Diamond Princess Japán - Cseresznyevirágzás magyar idegenvezetővel

Tokió - Toba - Takamacu - Kochi - Matsuyama - Busan/Dél-Korea - Shimizu/Mt. Fuji - Tokió

1.nap:
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Tokióba.

2.nap:
Déli órákban érkezés Japán fővárosába. Transzfer a szállodába, bejelentkezés, a szobák elfoglalása. A nap további részében szabadidő. Tokió a XIX. században kapta mai nevét, jelentése „keleti főváros”, mely igazán találó elnevezés. A lüktető metropolis napról napra tartogat újdonságot az utazóknak. Rengetegében jól megfér egymás mellett az ultramodern, felhőkarcolókkal telített városrész és a hagyományok tiszteletét élvező Sensoji templom valamint a Mejii Jingu szentély. Érdemes az esti órákban felkeresni a Ginza negyedet, mely napjainkban méltán a New York-i Ötödik sugárút vetélytársa, valamint Akihabarát, Tokió egyik legpezsgőbb kerületét.

3.nap:
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás a történelmi emlékekben gazdag rózsaszínbe borult Kiotóban. Háromórás utazás Sinkanszennel – gyorsvasúttal – Tokióból a reggeli órákban. Kiotóban tizenhét nevezetesség is helyet kapott a UNESCO világörökségi listáján, így kiemelkedik a többi nagyváros közül. Az Aranypavilon Japán egyik leghíresebb épülete, melyet a XIV. században Asikaga Josimicu sógun építtetett át, majd halálát követően kérésnek megfelelően templommá alakították. A XIX. században újjáépítésen és felújításon is átesett templom az előtte lévő tóban tükröződve fenséges látványt nyújt. A VIII. században alapított Fushima Inari szentély a sintó szentélyek közül a legjelentősebb. Az erdős hegyek csúcsához pirosra festett torii kapuk ezrei alatt vezet az ösvény, melyeket a sok száz ülő róka szoborral egyetemben a hívek adományozták a szentélynek. A késő délutáni órákban visszautazás Tokióba.

4.nap:
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd félnapos városnézés Asakusaban, az óváros szívében, amely még ma is Tokió egyik legszínesebb és hagyományosabb városrésze. A Mennydörgés kapun keresztül érhető el a Senso-ji buddhista templom, a környék életének központi része. A templom több mint ezer éve áll itt, a legenda szerint egy halász építette az irgalmasság istennőjének parancsára. XVII. században nyerte el végleges formáját, majd a XX. században újjáépítették. Autóbuszos transzfer Yokohama kikötőjébe, ahol bejelentkezés a Diamond Princess tengerjáró hajó fedélzetére, kabinok elfoglalása. A fedélzetről csodás panoráma tárul az utasok elé a kihajózás során. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap:
Reggeli órákban érkezés Toba kikötőjébe. A Shima-hanto-félsziget az erdős Ise-Shima Nemzeti Park határán húzódik. A környéken számos üdülőhely található, de a legnagyobb népszerűségnek Toba örvend. Japán ősi vallásának, a sintónak legszentebb helye Ise városa. A hatórás fakultatív program során az Ise-jingu szentély felkeresése, mely már több mint 1700 éve a legszentebb sintó szentély. A Belső (Naiku) és Külső (Geku) szentélyből álló épületegyüttest a sikinen szengú szertartás keretein belül húszévente teljesen elbontják és újjáépítik. Legfontosabb szertartása a kannameszai, vagyis az októberi újrizsszentelés. Ezt követően a Mikimoto Gyöngysziget felkeresése, mely főleg a tenyésztett gyöngyöket bemutató múzeum együtteséről és gyöngyhalászatról híres. A sziget Kokichi Mikimotóról kapta nevét, akit a felkelő nap országában gyöngykirálynak hívtak. A XIX. század végén, sokévi kitartó kutatómunkát követően kifejlesztette az igazgyöngyök tenyésztésének folyamatát. Megálló az Ise-Shima Skyline kilátópontnál, ahonnan 555 méteres magasságból az egész környék gyönyörűen belátható. Egy helyi étteremben elfogyasztott ízletes ebédet követően rövid szabadidő, vásárlásra is adódik lehetőség. Későbbiekben visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap:
Délelőtti órákban érkezés a Sikoku szigetén fekvő Takamacu városába, mely a XVII. században várvárosként virágzott a daimjók vezetése alatt. Shikoku Japán legkisebb szigete és egyben legérintetlenebb régiója is. A régió gazdasági központjaként funkcionál az Edo-korszak óta. A fakultatív program során elsőként Japán egyik leghíresebb történelmi parkjának, a Ritsurin kertnek a felkeresése, ahová belépve az utazó egy japán tájképben érezheti magát. A 750.000 m2 alapterületű park kialakítása a XVII. században vette kezdetét és száz évig tartott. A fekete pinea fenyők mellett több mint 160 fajta növénnyel, koi-tavakkal, zöldellő dombokkal és pihenésre kialakított pavilonokkal várja a látogatókat. A háttérben pedig a Shiun-hegy teszi fel a koronát a Park szépségére. Későbbiekben a Shikoku Pilgrim út egyik állomására, a Yashima-Ji vulkanikus lávafennsíkra érkezik meg a csoport, ahonnan a Szeto-beltengerre nyílik panoráma. Egy ősi japán templom, a Yashima-Ji felkeresése, mely a Pilgrim úton található 88 templom egyike. Az 1200 km hosszú zarándokút Japán leghosszabbja és az ország legrégebbi túraútvonala is egyben. A 88-as szám pedig az emberiséget kísértő 88 veszélyforrást jelképezi. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap:
Reggeli órákban kikötés Kochi városában, mely egyben a prefektúra székhelye is. A Sikoku félszigeten elterülő város a központban található kastélyról kapta nevét, mely egykoron Yamauchi Kazutoyo székhelye volt. A XVII. században épült kastély a város jelképének számít eredeti szerkezetével. Fából készült belső tere, vártornya és bejárata sértetlenül kiállta az idők próbáját. Érdemes felmenni a főtoronyba és onnan pásztázni a Délnyugati részen található Nemzeti Parkot is. A kastély kertjét a Yamauchi család szobrai szegélyezik. Ezt követően a Katsurama part felkeresése, ahol érdemes kicsit megpihenni és hallgatni a Csendes-óceán hullámainak morajlását. Egy szikla kiszögellésen magasodik a Watatsumi Jinja szentély, mely vörös oldalaival tökéletesen illeszkedik az óceán kékjéhez. Ezen a helyen imádkoznak a tengeri biztonságért, az üzleti sikerekért és a szerelmi beteljesülésekért. Itt található még Japán egyik legemblematikusabb személyiségének Sakamoto Ryoma-nak a hagyományos kimonóba és western stílusú csizmába öltöztetett bronzszobra, aki részt vett az ország modernizálásban és a 700 éves feudális kormányzás lezárásában. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap:
Érkezés a reggeli órákban Matsuyama kikötőjébe, a Shikoku félsziget legnagyobb városába, mely a XVII. századi kastély körül került kiépítésre. Az egész napos fakultatív program során a cseresznyefákkal tarkított park és kastély meglátogatása, amely napjainkban múzeumként működik – fegyverek és kalligráfiák kerültek kiállításra. Japán 12 legrégebbi kastélya közé tartozik, ahol még az eredeti szerkezet is megfigyelhető. A Pilgrim úton fekvő Ishiteji templom háromemeletes pagodával, csarnokokkal és egy egyedülálló belső templommal ejti ámulatba az utazókat. Egy ízletes ebéd elfogyasztását követően továbbutazás az ország legrégebbi gyógyforrásához a Dogo onsen fürdőhelyhez, mely több mint 1000 éves múlttal rendelkezik, és amelyet legendák öveznek. Japán császári családja is gyakori vendég volt a fürdőházban. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9.nap:
Egész napos hajózás Dél-Korea irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik a Diamond Princess még ismeretlen szegleteinek felfedezésére, egy balkonon elfogyasztott reggelire vagy a testet-lelket kényeztető spa szolgáltatások kipróbálására.

10.nap:
Kikötés a reggeli órákban Busan csipkézett partvonalú városában. Dél-Korea második legnagyobb városában remekül ötvöződnek az üzleti negyed felhőkarcolói az ősi buddhista templomokkal. A félnapos fakultatív program során egy panorámás autóbuszos városnézés keretében ismerkedhetnek meg a látogatók Busan kontrasztjaival. A program átvezet a kereskedelmi városrészen, a városháza és a bankok épülete mellett egészen a Yongdusan Parkig és a Busan-toronyig. A Nakdong- és a Suyeong-folyó közötti keskeny völgyben képeslapszépségű táj tárul az utazók elé. Látogatás a VII. században épült Beomeosa templomban, ahol a vezetést egy ősi teaszertartás követi. Itt mindenki megtanulhatja a tea fogyasztásának hagyományait és szabályait, miközben a frissítő zöld tea és helyi édesség kóstolására is adódik lehetőség. Vacsora és a szállás a hajón.

11.nap:
Egész napos hajózás a tengeren Shimizu irányába.

12.nap:
Délelőtti órákban visszaérkezés Japánba, Shimizu városába. Az egész napos fakultatív kirándulás során az ország nemzeti jelképének számító 3776 m magas Fuji felfedezése. A tökéletesen szimmetrikus kúp alakú aktív vulkán a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkban része, 2013 óta tagja a UNESCO világörökségi listájának. A másfélórás autóbusz utazás első megállója a Fuji 2. szintje, 1443 m tengerszint feletti magasságban. Ezt követi a 2017-ben átadott Mt. Fuji Világörökségi Központ, melynek legfelső emeletéről festői látványban lehet része a látogatóknak. Egy helyi, ízletes ebédet követően a Fujisan Hongu Sengen Taisha szentély felkeresése. Az 1600-as években épült szentély több földrengést vészelt már át, melyek eredeti szerkezetét károsították, de a belső és külső szentélyek látogathatóak. Ebben az időszakban több mint 500 cseresznyefa borítja virágba a környéket, lenyűgöző látvány! Vacsora és szállás a hajón.

13.nap:
Reggeli órákban visszaérkezés Yokohama kikötőjébe. Kijelentkezés a fedélzetről majd panorámás városnézés Odaiba kerületében, ahonnét a Szivárványhíd ível át a város szívébe. A Fuji Television Building futurisztikus épülete mellett vidámparkokkal, bevásárlóközpontokkal és a világ legnagyobb óriáskerekével is büszkélkedhet a városrész. Transzfer a repülőtérre, koradélutáni órákban hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Fakultatív kirándulások:
- Kiotó: 90.000,- Ft
- Toba: 45.000,- Ft
- Takamacu: 45.000,- Ft
- Kochi: 55.000,- Ft
- Matsuyama: 67.000,- Ft
- Busan: 52.000,- Ft
- Mt. Fuji: 70.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

Beutazási szabályok: A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Tokio
Érkezési kikötő: 
Tokio

Ár tartalmazza

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Tokió – Budapest útvonalon, turista osztályon,
- 9 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 2 éjszakai szállás Tokióban, négycsillagos szállodában,
- teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli a szállodában,
- transzfer autóbusszal,
- két félnapos városnézés Tokióban,
- a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Útlemondási biztosítás köthető, mely az alap részvételi díj 3%-a.

Ár nem tartalmazza

Illetékek, kötelező szervizdíj, útlemondási biztosítás.

Hajótársaság: 
Princess Cruises
Hajó adatok: 

Méretek: 115 875 tonna, 290 m hosszú, 37 m széles
Utasok létszáma (kétágyas elhelyezéssel) 2 670 fő
Kabinok száma: 1 337
Személyzet:1 100 fő
Sebesség: 22 csomó
Áram: 110 V 
Utasfedélzet: 13

Szolgáltatások: 

4 medence,
8 jacuzzi
13 étterem (ebből 5 fő étterem),
12 bárszínház,
„Movies under the Stars” medenceparti mozi,
Lotus Spa (szauna, gőzkabin, kezelések)
boltok
esküvői kápolna
gyerekrészleg,
játszószobák korosztályonként
Széf
Szobaszervíz
Légkondícionált épület

A 2014—ben átadott Diamond Princess fedélzetén megannyi különlegesség várja az utazókat. Számos étterem kínálja tálcán a világ kulináris ínyencségeit, a bárok valamelyikében pedig jólesik a lazítás. A Színházban estéről estére izgalmas előadások kerülnek megrendezésre, míg a Movies Under the Stars a csillagos égbolt alatt vetíti a legnagyobb Hollywoodi kasszasikereket. A még autentikusabb hangulat eléréséhez japán fürdő és tematikus japán étterem is kialakításra került. Az aktív kikapcsolódásra vágyó utasoknak is igyekeztek kedvében járni, a fedélzeten edzőterem, futópálya, kosárlabdapálya és shuffleboard is kialakításra került. A Lotus Spa-központban pedig üdítő testkezelések várják a kikapcsolódni vágyókat.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Belső kabin:
(377 db) kb. 15 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf

Külső kabin:
(212 db) kb. 15 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf

Balkonos kabin:
(522 db): kb. 20 m2 (balkonnal), a balkonon 2 szék asztallal,  franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf

Minilakosztály:
(186 db): kb. 30 m2 (balkonnal), a balkonon 2-4 szék asztallal, külön  franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, hajszárító, 2 lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf, indulás napján egy pohár welcome pezsgő

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!