Serenade of the Seas

Kalandozás Alaszkában Repülős hajóút Magyar Idegenvezetővel! Radiance of the Seas

Tervezett útvonal:
Vancouver - Ketchikan - Icy Strait Point - Juneau - Skagway - Hubbard gleccser - Seward - Fairbanks

július 10., szerda
Elutazás Budapestről Vancouverbe amszterdami átszállással a KLM légitársaság járatain (11:30-13:40; 15:20-15:50). Transzfer a belvárosi szállodába: Hampton Inn Downtown Hotel 4*. Este szabadidő.

július 11., csütörtök
Reggelit követően buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Vancouver már évek óta a világ legkedveltebb, legélhetőbb városainak élvonalában található, amely emberléptékű, gyalog is könnyen bejárható belvárosának, hatalmas parkjainak, változatos étkezési- és szórakozási lehetőségeinek, és nem utolsó sorban, a közeli hegyeknek és nemzeti parkoknak köszönhető, melyek nemcsak a helyiek, de az ide látogatók számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
A városnézés során felkeressük a Canada Place-t, ahol a 2010-es téli olimpiai játékok fáklyái állnak. Majd a Stanley Park, a világ egyik legnagyobb városi közparkja következik. Óriási ősfák között sétálunk el a 9 totemoszlophoz, majd a Prospect Pointhoz (kilátópont csodás panorámával). Következő állomásunk Gastown, Vancouver bölcsője. A macskaköves utcákon barangolva antik szuvenír boltokra és kávézókra bukkanunk, illetve itt áll a világ első gőz meghajtású órája is. A központtól délre húzódó Granville Island a város bohém negyede: piacok, éttermek, színházak, galériák sorakoznak itt. Délután szabadidő.

Fél napos fakultatív program a Capilano Nemzeti Parkban. A Capilano Nemzeti ParkVancouver közelében található csodálatos természeti kincs. Aktív, de mégis pihentető kirándulásunk minden korosztály számára élvezhető. Átkelhetünk a Capilano folyó fölött húzódó függőhídon, sétálhatunk a mérsékelt övi esőerdő fáinak lombkorona szintjén kiépített ösvényeken vagy a hatalmas ősfenyők tövében. Garantáltan szép élményekkel térhetünk innen vissza.
Részvételi díj: 75 USD/fő (helyben fizetendő).

július 12., péntek
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, felszállás a Radiance of the Seas hajóra. Kihajózás 16:30-kor.

július 13., szombat
Tengeren. Ma a Belső átjárón (Inside Passage) hajózunk, amely egy látványos, szigetekkel tarkított, a tengerjárók számára jól járható útvonal a partok közelében. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában, gyönyörködjünk Brit-Columbia (Kanada) és Dél-Alaszka vadregényes tájaiban!

július 14., vasárnap
Ketchikan, Alaszka (6:00-16:00)
A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején, de már az őslakosok is előszeretettel halásztak itt a nyári időszakban. Ketchikan ugyanakkor a tlingit törzs ősi központja is volt, itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely a feltételezések szerint annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Kulturális felfedezőút Ketchikan-ben - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Fél napos programunk során közelről kapunk betekintést Alaszka első településének történetébe, kultúrájába. Elsőként egy történelmi fűrészmalomba látogatunk, ahol mélyreható ismereteket szerezhetünk a totemfaragás mesterségéről. Innen az alaszkai ragadozó madarak központját keressük fel: a sérült madarak gondozásával foglalkozó intézetben Alaszka szimbólumaként is ismert fehérfejű rétisas életmódjával is megismerkedünk. A közeli kilátópontról az alaszkai őserdőben is gyönyörködhetünk, vendéglátóink pedig frissen füstölt lazacfalatokkal kedveskednek nekünk. Saxman faluban - további fantasztikus totemoszlopok között sétálva - a bennszülöttek varázslatos történetein keresztül merülhetünk el a helyiek hitvilágában.
Részvételi díj: 25 000 Ft/fő.

július 15., hétfő
Icy Strait Point, Alaszka (9:00-18:00)
Hajónk a Chichagof-szigeten, az Egyesült Államok 5. legnagyobb szigetén köt ki, amely érdekes módon, egy orosz sarkkutatóról kapta a nevét, aki azonban sosem járt Alaszkában. Hoonah falu a legnagyobb tlingit indián település az államban, a környék védett erdei és az öböl hemzsegnek a gazdag állatvilágtól: szinte biztosan számíthatunk rá, hogy ott tartózkodásunk során felbukkan egy-egy medve, púpos bálna vagy kardszárnyú delfin.

A misztikus Hoonah falu - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Utazzunk vissza az időben és keressük fel Hoonah halászfalut! Helyi idegenvezetőnk segítségével kapunk betekintést a természet közeli törzs múltjáról és örökségéről. Hoonah lakói szívesen beavatják a látogatókat misztikus történeteikbe, a látványos és izgalmas törzsi táncon, énekeken keresztül.
Részvételi díj: 29 000 Ft/fő.

július 16., kedd
Juneau, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka állam fővárosa egy szárazföldtől teljesen elzárt öbölben bújik meg, magas hegyláncokkal, sűrű erdőkkel övezve. Különleges fekvése miatt csak repülővel és hajóval közelíthető meg. Az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek, és a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek.

Bálnales és a Mendenhall-gleccser - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Délelőtt egy vízmeghajtású katamarán fedélzetén indulunk az Auka-öböl és a Stephen’s-átjáró felé, melyek a púposbálnák kedvelt, táplálékban gazdag tartózkodási helyei. Szokásaikról és életmódjukról kapunk sok információt, miközben egészen közelről figyelhetjük meg őket. Elhaladunk a 12 mérföld hosszú Mendenhall-gleccser mellett, mely egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Jól megérdemelt pihenésként ízletes helyi fogásokból falatozhatunk.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

július 17., szerda
Skagway, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka legrégebbi városa fontos szerepet játszott a híres Klondike-i aranyláz idején: innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében.

Aranyásók nyomában - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Ma a White Pass and Yukon vasútvonalon, csipkézett hegycsúcsok és meredek völgyek mellett utazva gyönyörködhetünk Alaszka vadregényes tájaiban. 360 Dredge Townban megismerkedünk az aranyásás történetével, a szerencsét próbálók legendáival, majd egy ízletes büféebéddel koronázzuk meg napunkat.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

július 18., csütörtök
Hubbard gleccser (hajózás: 9:00-11:00)
Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 120 km hosszan elnyúló vonulatát, amely Észak-Amerika legnagyobb nyíltvízi gleccsere. A jégfolyam 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját. Míg a gleccserek általában folyamatosan pusztulnak és visszahúzódnak, a Hubbard növekszik és az óceán felé nyomul. Bámulatos látvány, amikor egy-egy jégtömb hatalmas robajjal a vízbe zuhan.

július 19., péntek
Érkezés Sewardba 5:00 órakor. Reggeli után kiszállás a hajóból, majd megkezdjük az utazást Alaszka belseje felé. Első megállónk Anchorage, Alaszka legnépesebb városa. Szabadidő után folytatjuk az utat a vadonba: a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legszebb nemzeti parkja, itt található az ország legmagasabb csúcsa is, a Denali Peak (6190 m). A szállás elfoglalása: Denali Park Village. A nap hátralévő részében érdemes kirándulni, könnyű sétát tenni a közeli erdőkben.

július 20., szombat
Délelőtt felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor- és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Délután felszállunk a Wilderness Express nevű üvegtetejű panorámavonatra, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. A Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található település Alaszka második legnagyobb városa. A szállás elfoglalása: Pike’s Waterfront Lodge. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, ahol a helyiek is szívesen időznek a hosszú nyári estéken.

július 21., vasárnap
Délelőtti városnézésünk alakalmával felkeressük Fairbanks központját, majd ellátogatunk a Gold Dredge 8 bányához. Itt megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi-sarkkörhöz. Szállás Fairbanksben.

július 22., hétfő
Kora reggeli transzfer a repülőtérre, majd hazautazás seattle-i és amszterdami átszállással (6:05-10:39; 13:31-8:30 - érkezés másnap; 11:20-13:15).

július 23., kedd
Érkezés Budapestre 13:15-kor.

Az utazás kiemelt értékei:
Izgalmas, látnivalókban gazdag útvonal Alaszkában
Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Radiance of the Seas fedélzetén
Szárazföldi program a hajóút után az alaszkai vadonban
Színvonalas, változatos fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Repülés kedvező menetrenddel

Indulási kikötő: 
Vancouver
Érkezési kikötő: 
Seward

Ár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
Két éjszaka szállás Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
Fél napos városnézés Vancouverben
Hét éjszakás hajóút a Radiance of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Három éjszakás szárazföldi program Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Ár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút és az alaszkai szárazföldi program során
ESTA és ETA engedélyek (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába)
Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Ellátás a szárazföldi program során
Útlemondási biztosítást
Baleset, betegség és boggyász biztosítást

Hajótársaság: 
Royal Caribbean
Hajó osztály neve: 
Radiance osztály

A Radiance osztályú bámulatos üvegbelsőjével tökéletesen harmonizál a finom berendezés és kárpit, melyeket művészeti alkotások és szobrok egészítenek ki. Ezen a hajóosztályon több a szabad tér és üvegbelső, erkély ezért pillanatok alatt elfeledkezünk arról, hogy egy hajón vagyunk.

Hajó adatok: 
 • Forgalomba állt 2003 augusztus
 • Hossz: 293 m
 • Legnagyobb szélesség: 32 m
 • Merülés: 8 m
 • Utasok maximális létszáma: 2501 fő
 • Teljes személyzet: 859 fő
 • Bruttoregisztertonna: 90.090 tonna
 • Sebesség: 25 csomó  ( 28,8 mérföld/h , 46,3 km/h)
 • Elektromos áram: 110 / 220 V
Szolgáltatások: 
 • Szórakozási lehetőségek 13 szinten
 • 4 étterem
 • futópálya
 • Colon Club és Safari Club
 • Adventure Ocean gyermek központ
 • kinti fedélzeti medence
 • Modern Day Spa és Fitness központ
 • Mászófal
 • Konferencia termek 10 főtől akár 160 főig
 • Kaszinó: Blackjack, Póker asztalok, stb.
 • Napozó szint behúzható tetővel
 • Viking crow Lounge panoráma étterem
 • Színháztermek, Kaszinó
 • Lattetudes Kávézó
 • Putting Green és golf szimulátor

 

 • 13 szinten szállás, program és szórakozási lehetőségek
 • Mindegyik hajó különleges szuper jacht külsővel, kifinomult bútorokkal és belső kárpittal rendelkezik.
 • A kilencszintes centrum a hajó lelke, csigalépcsőkkel, boltozatos mennyezettel, üvegliftekkel és csodálatos kilátással a tengerre.
 • Több különböző étkezés lehetőség, olasz, - angol, -steak éttermek, kávézók, bárok várják Önt.
 • Felejthetetlen élményt nyújt a Casino Royal, a Colony Club vagy a Safari Club
 • Modern Day elnevezés kiválóan felszerelt spa és fintess központ is a vendégek rendelkezésére áll.
 • A napozó szint és a napozó terasz vízeséssel, medencékkel és nem utolsósorban behúzható üvegtetővel rendelkezik.
 • A színházban előadott darabok felejthetetlen élményt nyújtanak ezen a hajóosztályon is.
 • Az Optix Gyermek Centrum-ban nyugodtan ott hagyhatjuk a gyermekeinket akár egész napra is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!