Serenade of the Seas

Kalandozás Alaszkában Repülős hajóút Magyar Idegenvezetővel! Radiance of the Seas

Tervezett útvonal:
Vancouver - Ketchikan - Icy Strait Point - Juneau - Skagway - Hubbard gleccser - Seward - Fairbanks

1.nap
Elutazás Budapestről Vancouverbe amszterdami átszállással a KLM légitársaság járatain (11:30-13:40; 15:20-15:50). Transzfer a belvárosi szállodába: Hampton Inn Downtown Hotel 4*. Este szabadidő.

2.nap
Reggelit követően buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Vancouver már évek óta a világ legkedveltebb, legélhetőbb városainak élvonalában található, amely emberléptékű, gyalog is könnyen bejárható belvárosának, hatalmas parkjainak, változatos étkezési- és szórakozási lehetőségeinek, és nem utolsó sorban, a közeli hegyeknek és nemzeti parkoknak köszönhető, melyek nemcsak a helyiek, de az ide látogatók számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
A városnézés során felkeressük a Canada Place-t, ahol a 2010-es téli olimpiai játékok fáklyái állnak. Majd a Stanley Park, a világ egyik legnagyobb városi közparkja következik. Óriási ősfák között sétálunk el a 9 totemoszlophoz, majd a Prospect Pointhoz (kilátópont csodás panorámával). Következő állomásunk Gastown, Vancouver bölcsője. A macskaköves utcákon barangolva antik szuvenír boltokra és kávézókra bukkanunk, illetve itt áll a világ első gőz meghajtású órája is. A központtól délre húzódó Granville Island a város bohém negyede: piacok, éttermek, színházak, galériák sorakoznak itt. Délután szabadidő.

Fél napos fakultatív program a Capilano Nemzeti Parkban (75 USD/fő, helyben fizetendő). A Capilano Nemzeti Park Vancouver közelében található csodálatos természeti kincs. Aktív, de mégis pihentető kirándulásunk minden korosztály számára élvezhető. Átkelhetünk a Capilano folyó fölött húzódó függőhídon, sétálhatunk a mérsékelt övi esőerdő fáinak lombkorona szintjén kiépített ösvényeken vagy a hatalmas ősfenyők tövében. Garantáltan szép élményekkel térhetünk innen vissza.

3.nap
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, felszállás a Radiance of the Seas hajóra. Kihajózás 16:30-kor.

4.nap
Tengeren. Ma a Belső átjárón (Inside Passage) hajózunk, amely egy látványos, szigetekkel tarkított, a tengerjárók számára jól járható útvonal a partok közelében. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában, gyönyörködjünk Brit-Columbia (Kanada) és Dél-Alaszka vadregényes tájaiban!

5.nap
A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején, de már az őslakosok is előszeretettel halásztak itt a nyári időszakban. Ketchikan ugyanakkor a tlingit törzs ősi központja is volt, itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely a feltételezések szerint annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

6.nap
Icy Strait Point, Alaszka (9:00-18:00)
Hajónk a Chichagof-szigeten, az Egyesült Államok 5. legnagyobb szigetén köt ki, amely érdekes módon, egy orosz sarkkutatóról kapta a nevét, aki azonban sosem járt Alaszkában. Hoonah falu a legnagyobb tlingit indián település az államban, a környék védett erdei és az öböl hemzsegnek a gazdag állatvilágtól: szinte biztosan számíthatunk rá, hogy ott tartózkodásunk során felbukkan egy-egy medve, púpos bálna vagy kardszárnyú delfin.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

7.nap
Juneau, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka állam fővárosa egy szárazföldtől teljesen elzárt öbölben bújik meg, magas hegyláncokkal, sűrű erdőkkel övezve. Különleges fekvése miatt csak repülővel és hajóval közelíthető meg. Az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek, és a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

8.nap
Skagway, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka legrégebbi városa fontos szerepet játszott a híres Klondike-i aranyláz idején: innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel – program és részvételi díj hamarosan.

9.nap
Hubbard gleccser (hajózás: 9:00-11:00)
Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 120 km hosszan elnyúló vonulatát, amely Észak-Amerika legnagyobb nyíltvízi gleccsere. A jégfolyam 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját. Míg a gleccserek általában folyamatosan pusztulnak és visszahúzódnak, a Hubbard növekszik és az óceán felé nyomul. Bámulatos látvány, amikor egy-egy jégtömb hatalmas robajjal a vízbe zuhan.

10.nap
Érkezés Sewardba 5:00 órakor. Reggeli után kiszállás a hajóból, majd megkezdjük az utazást Alaszka belseje felé. Első megállónk Anchorage, Alaszka legnépesebb városa. Szabadidő után folytatjuk az utat a vadonba: a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legszebb nemzeti parkja, itt található az ország legmagasabb csúcsa is, a Denali Peak (6190 m). A szállás elfoglalása: Denali Park Village. A nap hátralévő részében érdemes kirándulni, könnyű sétát tenni a közeli erdőkben.

11.nap
Délelőtt felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor- és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Délután felszállunk a Wilderness Express nevű üvegtetejű panorámavonatra, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. A Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található település Alaszka második legnagyobb városa. A szállás elfoglalása: Pike’s Waterfront Lodge. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, ahol a helyiek is szívesen időznek a hosszú nyári estéken.

12.nap
Délelőtti városnézésünk alakalmával felkeressük Fairbanks központját, majd ellátogatunk a Gold Dredge 8 bányához. Itt megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi-sarkkörhöz. Szállás Fairbanksben.

13.nap
Kora reggeli transzfer a repülőtérre, majd hazautazás seattle-i és amszterdami átszállással (6:05-10:39; 13:31-8:30 - érkezés másnap; 11:20-13:15).

14.nap
Érkezés Budapestre 13:15-kor.

Minimum létszám 16 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 10 fő.

Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!

Egyéb fontos tudnivalók:
A kabinok garanciálisak: a kabin típusa garantált, de a kabinszámot a hajótársaság adja meg saját hatáskörében a foglalás után. Egyéb lehetőségekért keresse munkatársainkat!
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
A hátralékfizetési határidő eltér az utazási feltételekben rögzítettektől: 2019. április 5. Lemondás esetén a hajótársaság és légitársaság feltételei a mérvadók.

Elhelyezés:
Két éjszaka szállás Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, reggelivel
Hét éjszakás hajóút a Radiance of the Seas fedélzetén szállással, választott kabin típusban.
Három éjszakás szárazföldi program Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással.

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Szállodákban 2éj reggeli, 3éj önellátás

Indulási kikötő: 
Vancouver
Érkezési kikötő: 
Seward

Ár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
Két éjszaka szállás Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, reggelivel
Fél napos városnézés Vancouverben
Hét éjszakás hajóút a Radiance of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Három éjszakás szárazföldi program Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Ár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút és az alaszkai szárazföldi program során
ESTA és ETA engedélyek (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába)
Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Ellátás a szárazföldi program során
Útlemondási biztosítást
Baleset, betegség és boggyász biztosítást

Hajótársaság: 
Royal Caribbean
Hajó osztály neve: 
Radiance osztály

A Radiance osztályú bámulatos üvegbelsőjével tökéletesen harmonizál a finom berendezés és kárpit, melyeket művészeti alkotások és szobrok egészítenek ki. Ezen a hajóosztályon több a szabad tér és üvegbelső, erkély ezért pillanatok alatt elfeledkezünk arról, hogy egy hajón vagyunk.

Hajó adatok: 
 • Forgalomba állt 2003 augusztus
 • Hossz: 293 m
 • Legnagyobb szélesség: 32 m
 • Merülés: 8 m
 • Utasok maximális létszáma: 2501 fő
 • Teljes személyzet: 859 fő
 • Bruttoregisztertonna: 90.090 tonna
 • Sebesség: 25 csomó  ( 28,8 mérföld/h , 46,3 km/h)
 • Elektromos áram: 110 / 220 V
Szolgáltatások: 
 • Szórakozási lehetőségek 13 szinten
 • 4 étterem
 • futópálya
 • Colon Club és Safari Club
 • Adventure Ocean gyermek központ
 • kinti fedélzeti medence
 • Modern Day Spa és Fitness központ
 • Mászófal
 • Konferencia termek 10 főtől akár 160 főig
 • Kaszinó: Blackjack, Póker asztalok, stb.
 • Napozó szint behúzható tetővel
 • Viking crow Lounge panoráma étterem
 • Színháztermek, Kaszinó
 • Lattetudes Kávézó
 • Putting Green és golf szimulátor

 

 • 13 szinten szállás, program és szórakozási lehetőségek
 • Mindegyik hajó különleges szuper jacht külsővel, kifinomult bútorokkal és belső kárpittal rendelkezik.
 • A kilencszintes centrum a hajó lelke, csigalépcsőkkel, boltozatos mennyezettel, üvegliftekkel és csodálatos kilátással a tengerre.
 • Több különböző étkezés lehetőség, olasz, - angol, -steak éttermek, kávézók, bárok várják Önt.
 • Felejthetetlen élményt nyújt a Casino Royal, a Colony Club vagy a Safari Club
 • Modern Day elnevezés kiválóan felszerelt spa és fintess központ is a vendégek rendelkezésére áll.
 • A napozó szint és a napozó terasz vízeséssel, medencékkel és nem utolsósorban behúzható üvegtetővel rendelkezik.
 • A színházban előadott darabok felejthetetlen élményt nyújtanak ezen a hajóosztályon is.
 • Az Optix Gyermek Centrum-ban nyugodtan ott hagyhatjuk a gyermekeinket akár egész napra is.

Lakosztályok

Royal Lakosztály erkéllyel - Royal Lakosztály erkéllyel (10. szint); (93 m2, 20 m2 -es erkély)
Owner’s Lakosztály erkéllyel - Owner’s Lakosztály erkéllyel (10. szint) ; (48 m2, 5 m2-es erkély)
Két hálószobás lakosztály erkéllyel  - Két hálószobás lakosztály erkéllyel (7., 8., 9. szint) ; (50-54 m2, 13-18 m2-es erkély)
Grand Lakosztály erkéllyel - Grand Lakosztály erkéllyel (10. szint) ; (33-36 m2, 10 m2-es erkély)
Junior Lakosztály erkéllyel  - Junior Lakosztály erkéllyel (10. szint) ; (27 m2, 6 m2-es erkély)

Erkélyes kabinok

Tengerre néző superior erkélyes kabin D1 Tengerre néző superior erkélyes kabin D2 - Tengerre néző superior erkélyes kabin D1, (7., 8., 9., 10. szint) ; (19 m2, 4 m2-es erkély)
Deluxe Tengerre néző kabin E1 Deluxe Tengerre néző kabin E2 Deluxe Tengerre néző kabin E3- Deluxe Tengerre néző kabin E1: (7., 8., 9., 10. szint) ; (17 m2, 4 m2-es erkély)
E2: (7., 8., 9., 10. szint) ;(16 m2, 4 m2-es erkély)
E3: (7., 8. szint) ;(16 m2, 4 m2-es erkély)

Külső kabinok

Tengerre néző családi kabin - Tengerre néző családi kabin (7., 8. szint) ; (30 m2)
Tengerre néző kabin F Tengerre néző kabin G Tengerre néző kabin H Tengerre néző kabin I - Tengerre néző kabin (2., 3., 4. szint) ; (16 m2)

Belső kabinok

Belső kabin K Belső kabin L Belső kabin M Belső kabin N Belső kabin Q - Belső kabin (2., 3., 4., 7., 8., 9., 10. szint) ; (15 m2)

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!