hiába ihleti meg a villa egyedülálló kertje a művészeket; mely az UNESCO világörökség részét képezi. Csodás vízesések, és szökőkutak, ötletes megoldások, bokrok rejtekein megbújó szobrok kápráztatják el az idelátogatókat, miközben kellemes csobogás és madárcsicsergés nyújt hangaláfestést utunk utolsó emlékeinek.
A kirándulás tartalmazza a belépőt a Villa d’Este-be, de nem tartalmaz étkezést.
Vacsora Rómában egyénileg.

14. nap Róma-Budapest
Reggeli és délelőtt szabadprogram, transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az Alitalia közvetlen járatával, érkezés Budapestre a koraesti órkában.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

Indulási kikötő: 
Civitavecchia/Róma
Érkezési kikötő: 
Civitavecchia/Róma

Ár tartalmazza

 • a repülőjegyet Budapest-Róma-Budapest útvonalon, menetrend szerinti közvetlen járaton,
 • a szállást 1-1 éjre a hajóút előtt és után Rómában, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában reggelivel,
 • a magyar idegenvezetőt az utazás teljes idejére,
 • a 11 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában, kétágyas garanciális kabinban (balkonos kategóriában takart kilátás előfordulhat),
 • a teljes ellátást a fedélzeten (reggeli, ebéd, sütemények, vacsora, éjféli büfé) és a korlátozott italfogyasztást,
 • a hajón található szórakoztató és sportlétesítmények többségének használatát,
 • a szükséges transzfereket.

Ár nem tartalmazza

 • a kikötői és repülőtéri illetékeket (kb. 109 900 Ft/fő),
 • a magyar nyelvű fakultatív programokat,
 • a kötelező borravalót, mely a helyszínen fizetendő (kb. 10 euró/fő/éj),
 • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%),
 • a fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

A magyar nyelvű fakultatív programok min. 12 fő jelentkezése esetén indulnak.

 

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 9 hajóból áll. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 

Épült: 2008, flotta tagja: 2008 december óta
137 936 tonna, 333,3 m hosszú, 37,92 m széles. Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel): 3 274, kabinok száma: 1 637, személyzet: 1 332 fő, sebesség: 22 csomó, áram: 110/220 V, 13 utasdeck, 15 lift, környezetvédelem: AWT (Advanced Water Treatment)

Szolgáltatások: 

Medencék: 4 felnőtt, 1 gyermekmedence,  12 SPA fürdő, csúszda
6 étterem, 10 bár, 3 szabadtéri bár, MSC Aurea SPA, napozóterasz, futópálya, shuffleboard, squash, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda), színház, diszkó, tinidiszkó, konferenciaterem, művészeti galéria, boltok, kaszinó, kártyaszoba, fotógaléria, fotóbolt, videójátékok, 4D interaktív mozi

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

 

MSC Jacht Klub lakosztály (99 db) és lakosztály balkonnal (8 db): 22-51 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak, fürdőszoba káddal, tágas szekrény, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), Nintendo Wii konzol (MSC Jacht Klub), minibár, széf

Balkonos kabin (1 151 db - ebből 18 mozgáskorlátozottak részére kialakítva), külső kabin (85 db - ebből 2 mozgáskorlátozottak részére kialakítva): 17-20 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Belső kabin (294 db - ebből 11 mozgáskorlátozottak részére kialakítva): 16 nm,  légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval,  interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!